Sunday, December 30, 2007

Tahun nie.. Tahun dpn.. tahun2 mendatang...

huhu... kejap tol ye setaun.. alhamdulillah taun pas nyer azam ada gak yg berjaya.. ada gak yg sangkut tgh jalan.. dn ada byk yang tak jalan2 lgsg!! wakaka.. so far taun 2007 ni taun yang banyak bg aku pengajaran la.. program diet.. kerjaya.. relationship.. family.. biznez.. aku jatuh.. terhantuk.. kena buasir.. kahkahkah..
tahun dpn.. err.. esok.. x de azam baru2 yg canggih2.. cuma nak pastikan azam dan cita2 aku yg aku rancang dr dulu tercapai.. biar slow.. janji kita nampak flownyer..
cuma untuk taun ni nyer tempat percutian idaman aku.. errmm.. tioman@redang.. hehehe.. aku plan nak pg ala2 backpackers plak.. cr chalet yg btol2 ngadap laut.. cam kat perhentian.. (ko igt x lagi jijah..?? yg byk penyu tu) ..
mudah2an ape yg aku buat akan diberkati Nya.. dan diberikan kesihatan yg baik sepanjang tahun..
so.. thnx to geng2 blog.. yg membuatkan aku balik ke blog membebel yg merepet2.. esp.. virus idung kembang, jijah, mama ranggi, hakes dan faizharis.. x lupe gak geng2 blog yg lain.. thnx..
n sape2 yg rajin ke klcc tu.. jenguk2 la aku kat kinokuniya yek n say hi.. !! nanti aku bg katalog kino free!! wakakaka!! jumpe lg taun depan..

Saturday, December 22, 2007

Sakit didalam sape yg tau...

hikhik.. 3-4 ari ni aku x senang duduk.. sentiasa rasa amarah pada diri aku.. puas aku try cm pelbagai posisi duduk aku.. masih tetap rasa sakit serta menyucuk2 serta menyentap perasaan aku.. aku kena buasir.. so.. bila buasir.. x de pict nak aku tunjukkan.. hikhik.. bahaya!!
doc dh bagi aku ubat krim untuk 'dicucuk" ke dalam usus aku.. errrkk!! adess...
skrg ni masih lagi rasa tak keruannn!! aku perlukan tips2 serta petua2 berguna.. ya Allah.. walaupun kecil.. tp sakitnya.. hanya Kau saja yg tahu.. syukur.. aku telah 'ketuk' oleh Nya..

Tuesday, December 18, 2007

Konvo Ittar

Hari ahad lepas.. ktorg sefamily bertandang ke PICC sbb nak selebret konvo adik aku.. huh.. dh abis blaja dekat setaun baru nak konvo..

peace yo!!


dlm org ramai tgh sibuk tangkap gamba.. aku ngan anak buah aku.. ktorg cabut bunga dpn pentas!! hahaha!!

Thursday, December 13, 2007

cuti melawat org sakit..

kebetulan aku off smlm.. dpt tau plak mmah msk spital.. memandangkan aku xde bende nak buat so aku trn seromban.. cess.. silap bc msg punye pasal.. aku terdtg waktu last2 org melawat.. 2.30 ptg.. aku sempat jumpe nisa ngan atuk n nenet rantau dia.. dan lambai2 mmah jer.. tau2 kena halau dek aunty jaga yg menjalankan tugas untuk negara.. "nanti dtg pukul 4.30" ujar mesra aunty jaga tuh.. sempat gak aku kaco nisa.. pehh.. satu wad dgr dia meraung!! cess.. wakaka.. so.. pada menunggu waktu melawat kol 4.30 ptg.. aku decide pg mengukur jalan sekitar seremban!!
dipendekan cite.. aku dtg balik.. 4.30.. mak ngan abah mmah dr kl ada ngan kak cik n abg cik dia.. aku melepak2 sampai kol 8 ml sblm kena halau ngan aunty yg sama.. hikhik.. yg bestnye.. mmah ni x mcm sakit pun.. buleh gelak2 melampau2.. ishh.. dh la pankreas tu sakit.. hahaha.. dn mmah telah menjd mutan.. ape bila doc dh tanam sebuah alat yang aku rasa hos pili bomba.. hikhik.. ko dh leh join geng transformer nih..


