Sunday, May 08, 2011

UUM dan cukainya...

Salam,

Bezanya dulu dengan sekarang, kerajaan Kedah kini dh lain, bukan kerajaan BN, buat apa nak politikkan kutipan cukai tanah ni.. Bg aku win-win situation berlaku di sini.. Pihak universiti perlulah bersedia menghadapi perubahan sebegini, kata universiti korporat, sampai bila nak harapkan payung dari kerajaan untuk memajukan universiti. UUM banyak hasilkan graduan yang berkualiti dalam bidang pengurusan dan perniagaan.

Bg aku, adalah adat dalam perniagaan yang mana kadang2 terpaksa mengadaptasi sebarang perubahan demi memastikan kelangsungan perniagaan. Itu cabaran untuk UUM. Pengalaman serta kemahiran yang ada perlu digunakan secara maksimum. Apa yang penting, KERRJAASAMA... buang lah jejauh perbezaan ideologi politik.. yang suffer akan kembali kepada rakyat, maka yang beruntung pun pada rakyat.. sebenarnya takde siapa yang rugi..

Ibarat menarik rambut dalam tepung, rambut tak putus, tepung x berselerak. Kerajaan PAS Kedah tahu apa yang mereka buat, dan UUM gunakan pengalaman serta kepakaran yang ada.