Thursday, November 29, 2007

T-shirts..


aku.. kalo ada benda2 yang berkepentingan yang ilang.. sure la aku akan kemas abis bilik atau lemari atau pun tempat2 yg aku rasa ada aku letak brg2 yg aku cari..so baru2 ni.. kebetulan.. aku tgh cr t-shirt nak g melaram.. aku terjumpa t-shirt2 lama.. lama dan ada nilai sentimentol!! tshirt masa aku dlm kelab kenu uum dlu.. aku ada byk.. ada la dlm 5-6 helai.. semua nya dtg dr expedisi yg dianjurkan oleh kelab.. cuma aku jumpa 4 jer.. projek kohrai, t-shirt special edition aku sendiri( mmah@virus ada satu gak), projek perhentian dan projek 2 in 1 (sedim dan kuala muda)..


pandangan depan...

design belakang...
sila klik gamba untuk pandangan lebih jelas!!

sori.. background kurang menarik!! hahaha.. mampus aku kena marah ngan mak aku sbb melayutkan langsir dia!! hahaha..

antara t-shirt yg aku x jumpa.. projek xpdc BMEX(bukit merah) ngan t shirt SEDIM kaler merah kuning!! ishh... mana aku letak hek??

mgg bowling aku..

ermm.. lama dh aku x menghayun geguli besar nih.. ni ena punye pasal la.. kan aku dh addict..
hikhik.. kisah bermula.. awal minggu nie.. time aku cuti ari selasa baru2 nie.. aku ngan ena.. yg kebetulan cuti.. plan nak tgk wayang je.. cite mr mogorium wonder emporium kat tgv.. x best la. cite bebudak weh.. patut aku tgk cite the kingdom awal2.. ces!! dgn gangguan empat eko monyet yg duduk kat barisan belakang.. ~bebudak ppuan.. br lepas dr kandang.. ( cuti skola dh mulakan??) gelitis tol.. kejap duduk kerusi belakang haku.. then gurau2 sampai bergegar seat aku.. nak marah.. aku memikirkan aku tgh tgk cite bebudak.. mmg patutnya situasinya cm tu.. dgn ayat2 jakun yg kuar dr mulut diorg.. " fuyoo.. ensem nya mamat nih" (refer pada hero dlm cite tu) ishh.. aku x consentret lgsg laa.. hadooii.. kesimpulannya.. wyg ari tu bosan!! so hari masih muda lagi.. ena ajak g main bowling kat times square.. main 2 gme sampai patah2 kuku gak la.. hikhik.. dh aku dh pat hari mengalami lengan kanan yg lenguh2.. ishh.. ape la nasib aku xde org lagi yg leh urut2kan tgn aku ni.. :P


ena posse gediks yg patah kuku!!

maka sejak ari tu la aku dh addict nak main bowling je.. so ari smlm.. aku ajak ekram ngan rizal berentap kat ampang point.. hikhik.. sebenarnya suka2 jer.. seronot main bowling ni.. wlpn asik masuk longkang.. yg pasti td.. wpun aku kena belanja diorang ni makan(sbb aku kalah!!) aku tetap bangga sbb ada tanda X kat score board aku.. compare ngan si ekram.. x de lgsg!!weii.. malu la.. pakcik yg kat sebelah join anak2 dia main bowling stakat tolak bola pun leh dpt strike!! hahaha!!


score aku x la nak bangga sgt pun.. sekadar suka2 jek!!

nak dipendekkan kisah main bowling ni.. aku setat berkenal2 ngan bowling ni masa matrik uum dulu.. ngan geng2 bilik aku dulu kolej misc bilik 9a 301, 302, 303.. pojie, anas, cikang, arwah azman, kepet.. tp popular.. kat city square alor setar.. aku bkn pandai pun.. penah sekali.. aku terlantun bola kebelakang!! hahaha.. malu laa..


aku korek2 gamba dlm hdd aku.. ni hah geng2 kolej MISC dlu..

naik ke degree aku join ngan bebudak kolej aku plak.. tp time awal2 nih aku lebih join kepada geng2 kenu.. a.chon, a.sham, a.lee.. termasuk la jijah, mmah, yada, zilah ngan modek(time nih diorg cm geng2 power puff girl) last2 sem baru aku byk berentap ngan geng2 kolej aku..
bila dh grad.. aku pun gantung bola.. sbb x de geng dh.. tp skali skala.. geng2 kenu lama wat reunion ada gak la diselitkan aktiviti membowling nih.. ada la sekali dua.. sbb pe.. aku kan keja shif.. org keja aku cuti.. time aku cuti org keja.. jarang la.. so skrg dh jumpe kaki2 bowling.. best!!
rasanya aku nak ke putrajaya lak.. hikhik ajak cousin aku plak main bowling!! harharharunnn!!
tapi kalo igt2 balik.. yg klakar nye.. bile time baru2 main.. ntah kemana2 la bola tu pg.. ke depan.. yg pasti masuk longkang.. yg x reti membaling.. lorong kan je bola dr menghayunkan bola.. yg lagi haru.. konon2 pro menghayun bola tu.. bokk.. jatuh kebelakang!! wakakakak!!!


p/s: ena.. kt try plak main archery kat maju junction!!