tu jubah ke baju kelawar?


ni la hos bomba yg mampu menyembur 1 juta galen air seminit..


cita2 ku menjadi hero masyarakat semakin terlaksana!!


papa nisa, "miss x"(haku lupe la nama). husin, rep.. ~ kami terpaksa berpura2 melayan mmah yg mengaku ada kuasa luar biasa.. sbbnya dia tgh lalok disuntuk ubat penahan sakit.. cess.. ngaku transformer konon!!


semoga kehadiran kami sedikit sebanyak mengurangkan rasa sakit serta mengurangkan beban nurse yg banyak lagi keja lain yg kena buat dari melayan mmah.. juga dpt memberikan perangsang kepada mmah agar cepat sembuh.. cian kat papa nisa.. dua2 org wanita dlm hidupnya kena sakit bertimpa2.. papa nisa.. have a good rest!!


Wednesday, December 12, 2007

Puan Viruspadu

viruspadu(bestfwen aku merangkap sedara sekenu plg gediks)@mama nisa@mmah
aku sempat menyembang YM ngan akak sorg nih ms sblm g keja tghari td.. masa tu dia YM pun dlm keadaan berbaring.. katanya la la.. aku cuba membanyangkan la.. hikhik tertiba plak terimagine gamba manatee( sbb masa keja smlm aku kemas2kan buku2 pasal zoologi, so aku bc sat pasal manatee nie)
fikir aku.. mybe tu la caranya org gastrik sakit2.. sakit sampai terbaring2.. tapi bila aku balik keja mlm td.. n trus online.. dn selaku pembaca setia blog virus nih aku dpt tau dia dh diwarded di hosspital Tuanku Jaafar.. ishh.. di kabarkan oleh papa nisa@a.lalok.. katanya mmah seharian dirumah dn dia sgt2 x bermaya.. dikejarkan ke spital dn doc diagnose mmah kena batu karang dlm hempedu.. huhu..
sok aku cuti.. aku nak g lawat dia..

A new day...

1st ly... congrats to Fariza n Ekram.. for being promoted to Asst. Unit Chief.. bertambah lagi suara gol. marhaen dlm meeting unit2 chief..
ermm.. bg aku.. rezeki diorg.. fariza.. she deserves to get it.. dia dh rasa pahit manis dan sepak terajang kat unit 3.. bro. ek.. sepanjang tahun ni.. dia dh byk attend interview.. kebanyakkan dpt.. cuma x suit dengan ape yg dia nak.. bro.. ni la dinamakan rezeki anak.. ko pindah uma baru.. midah dpt keja yg bagus.. syukur alhamdulillah kepada Nya.. aku sedar.. rezeki x dtg bergolek.. kita kena menanti pada suatu masa yg kita sendiri tak tau bila waktu itu.. kdg2 kita leh rasa fed-up..
aku.. mmg x di nafikan ada sedikit pengharapan.. begitu juga kwn seperjuang aku sorg lagi.. errmm.. cuma aku mulai ilang rasa harapan itu bila tugasan harian aku sendiri telah dikecikan seterusnya dipndahkan sub-unit.. gara2 aku mengabaikan tugasan sekecil kuman yg aku ambil ringan jer.. mmg aku mengaku aku buat itu.. cuma itulah pertama dn terakhir aku soh org buatkan keja u aku.. sbbnye aku dh berhempas pulas kat sub unit tu selama lebih 3 tahun buat itu dan ini supaya org lain mmg nampak.. aku cuma nak rest u sekali jer.. itu pun aku pantau ape yg budak tu buat.. ermm.. mulai itu.. aku dikecilkan kepada sub sub unit.. dr keseluruhan sub unit Business Mgmt(BM) aku kena jg economics ngn acct.. kecik sgt2.. aku leh settle keja kat tpt ni sejam dua jer dan aku x leh interrupt sub-unit BM yg lain.. dr situ aku nampak keje free sgt.. melopong n melangut.. nak buat keja org lain x leh.. tu la salah satu point aku kena pindah ke sub unit KF, KG n SC.. mmm..
mulai saat itu.. harapan itu tampak samar2.. biarpun aku usaha.. cuma ape yg aku boleh buat sekarang.. KF, KG dn SC itu dlm genggaman aku, takkan aku lepaskan.. aku menantikan saat melangkah keluar dgn notis 24 jam.. itu yg plg membanggakan aku.. emm.. sape la sanggup bayorkan gji sebulan dptkan aku dr kino.. kalo tak kena tggu sbln la.. err.. rezeki.. bukan mudah mencarimu..

