Tuesday, March 31, 2009

mencari bisnes partner kedai cuci kenderaan..


aku tgh mencari partner dalam bidang cuci mencuci nih.. x ramai yg leh wat keja nih.. sbb nak modal besar, equipment besar2, pekerja yg besar2 lagi ramai pendek kata semuanya nak yg besar2 ajer(huh.. tajuk lagu kan?) sbb yg nak dicucinya besar2 ya'amat!! kalo rasa yakin.. sila komen sebaik jer abis membaca entry ni..

so.. ini la kenderaan yg akan kita basuh!!


 yer.. yg kaler biru itu.. 


 ni la keja yg kita wat.. aircraft wash.. 

ermm.. so? cmne ada berani nak jd partner?? aha.. ari tu geng citer 'cuci' try apply.. tp sbb diorg terikat kontrak ngan cuci klcc maka diorg x dpt la nak amik kontrak cuci tu, wpun dpt endorsement cuci kapal airasia.. (ceh.. cm betul jer) kahkahkah..

ok la.. sbnrnye bagi gempak jer pagi2 buta nih.. kahkahkah.. APRIL FOOL!! huh.. sgt kejam!! miahaha... 
kalo nak tau pic kat atas adalah tradisi sambutan kedatangan kapal terbang yang pertama kali mendarat di satu2 lapangan terbang.. dan baru2 nie kapal terbang milik KLM.. jenis boeing 777-300er yg pertama kali diguna untuk menggantikan khidmat boeing 747 untuk penerbangan jakarta-klia-amsterdam and vice versa.. ianyanya lebih menjimatkan minyak dan tol.. time2 gawat ni.. kena la jimat2 kan.. company besar pun rasa tempiass ooo.. hahaha.. 
dlm tradisi yang di panggil inaugural flight ni, dua biji keta bomba akan memancutkan air dari kiri dan kanan dan kapal terbang akan melalui bawah pancutan/semburan air.. itu tandanya selamat datang.. menarik bukan?
aku x de dlm pic time ni sbb aku kelencunan sbb kena siraman air keta bomba nih.. so agak x ensem sket.. hikhik..
pastu penumpang yg turun akan dpt goodies bag yg mcm2 ada isinya.. huhuhu.. 

aha.. goodie yg sgt cute!! peace!!



Saturday, March 28, 2009

bila bergelap..

jom cslebret earth hour.. skang ni dh masuk setengah jem bergekap.. aku bukak lampu bilik aier ngan lampu tv jer menerangi malm ni.. takkan nak masuk toilet bergelapkan..karang ada yg benda x bersih.. tv p,laj bukak chennel natiobnal geoigraphixc. byk info pasal earth hoir yang kt tau bile tutap lampu sempana klempen earth hour ni,, sekurangf2nya sumabangan kita yg x seberapa nleh membanty kita kearah masA depam yang selamat..
hoh.. nak menaip dlm gelape ni pyn ada masalah.. malas nak edit2.. kata pun tgh bergelap.. tajde makne nak mengedit3 nie.. bukan befrkmakna aku take terer mebnaip lelaju..
sblm bergelap td aku masak dan makan awal.. pastu buang ape2 yang patut.. hikhik.. kat luar sane.. dr uma aku leh nampak klcc dh bergelap gak.. begitu gak kat dataran merdeka.. byk gak bangunang yg bergelap gakk..
tp.. kat area uma akiu ni kurang nampak org yg sedar akan kempem ni.. ermm.. mybe kurang pendedahan lagi.. kurang [prmosi atau diorg x rasa iompak promosi earth hour ne.. mybe taun depan plakk.. menurit info 5juta dari [po[pulasi rakyat malaysia telah mendaftarkan diri kat laman web earth hoir untuk menaytakan sokoongan diorang.. ok ape kan.. harapo2 taun daepan ramai lagio la yg bersama2 jpin kan..
aku cuba membayangkan kan opis aku kat airpoet tu bergelap... huhuhu.. stakat opis aku tgh2 airport bleh la kot.. tapi tak mungkin seluruh airporty.. kalo tutup maka pilot2 x nampak la pintu masuk utama kenegara kita.. mybe ada cara untuk warga airport u bersama2 bergelap taiun2 drrpan.. huhu.. makin klritikal aku menaip nih.. hikhik./ dah la.. aku nak layan movie!!
ahaha.. aku bengga dpt join earthg hour taun nih..!!

Thursday, March 26, 2009

mencutikan diri..

yeaa haa.. selepas membzkan diri kat opis sepanjang seminggu ni.. akhirnye aku dpt rest.. tq mr kathe sbb ganti aku mlm ni..
seminggu kat opis baru2 ni mmg mencabar.. rasanya mmg aku x rest lgsg la..ader jer benda yg aku wat.. tdo lewat.. awal pg dh bangun.. tu termasuk waktu wajib aku on duty..
life kat sana mmg best.. dgn adanya 'shopping mall' baru kat LCCT.. tiap2 mlm g cuci mata.. miahaha.. ye la.. tpt pun cm the curve.. the curve la sgt!! byk new food centre dan kedai2 untuk perabih duit.. sbbnya tiap berbelanja dpt staff diskaun.. oho.. sila company aku bukak shopping mall sendri!!
tu lom lagi mengadakan lawatan food taste kat kedai asam.. (hikhik.. nanti aku citer ape sebenarnye kedai asam tu)
yg bestnya dlm salah satu hari tu.. aku join flight safety forum.. org2 kuat aviation safety ada kat sna.. banyak isu2 dan term2 aviation baru aku tau dan perkembangan aviation safety terkini kat negara kita.. hah.. bard.. TCAS tu per?? ape2 pun tiap sessi forum atau seminar wajib ada time makan.. hikhik.. yg bestnya time buffet lunch ngan sessi menapau chiken wing.. malangnya bile aku bwk balik letak atas meja pantry kat opis.. cm piranha pakcik2 shif charlie serbu.. aku.. dpt tulang ngan tart seketul.. cess!!

cuma bila dh balik uma.. aku tataw nak g mana cuti2 nih.. huhuhu... tdo kot?