Sunday, November 18, 2007

kayuh.. kayuh.. kayuhh!!

mmm.. arine aku terbgn awal.. hikhik.. pas subuh aku try tdo balik.. cess.. x leh nak lelap.. jenuh la.. paksa nk ngantuk.. last2.. aku kuar g cycling.. nk recce route baru.. keta x byk ngan kurang bukit.. hikhik.. nanti2 la nak panjat2 bukit ni.. kaki x kuat lagi.. so.. aku kuar uma kol 9.15 td.. aku cross ke titiwangsa.. stop jap untuk warm-up.. then cr geng2 cycling kot2 ada.. ramai yg jogging daa.. pas tu.. aku cycle ikut susur jalan tun razak.. masuk ke keramat.. dpn menara celcom tu.. then lalu wisma felda.. pasar keramat.. pastu aku cross ke taman keramat.. lalu dpn opis transnasional.. errmm.. tetiba aku nampak satu signage.. TEXAS.. pehh.. dh jauh tersasar tu.. rupe2nya kilang TEXAS Ins. laa.. kahkahkah.. ok.. kayuh dari situ smpi la giant taman permata.. aku stop jap kat caltex taman melawati.. isi minyak.. kahkah.. beli air la.. 5 min aku break.. huhu..
kayuh sampai bukit tabur.. pehh.. sakit beb.. panjat2 bukit.. pastu aku kluar dr melawati trus ke kem wardiburn.. ke lrt tman melati.. dari situ aku pintas ke ong tai kim.. bila aku lintas trafic light ong tai kim.. ekram call.. hikhik.. dia nampak aku rupenye.. tp time tu aku dh lajak dpn nasi ayam mencenkam dh.. dia ckp dia aku cross dpn dia.. sori ler.. aku x sedar.. jalan situ bumpi..byk lubang.. hikhik.. sampai kat simpang yg byk kedai jual sport rim.. aku masuk ke jln ke karak highway.. dah nak dekat sampai dh uma aku rupenye.. aku masuk taman dato senu.. cess.. kat situ dh setat hujan rintik2.. aiiseyy.. ape lagi.. aku laju sket kayuhan.. dlm kol 11.30 aku sampai uma.. huhuhu.. hadoii la.. ape2 pun dgn average kelajuan 15-20 km/j aku agak2 aku dh gerak dalam 40-50 km ari ni.. bg aku.. ok la tuh..

Friday, November 16, 2007

choc n org jelir lidah!!

ermm.. time aku tgh huru hara kelmarin kat cust. serv. si fariza pas aku benda.. then aku cmpak je dlm beg.. balik umah mlm baru la aku sempat bukak.. tu pun time nak tdo baru teringat.. huhu.. lemah daya ingatan aaa.. seyy... BTW.. thanks fariza~choc kitkat.. fav. aku tuh.. jgn jeles u owl!! n chain org jelir lidah.. ;p hikhik.. emu bg.. THANK YOU!! really appreciated!!

err.. gemuk balik la aku makan choc!! hikhik ;p


aku sangkutkan kat beskal.. tiap kali aku cycling aku akan jelir lidah kat org!! hahaha..

PotPetLuckParty

ermm.. ari ape ek.. err.. aha.. ari selasa..13 hb nov.. aku menjoinkan diri buat pot luck party kat pantry tpt keja.. waktu rehat kol 4.30 ptg.. idea k.ida ngan k.acik.. errmm.. cm makan masakan kampung plak aihh..
acik n k.ida.. nasik 6 pot.. err.. ikan goreng dan telur dadar.. sambal belacan pedas gile..
aku.. sambal ikan bilis.. kaw!!
ekram..masak lemak nangka.. pehh!!
k.yati.. rendang ayam..
faez..err.. pekasam ngan telur asin.. ulam pegaga n kacang botol..tp yg best.. budu.. aisehh...
noraida.. aku x igt la minah ni bwk pe.. err.. kopok kot?? ermm..
yg best.. rojak buah air tangan k.ila.. pehh.. kuah dia aku siap makan ngan pegaga dan kacang botol lg.. hikhik.. err.. kek choc pun ada gak.. yg ni kak siti rohani wat.. pehh!!layannn zrasss!!

dua org kat dpn ni hah master mind.. dua org kat belakang tu.. bwk perut jer..


miss chen langkah kanan.. hikhik.. hah.. merah muke ko makan budu!!

yg dua eko ni.. tengah memikir.. td masa makan ada baca bismillah tak..

berkemungkinan besar ianya akan dijadikan aktiviti bulanan.. caya lah!! kalo wat tetiap ari pun best gak nih!! err.. rep.. makan.. makan.. makan.. dn terus makan!!

Monday, November 12, 2007

open house bulan zulkaedah..