Thursday, December 06, 2007

tagged oleh dua org cikgu dn ibu..

ape khes?? aku ada kelihatan pelik?? ermm.. so.. mlm td aku bertapa memikiokan kepelikan aku... bukan pelikan ink pen tu ekk..

7 fakta pelik pasal diri aku?

1. suka kentut kuat2 dlm comforter.. eeeuuu!! hahaha!!

2. shopping?? aku rajin ajak org g shopping.. tp.. last2 org tu yg shopping.. aku?? hikhik.. melenggang!! wakakaka

3.aku layan cite sivaji the movie.. aku g tgk ngan member aku kat odeon chow kit.. yg bestnya.. kitorg ye berkulit cerah dlm pawagam tuh!! hahaha..

4. aku dan kenu?? huhu.. dua alam yg berlainan.. masa skola dlu.. aku mmg pasif.. kalo sukan pun .. aku join team bola skola.. jd goal keeper.. err.. keeper simpanan.. x main lgsg!! naik ke uum.. err.. jauh dr mak bapak.. hikhik.. ntah cmno.. aku suka akan sukan outdoor nih.. berenang x pandai lgsg.. sib baik ada tayar spare..

5. aku kalo dlm keaadan formal.. aku akan gementar.. abis la kuar semua peluh jantan aku.. lagi2 nak berucap dln org.. err.. err.. lg panjang dr ucapan sebenar...tapi kalo nak suruh merapu.. x de hal..

6. aku suka kat bebudak.. n bebudak suka kat aku.. cuma mula2 diorg menangi.. meraung jumpa aku.. cm nisa.. aku suka budak jujur cm dia.. hahaha.. uncle tau unlce x ensem..

7. yg paling aku pelik.. aku ni ada ke nampak cm afdlin?? hikhik.. :)

err.. last2..
kalo g uma org.. aku suka masuk dapur uma org.. tak tau pesal.. nak tlg masak tuan uma x bg.. nak tlg bsh pinggan tuan uma x bg.. hikhik.. beware!!

tag sape ek>?? aha.. suzi.. zai.. korang on kan blog korang.. ni keja skola pertama!!

Thursday, November 29, 2007

T-shirts..


aku.. kalo ada benda2 yang berkepentingan yang ilang.. sure la aku akan kemas abis bilik atau lemari atau pun tempat2 yg aku rasa ada aku letak brg2 yg aku cari..so baru2 ni.. kebetulan.. aku tgh cr t-shirt nak g melaram.. aku terjumpa t-shirt2 lama.. lama dan ada nilai sentimentol!! tshirt masa aku dlm kelab kenu uum dlu.. aku ada byk.. ada la dlm 5-6 helai.. semua nya dtg dr expedisi yg dianjurkan oleh kelab.. cuma aku jumpa 4 jer.. projek kohrai, t-shirt special edition aku sendiri( mmah@virus ada satu gak), projek perhentian dan projek 2 in 1 (sedim dan kuala muda)..


pandangan depan...

design belakang...
sila klik gamba untuk pandangan lebih jelas!!

sori.. background kurang menarik!! hahaha.. mampus aku kena marah ngan mak aku sbb melayutkan langsir dia!! hahaha..

antara t-shirt yg aku x jumpa.. projek xpdc BMEX(bukit merah) ngan t shirt SEDIM kaler merah kuning!! ishh... mana aku letak hek??