Thursday, March 19, 2009

cess.. tag suppliment merapu2.. ok eik suzi?

Adakah anda mengambil sebarang supplement?
YA


Nyatakan 3 supplement yg anda ambil setiap hari
1. air rebusan akar2 kayu dedaun herba

2. kentang putar mcd
3.roti bun sambal bilis gardenia


Adakah anda konsisten dgn suplement yg diambil?
yup.. air tu tiap kali aku keja malam.. campur ngan air kopi.. pehhh.. tahan la u stay up sepanjang malam..
kentang putar tu plak aku amik antara keja shif ptg dan esoknya pagi..
roti.. sarapan menggantikan karbohidrat dr nasi2 dan mee yg di beli di kantin..

Adakah ianya memberi kesan pd kesihatan tubuh anda?
Amat Sangat...


Nyatakan antara kesan @ perubahan supplement yg anda ambil
Badan lebih cergas, ringan, bertenaga,kulit jd halus, pengurangan lemak & sangat bgs untuk tenaga simpanan di hari2 mendatang.. wa POWER tuu..


Berapakah yg anda belanjakan untuk membeli supplement?
-air akar kayu tu.. aku pau dr Pak Ya.. driver shif aku..
-kentang putar mcd.. dpt staff diskaun
-rm0.80 seketul bun


TAG 5 org rakan anda utk meneruskan penjelajahan "Pengambilan Supplement dlm Kehidupan Seharian"
1.jijah
2.a.alang
3. alia ~ ko nak kawin.. mesti byk suplimen
4.kak sid
5. hanim

suda puas hati suzi??

Earth Hour - Lets Support!!



skang nie krisis ketidaktentuan cuaca sgt membimbangkan akibat kesan2 pemanasan global(slh satu contoh..pencairan ais di kutub.. ais ABC tu cair takpe.. sodap!!) ... hasil dari pencemaran(kentut x termasuk).. penggunaan tenaga yang berlebihan.. penebangan hutan2 yang tak terkawal.. semua ni menyumbang kepada peningkatan jumlah karbon dioksida ke atmosfera kita..

hanya sejam diperlukan utk padamkan lampu dirumah kita untuk sekurang2nya dpt menunjukan sokongan kita kepada isu pemanasan global nieh... dan menunjukan kita sebagai penghuni di muka bumi ni prihatin kesannya kepada masa depan kita nanti.. arakian itu.. jom sama2 kita join padam lampu kat uma kita bersempena EARTH HOUR 09 anjuran WWF (bkn gusti tu eik..tu dulu zaman hulk hogan) tarikh 28 mac 2009 ni antara jam 0830-0930. kat mana lagi kita waktu malam tu kan?? lain la keja.. tutup gak la lampu opis tu.. kurang2 leh gak tdo time tu..

What you can do

Turning your lights off for an hour is a great start. However, there are many other things you can do to make Earth Hour 2009 a success.
  • Sign Up NowBecome a part of Earth Hour and get useful tips and tools to reduce your carbon footprint everyday

  • Tell A Friend. Better still – tell them, your family and even your work mates. Encourage them to sign up. Email them a link to this website and mobilise even more people!

  • Tell Your StoryHow is climate change affecting your family and your community? We want to hear how you're becoming part of the solution.

  • Your Earth Hour. What will you be doing at 8.30pm on Saturday March 28? We're keen to know what you have planned for Earth Hour 2009. If you'd like to share your plans with Earth Hour and the media, then please send us an email describing with as much detail as you can what you have planned to myearthhour@earthhour.org. Don't forget to include your name, where you live (City and Country), and your contact telephone number including your country code.

  • Blogger Tool Kit: Create a blog post about the importance of global action on climate change and how participation in Earth Hour can make a difference.

 so.. everybody.. show that we care about our planet and the life of our future generations.. 


for better understanding the EARTH HOUR 09 campaingn.. wiki or google!! cam x biasa kan google mengoogle nih..

p/s: BIARPUN RASA REMEH KEMPEN NI.. MARI BERI SOKONGAN.. SEKELUMIT SUMBANGAN KITA TETAPI KESANNYA AMAT BESAR.. TUTUP LAMPU UMAH TUTUP LAMPU OPIS.. TUTUP MATA PUN LEH GAK TIME TUH.. 


Wednesday, March 11, 2009

Thanx a lot..

so.. after 6 months of probation period.. at last..  i've promoted to permanent position here at Malaysia Airport (Sepang) Sdn Bhd.. thanx to everbody that supported and doa for my success.. i, myself because of this priceless achivement hopefully will motivate me to be more better person, supervisor to its sub-ordinates and staff to its company.. thank you  again.. may Allah will bless you.. insyaAllah.. 


Monday, March 09, 2009

musim sakit kot..

salam..

seminggu dua ni kesihatan aku kureng baik sket.. mybe musim kot kan.. kejap hujan.. pastu berpanas.. satu hal plak.. bile berpanas plak kat luar ni.. masuk opis yg sejuk beku.. yg kembang jd kecit.. yg kecit kembang balik.. adoii yai.. migrain pun leh jdi ni..
lately plak kadar stress aku ni naik.. melihatkan blood pressure aku x menentu skrg ni.. huh.. riso aku di watnye.. lagi pun aku missed 2 minggu gak aktiviti bersukan aku.. mmg ni nak setat balik jogging.. yuk..