Saturday, September 26, 2009

s e ; a m a } h 4 r ! R a 7 @ A | d : L 5 i t r ?

dh seminggu dh raya br nak tunjuk muka.. salams semua kengkawan!! hikhik.. seperti mana org2 normal lain yg beraya.. alhamdulillah sekali lagi tahun ini aku dpt beraya ngan aman, maksudnya aku mmg cuti dihari raya.. x yah apply pun.. cuma seperti tahun lepas.. aku mula balik bekerja hari raya kedua.. ok la tu kan.. janji dpt solat aidilfitri pun dh cukup.. sbb raya kan sebulan lebih2(siap ada waktu2 tambahan lagi)


so.. raya kali ni aku dpt balik beraya ke batu pahat, wpun sehari jer.. cm besa.. setelah segala mala aktiviti bersama keluarga di pg raya.. tghari raya pertama tu, rumah pertama yg aku lawat ialah umah besfwen masa kat uum dlu.. cik as di kg seri rejosari, senggarang.. iyer.. senggarang bukan semarang.. di batu pahat..

sbb per aku beriyer2 sgt nak cite sbb nya sgt menyanyat hati.. wpun mmg lamo x jumpe dh dia.. (last skali aku agak2 3 taun lepas.. time tu anak x de lagi.. skng ni dh 2 org..) tp tu bkn sebab kepada episod yg sodih tu.. dipendekkan citer.. masa aku dtg ke umah org tua dia.. semua adik beradik dia suda g beraya la.. tinggal la dia dan hubi serta juga abah dan mak dia.. so abah dan mak dia la yg jugak melayan aku esp abah dia la.. aku plak jenis melayan org tua bersembang.. dr isu politik zaman 50an hingga la isu2 pembangunan kampung.. huh.. cm wakil rakyat la aku.. sampai aku perasan si as ni ada la lima enam kali duduk bangun sambil mencari slot u menyembang ngan aku.. x dpt jugak nak mencelah sampai aku balik.. walauweh.. x sempat la aku nak menyembang ngan member aku.. ape perkembngan terbaru dia... nak benti menyembang pun aku agak mati kutu memikirkan cmne la benti.. aku rasa 2 hari 2 mlm pun lom tentu habes. last2 alhamdulillah la bunyi mesej aku menyelamatkan keadaan (cess.. hina tul la aku nih!!) ayah aku msg just nk inform diorg dh smpi kg jer.. tp aku bgtau.. aku kena berundur dulu sbb ayah aku tgg on the way ke kg.. cess!! ada ka patut!! btw.. cik as.. agak ko membaca ni.. aku mintak maap sbb tak leh sembang ngan ko.. kesiannn la weih.. len kali la aku trn jb.. leh sembang lagi..

1st day raya tu mmg aku pulun u raya kat uma kwn2 dan family kat batu pahat jer.. sbb 2nd day tu aku dh gerak balik ke kl.. mlm tu.. aku lawat umah kak nor.. geng kat kolej mas dulu.. sambil2 beraya dia nak bg kad jemputan rewang dia.. tahniahh kak nor!! sambil tu gak la uma kak nor nih jd mini stadium.. kebetulan ada game MU lwn man city.. sbg peminat MU yg tegar aku join skali family kak nor tgk game sampai abes!! time MU goal jer.. tak pasal2 terlompat2!! tindakan releks tuu.. hikhikhik.. mmg gegak gempita la uma dia.. ahaha.. kalah la kedai mamak yg bukak screen besar!! nak wat cmne.. aku ni senang mengadptkan diri ngan situasi.. layan ajer benda2 skeliling..

raya 1st day tu pun dh wat aku sesak napas sbb segala lauk2 dh hampiri esofogus aku.. ngan citer2 lama yg dibukak balik bile bersembang ngan sedara mara dan kwn2.. ape pun.. aku tetap puas raya kali ni.. biar pun sehari jer cuti.. sbbnya.. raya kan sebulan!!hikhik!!

p/s : aku puas sbb dpt beraya ngan mini baru!! :P