mgg bowling aku..

ermm.. lama dh aku x menghayun geguli besar nih.. ni ena punye pasal la.. kan aku dh addict..
hikhik.. kisah bermula.. awal minggu nie.. time aku cuti ari selasa baru2 nie.. aku ngan ena.. yg kebetulan cuti.. plan nak tgk wayang je.. cite mr mogorium wonder emporium kat tgv.. x best la. cite bebudak weh.. patut aku tgk cite the kingdom awal2.. ces!! dgn gangguan empat eko monyet yg duduk kat barisan belakang.. ~bebudak ppuan.. br lepas dr kandang.. ( cuti skola dh mulakan??) gelitis tol.. kejap duduk kerusi belakang haku.. then gurau2 sampai bergegar seat aku.. nak marah.. aku memikirkan aku tgh tgk cite bebudak.. mmg patutnya situasinya cm tu.. dgn ayat2 jakun yg kuar dr mulut diorg.. " fuyoo.. ensem nya mamat nih" (refer pada hero dlm cite tu) ishh.. aku x consentret lgsg laa.. hadooii.. kesimpulannya.. wyg ari tu bosan!! so hari masih muda lagi.. ena ajak g main bowling kat times square.. main 2 gme sampai patah2 kuku gak la.. hikhik.. dh aku dh pat hari mengalami lengan kanan yg lenguh2.. ishh.. ape la nasib aku xde org lagi yg leh urut2kan tgn aku ni.. :P


ena posse gediks yg patah kuku!!

maka sejak ari tu la aku dh addict nak main bowling je.. so ari smlm.. aku ajak ekram ngan rizal berentap kat ampang point.. hikhik.. sebenarnya suka2 jer.. seronot main bowling ni.. wlpn asik masuk longkang.. yg pasti td.. wpun aku kena belanja diorang ni makan(sbb aku kalah!!) aku tetap bangga sbb ada tanda X kat score board aku.. compare ngan si ekram.. x de lgsg!!weii.. malu la.. pakcik yg kat sebelah join anak2 dia main bowling stakat tolak bola pun leh dpt strike!! hahaha!!


score aku x la nak bangga sgt pun.. sekadar suka2 jek!!

nak dipendekkan kisah main bowling ni.. aku setat berkenal2 ngan bowling ni masa matrik uum dulu.. ngan geng2 bilik aku dulu kolej misc bilik 9a 301, 302, 303.. pojie, anas, cikang, arwah azman, kepet.. tp popular.. kat city square alor setar.. aku bkn pandai pun.. penah sekali.. aku terlantun bola kebelakang!! hahaha.. malu laa..


aku korek2 gamba dlm hdd aku.. ni hah geng2 kolej MISC dlu..

naik ke degree aku join ngan bebudak kolej aku plak.. tp time awal2 nih aku lebih join kepada geng2 kenu.. a.chon, a.sham, a.lee.. termasuk la jijah, mmah, yada, zilah ngan modek(time nih diorg cm geng2 power puff girl) last2 sem baru aku byk berentap ngan geng2 kolej aku..
bila dh grad.. aku pun gantung bola.. sbb x de geng dh.. tp skali skala.. geng2 kenu lama wat reunion ada gak la diselitkan aktiviti membowling nih.. ada la sekali dua.. sbb pe.. aku kan keja shif.. org keja aku cuti.. time aku cuti org keja.. jarang la.. so skrg dh jumpe kaki2 bowling.. best!!
rasanya aku nak ke putrajaya lak.. hikhik ajak cousin aku plak main bowling!! harharharunnn!!
tapi kalo igt2 balik.. yg klakar nye.. bile time baru2 main.. ntah kemana2 la bola tu pg.. ke depan.. yg pasti masuk longkang.. yg x reti membaling.. lorong kan je bola dr menghayunkan bola.. yg lagi haru.. konon2 pro menghayun bola tu.. bokk.. jatuh kebelakang!! wakakakak!!!


p/s: ena.. kt try plak main archery kat maju junction!!