Hari ahad.. aku keja ptg.. bro ek plak wat open hse.. berikut adalah kronologi perjalanan ke umah ekram sebaik sahaja ktorg abis keja jam 10.15 mlm.. tetamu open hse zulkaedah.. menu.. nasi ayam mencakarrrrr!! nasi himpit, kuah kacang dan sayur lodeh!! kuih muih raya syawal..


aku menantikan panggilan hp dr zaini.. sbb aku balik uma naik moto.. so sampai awal la.. hampes.. x call.. trus aku drive cr diorg kat lrt melati!!

aku biarkan diorg jalan kaki dr taman melati ke umah ekram.. hahaha.. padan muke korang.. aku tunggu korg kat dlm lif uma ekram ek!!

lama gak naik lif ni.. sbb umah ekram tingginya 100 meter dr paras air tasik titiwangsa..

azlina n me.. tgh tunggu ekram kuarkan lauk!! lapo beb!!

nadeeya ngan uncle dan aunty2nye..

zaini ngan hanis tgh menyusun strategi untuk makan.. err.. mana ramdan??

cess... dia dulu..


zaini.. sampai ke dapur...

ekram tgh membygkan zaini tlg dia cuci periuk mlm sbb dia plg byk makan!!

sal bangga sbb dpt melicinkan hidangan terakhir.. nasi bungkus ek!!

seri aman vs assunta!!

semua kekenyang.. smbil2 berlakon kepenatan.. x nak tlg cuci pinggan kononnye..

sal tgh belaja mengira dari no yg kluar kat pintu lif..

ktorg balik dekat kol 1 pg.. thanks pada ekram n hamidah... sib baik la tetamu last.. kitorg la yg perabiskan lauk yg ada!!

Laksa owh laksa..

trip ke uma ija.. huhu..

sabtu baru2 nie.setelah berkali2 plan nak ke umah ija gagal. akhirnya sampai jugak ktorg ke umah ija di bentong. open hse just u kitaorg.kalo dulu2 g bentong bertiga. aku, mmah ngan a.lalok. kali ni. ada sorg ahli baru. ni hah.


warning dr nisa pada uncle rep.. "jgn skali2 rampok puting ku.. dh la x ensem.. " kata nisa jujur

cm besa la.. mmah n a.lalok akan menjemput aku kat LRT Gombak.. sbb aku park moto kat situ.. hikhik.. kol 8.45.. diorg gerak dr seremban.. mmah cll bgtau.. huarrgghhh... padahal aku tgh terbungkang lagi.. so aku budget2 time diorg smpi kat LRT Gombak 1 jam setengah kemudian.. tp aku dpt msg yg diorg sangkut kat highway.. errmm.. jem kot.. org nak g open house kat KL.. so aku sampai kat lrt gombak..


awal lg nih

disebabkan jem.. akhirnya diorg jemput aku dekat2 12 lebih.. huhuhu.. kurus gak la.. perjalanan ke umah ija ke bentong mengambil masa 1 jam.. termasuk waktu singgah isi perut di mcd dan isi minyak keta di genting sempah..hikhik

pas tgk signboard ni ikut kiri, pastu ikut kiri lagi, ikut kanan, last skali ikut suka hati korang laa.. hahaha!!

sebaik sampai dibentong.. rombongan kami di jemput oleh amir.. hubbi jijah di stesen minyak shell bentong..


orait.. sebaik saje sampai kat umah jijah.. korang tgk sendiri laa.. ek..


anak ngan laki ntah kemana.. trus dia terjah laksa jijah yg best tahap gerai tu!!

hikhik.. disebabkan terlampau exited ngan laksa jijah.. aku x sempat nak shoot gamba laksa jijah di atas meja hidangan.. mmg best woo.. mmg level kedai pun kalah.. walaupn jijah dh adjust sket untuk selera diet mmah.. still best!! pe aaa rahsia ko?? so.. ketika ktorg sedang menjamu selera.. jijah telah dijadikan bibik sementara.. atau erti kata lain.. training menjaga baby..


waktu ni ija memandang manja pd amir..

sempat jugak la korg menyelak2 album gamba jijah masa kawin dulu.. hikhik.. masa mmah diorg gelakkan sbb dia pakai pending@tali pinggang WWF.. masa jijah plak.. gamba jijah kluar majalah pengantin bulan disember 2006 edisi bentong..


merpati dua sejoli.. edisi terhad dipasaran.. senaskah je yg dibuat.. patut la aku x jumpe kat KINO




ni papa n mama nisa.. ntah bile ntah gamba ada diorg dlm cam aku..

ktorg beredar dr uma jijah petang.. sbb mlm tu mmah n a.lalok ada opn hse lain kat seremban.. yg x bestnye jln still jem.. dekat dua jam gak la nak smpi tol gombak tuh.. hampes.. pasni.. kt serbu plak umah mmah.. nisa.. ko ckp uncle rep x ensem ek.. takpe la unlce redho aje la.. hikhik..
THANKS PADA AMIR N IJA YG SUDI MENJEMPUT KTORG JADI TETAMU KE RUMAH KALIAN...