Sunday, November 18, 2007

kayuh.. kayuh.. kayuhh!!

mmm.. arine aku terbgn awal.. hikhik.. pas subuh aku try tdo balik.. cess.. x leh nak lelap.. jenuh la.. paksa nk ngantuk.. last2.. aku kuar g cycling.. nk recce route baru.. keta x byk ngan kurang bukit.. hikhik.. nanti2 la nak panjat2 bukit ni.. kaki x kuat lagi.. so.. aku kuar uma kol 9.15 td.. aku cross ke titiwangsa.. stop jap untuk warm-up.. then cr geng2 cycling kot2 ada.. ramai yg jogging daa.. pas tu.. aku cycle ikut susur jalan tun razak.. masuk ke keramat.. dpn menara celcom tu.. then lalu wisma felda.. pasar keramat.. pastu aku cross ke taman keramat.. lalu dpn opis transnasional.. errmm.. tetiba aku nampak satu signage.. TEXAS.. pehh.. dh jauh tersasar tu.. rupe2nya kilang TEXAS Ins. laa.. kahkahkah.. ok.. kayuh dari situ smpi la giant taman permata.. aku stop jap kat caltex taman melawati.. isi minyak.. kahkah.. beli air la.. 5 min aku break.. huhu..
kayuh sampai bukit tabur.. pehh.. sakit beb.. panjat2 bukit.. pastu aku kluar dr melawati trus ke kem wardiburn.. ke lrt tman melati.. dari situ aku pintas ke ong tai kim.. bila aku lintas trafic light ong tai kim.. ekram call.. hikhik.. dia nampak aku rupenye.. tp time tu aku dh lajak dpn nasi ayam mencenkam dh.. dia ckp dia aku cross dpn dia.. sori ler.. aku x sedar.. jalan situ bumpi..byk lubang.. hikhik.. sampai kat simpang yg byk kedai jual sport rim.. aku masuk ke jln ke karak highway.. dah nak dekat sampai dh uma aku rupenye.. aku masuk taman dato senu.. cess.. kat situ dh setat hujan rintik2.. aiiseyy.. ape lagi.. aku laju sket kayuhan.. dlm kol 11.30 aku sampai uma.. huhuhu.. hadoii la.. ape2 pun dgn average kelajuan 15-20 km/j aku agak2 aku dh gerak dalam 40-50 km ari ni.. bg aku.. ok la tuh..

Friday, November 16, 2007

choc n org jelir lidah!!

ermm.. time aku tgh huru hara kelmarin kat cust. serv. si fariza pas aku benda.. then aku cmpak je dlm beg.. balik umah mlm baru la aku sempat bukak.. tu pun time nak tdo baru teringat.. huhu.. lemah daya ingatan aaa.. seyy... BTW.. thanks fariza~choc kitkat.. fav. aku tuh.. jgn jeles u owl!! n chain org jelir lidah.. ;p hikhik.. emu bg.. THANK YOU!! really appreciated!!

err.. gemuk balik la aku makan choc!! hikhik ;p


aku sangkutkan kat beskal.. tiap kali aku cycling aku akan jelir lidah kat org!! hahaha..

PotPetLuckParty

ermm.. ari ape ek.. err.. aha.. ari selasa..13 hb nov.. aku menjoinkan diri buat pot luck party kat pantry tpt keja.. waktu rehat kol 4.30 ptg.. idea k.ida ngan k.acik.. errmm.. cm makan masakan kampung plak aihh..
acik n k.ida.. nasik 6 pot.. err.. ikan goreng dan telur dadar.. sambal belacan pedas gile..
aku.. sambal ikan bilis.. kaw!!
ekram..masak lemak nangka.. pehh!!
k.yati.. rendang ayam..
faez..err.. pekasam ngan telur asin.. ulam pegaga n kacang botol..tp yg best.. budu.. aisehh...
noraida.. aku x igt la minah ni bwk pe.. err.. kopok kot?? ermm..
yg best.. rojak buah air tangan k.ila.. pehh.. kuah dia aku siap makan ngan pegaga dan kacang botol lg.. hikhik.. err.. kek choc pun ada gak.. yg ni kak siti rohani wat.. pehh!!layannn zrasss!!

dua org kat dpn ni hah master mind.. dua org kat belakang tu.. bwk perut jer..


miss chen langkah kanan.. hikhik.. hah.. merah muke ko makan budu!!

yg dua eko ni.. tengah memikir.. td masa makan ada baca bismillah tak..

berkemungkinan besar ianya akan dijadikan aktiviti bulanan.. caya lah!! kalo wat tetiap ari pun best gak nih!! err.. rep.. makan.. makan.. makan.. dn terus makan!!

Monday, November 12, 2007

open house bulan zulkaedah..

Hari ahad.. aku keja ptg.. bro ek plak wat open hse.. berikut adalah kronologi perjalanan ke umah ekram sebaik sahaja ktorg abis keja jam 10.15 mlm.. tetamu open hse zulkaedah.. menu.. nasi ayam mencakarrrrr!! nasi himpit, kuah kacang dan sayur lodeh!! kuih muih raya syawal..


aku menantikan panggilan hp dr zaini.. sbb aku balik uma naik moto.. so sampai awal la.. hampes.. x call.. trus aku drive cr diorg kat lrt melati!!

aku biarkan diorg jalan kaki dr taman melati ke umah ekram.. hahaha.. padan muke korang.. aku tunggu korg kat dlm lif uma ekram ek!!

lama gak naik lif ni.. sbb umah ekram tingginya 100 meter dr paras air tasik titiwangsa..

azlina n me.. tgh tunggu ekram kuarkan lauk!! lapo beb!!

nadeeya ngan uncle dan aunty2nye..

zaini ngan hanis tgh menyusun strategi untuk makan.. err.. mana ramdan??

cess... dia dulu..


zaini.. sampai ke dapur...

ekram tgh membygkan zaini tlg dia cuci periuk mlm sbb dia plg byk makan!!

sal bangga sbb dpt melicinkan hidangan terakhir.. nasi bungkus ek!!

seri aman vs assunta!!

semua kekenyang.. smbil2 berlakon kepenatan.. x nak tlg cuci pinggan kononnye..

sal tgh belaja mengira dari no yg kluar kat pintu lif..

ktorg balik dekat kol 1 pg.. thanks pada ekram n hamidah... sib baik la tetamu last.. kitorg la yg perabiskan lauk yg ada!!

Laksa owh laksa..

trip ke uma ija.. huhu..

sabtu baru2 nie.setelah berkali2 plan nak ke umah ija gagal. akhirnya sampai jugak ktorg ke umah ija di bentong. open hse just u kitaorg.kalo dulu2 g bentong bertiga. aku, mmah ngan a.lalok. kali ni. ada sorg ahli baru. ni hah.


warning dr nisa pada uncle rep.. "jgn skali2 rampok puting ku.. dh la x ensem.. " kata nisa jujur

cm besa la.. mmah n a.lalok akan menjemput aku kat LRT Gombak.. sbb aku park moto kat situ.. hikhik.. kol 8.45.. diorg gerak dr seremban.. mmah cll bgtau.. huarrgghhh... padahal aku tgh terbungkang lagi.. so aku budget2 time diorg smpi kat LRT Gombak 1 jam setengah kemudian.. tp aku dpt msg yg diorg sangkut kat highway.. errmm.. jem kot.. org nak g open house kat KL.. so aku sampai kat lrt gombak..


awal lg nih

disebabkan jem.. akhirnya diorg jemput aku dekat2 12 lebih.. huhuhu.. kurus gak la.. perjalanan ke umah ija ke bentong mengambil masa 1 jam.. termasuk waktu singgah isi perut di mcd dan isi minyak keta di genting sempah..hikhik

pas tgk signboard ni ikut kiri, pastu ikut kiri lagi, ikut kanan, last skali ikut suka hati korang laa.. hahaha!!

sebaik sampai dibentong.. rombongan kami di jemput oleh amir.. hubbi jijah di stesen minyak shell bentong..


orait.. sebaik saje sampai kat umah jijah.. korang tgk sendiri laa.. ek..


anak ngan laki ntah kemana.. trus dia terjah laksa jijah yg best tahap gerai tu!!

hikhik.. disebabkan terlampau exited ngan laksa jijah.. aku x sempat nak shoot gamba laksa jijah di atas meja hidangan.. mmg best woo.. mmg level kedai pun kalah.. walaupn jijah dh adjust sket untuk selera diet mmah.. still best!! pe aaa rahsia ko?? so.. ketika ktorg sedang menjamu selera.. jijah telah dijadikan bibik sementara.. atau erti kata lain.. training menjaga baby..


waktu ni ija memandang manja pd amir..

sempat jugak la korg menyelak2 album gamba jijah masa kawin dulu.. hikhik.. masa mmah diorg gelakkan sbb dia pakai pending@tali pinggang WWF.. masa jijah plak.. gamba jijah kluar majalah pengantin bulan disember 2006 edisi bentong..


merpati dua sejoli.. edisi terhad dipasaran.. senaskah je yg dibuat.. patut la aku x jumpe kat KINO




ni papa n mama nisa.. ntah bile ntah gamba ada diorg dlm cam aku..

ktorg beredar dr uma jijah petang.. sbb mlm tu mmah n a.lalok ada opn hse lain kat seremban.. yg x bestnye jln still jem.. dekat dua jam gak la nak smpi tol gombak tuh.. hampes.. pasni.. kt serbu plak umah mmah.. nisa.. ko ckp uncle rep x ensem ek.. takpe la unlce redho aje la.. hikhik..
THANKS PADA AMIR N IJA YG SUDI MENJEMPUT KTORG JADI TETAMU KE RUMAH KALIAN...


Saturday, September 29, 2007

Ape yg terjadi pada aku ari ni??

salamz..

tatkala aku tgh tulis menatang alah blog ni.. aku tgh makan kway teow goreng yang mak aku masak bebuka td.. aku bebuka kat klcc arinie.. sbb portion mushroom chicken rice kat mdm kwan waktu bebuka td.. err.. pham2 la ek.. x cukup untuk manusia berjiwa besar cm aku!! btw.. walaupun 3 org.. AAA?? 3 org je ke?? yup.. 3 org je yg join bebuka td.. sbb last2 minit aku dpt byk msg mengenselkan diri dr bebudak kino.. takpe la.. diorg ada program sendiri kan.. mybe masa x kena.. err.. cian mek nai.. dia berangan kt makan reramai mcm kt bebuka kat manhattan fish market 2 taun lps ngan pizza hut puasa taun lepas.. pehh.. sbnrnya aku pun rindukan saat2 itu.. meriah beb!!tapi kali nie tak tau mana silapnye.. hikhik.. mybe promosi kurang berjaya.. nanti kt re-org balik ek..
000_0084_2

manhattan fish market!! table memanjang kebelakang!!


000_0085

meriah beb!!




hikhik.. pesal pilih mdm kwn?? 2 ore mek nai ngan awe samir ni.. x penah lagi makan kat situ.. so.. mengenangkan bebudak dua org bestfwen aku ni wat muke kucen kesian.. so aku ke mdm kwn.. sib baik aku dlm waiting list no 1.. hikhik.. sbb booking u bebuka dh full!! err.. secara automatik juga la tercancel booking kat lil' penang yg jd back-up kalo mdm kwn x dpt table.. hikhik.. sib baik gak aku x booking semua restaurant kat 4th floor tu.. aku dpt miss call dr lil penang td!! huhu!!


pose maut x bermakna leh jd model kopi cap kapal api..

walaupun 3 org.. err.. cedih gak la.. hikhik.. table penuh dn meriah.. ABC aka air bandung jd desert.. hikhik.. yg paling x dpt dilupan.. kurma penyek!! akuu jugak yg kena perabiskan.. cm besa la.. waktu makan jd waktu bergosip2.. err.. rugi ooo x join.. hikhik.. x padan waktu berbuka.. semua la terbuka!! hampes!!


dua kali tambah kurma..

pas makan.. awal lg beb!! tetiba terlintas nak tgk wayang.. cess.. ape punye prog. laa.. weii.. aku prefer cite hindu laa.. DHALLL tu!! hero dia nampak ganas!! tetapi memandangkan majoriti.. 2 vs 1.. aku terpaksa dgn rela hati tgk cite spray rambut.. err.. 9.20 mlm.. mmmm.. ada waktu senggang 1 sejam.. semua floor klcc dijajahi.. dr levis, ke parkson, top shop.. samir ckp kedai bundle uk.. maakk aih.. gile mahal.. qualiti cm bunlde.. thats what the public should knows.. brand yg buat benda tu jd mahal.. on certain brand.. 50-60% dari harga merupakan royalti pada sesuatu jenama.. lagi pun dr uk kan.. mybe sbb currency rate exchange la.. blabla.. btw.. cantik baju purple yg ko beli tu nai..


3 org jer.. ok la tuh!!

last skali.. termasuk waktu2 kecederaan.. nai sempat menyambar beg 'teka-teki' kat isetan.. hikhik.. mmg tempat tu bahaya untuk dilawati oleh kaum2 wanita.. sbb dr pemerhatian aku.. mereka bagaikan dirasuk apebila melihat angka persen diskaun yg tertera.. sabar je la.. pas byr.. terhegeh2 berlari ke TGV..

weii.. ntah ape2 tgh wyg nih.. hikhik.. org patut g terawih.. aku pun sama!! ngata!! cite hair spray.. mmg best.. cite muzikal ala2 broadway.. err.. cm hindustan pun ada gak sket2.. sbbnya.. ada gak scene tuka2 baju.. sib baik x de guling2.. cite.. best.. jalan cite dia cm jalan tun razak.. lurus.. dan bumpi2.. sbb watak2 utama mmg bumpi2.. hikhik.. cite simple dn menarik.. x sangka.. Edna Turnblad tu john travolta.. aktor watak jahat yg paling aku suke.. mak kepada tracy turnbald yg cumell!! hikhik.. aiiseyy cm pengulas plak.. malas la aku nak cite.. korang tgk sendiri.. recomended.. kalo hati rasa susah.. elok.. sekurang2nya released sket tensen.. byk unsur2 keibubapan serta motivasi.. aku bg rate 3.5 out of 5..

unsangkarable dn unpredictable today's program!! 3 org pun 3 org laaa...
aku berharap kita leh makan reramai2 mcm dedulu.. chiowww bebeh!!!

Tuesday, September 11, 2007

KINO ANNUAL DINNER@JOGOYA

fun day for us at kino.. g annual dinner kino kat satu rest. japanese style taiwanese owned.. JOGOYA namanyer.. makan.. makan.. makan.. aktiviti utama.. tambahan gelak2.. tgk2 somebody yg aku suka.. err.. tercapai gak hasrat nk mkn king crab yg selalu tgk kt discovery channel tu.. yg plg suka ekram!! huhuhu.. last2 naik gatal badan dia.. ermm.. byk gak la yg aku hentam.. cuba.. alhamdullliah.. rezeki tuhan.. aku ada benda nak ckp.. tp tak terkeluar atau tertulis.. antara aku ngan si baju hijau!! ishh.. tido la rep!!!!

mabuk sake pulut...

Monday, September 10, 2007

jahat sgt ke??

org jahat bkn u org baik..
errmm... pendapat aku.. ko bkn jahat..cuma ko bermasalah.. ko memberontak..jiwa ko bergelodak!! ko perlukan perhatian.. err.. ko x bagi peluang u diri ko untuk kembali ke pangkal jalan.. ko sentiasa membiarkan sisi gelap mu itu dlm ingatan.. enuff gal!! ko x sejahat yg ko pikirkan.. ada lagi org yg lagi jahat.. aku nak kau tau.. yg ko ada peluang untuk melupakan titik hitam ko itu.. tp alhamdulillah.. ko dpt mengawalnya buat masa ini.. namun.. aku tau ko 'fragile'.. DAN aku x lah seperfect.. atau baik.. aku ada kelemahan.. aku sedar akan kelemahan aku.. err..