Wednesday, October 29, 2008

sabah trip..

dear fellow bloggers..
aku akan offline seminggu nih sbb ada trip ke sabah yg dh aku plan sejak awal tahun... aku tgh siapkan entry pasal deco raya yg va va vas!! tgk aaa pic nanti dan resultnya... apepun..
sat lg aku nak g check-in kat lcct seberang opis aku nih.. pastu balik kat opis nih jap.. mandi2 siap2 ape2 yg patut trus boarding airasia kol 7.15 pg nanti.. wish aku slamat pg dn slamat pulang..

Tuesday, October 21, 2008

semlm yg penuh ngan aktiviti!!

erm.. smlm agak sibuk gak dr awal masuk keja smpi ketgh ari.. aku kena attend beberapa meeting. 1st meeting mula kol 9 pg.. meeting pasal preparetion akhir u deco raya kat opis aku.. sbbnya.. 22 hb nie hakim dtg nak mengadili deco raya kat opis aku.. lom ape2.. meeting dimulakan ngan makan2(hukhuk.. makan dlu sblm meeting).. suasana agak kecoh sbb berlangsungnya pemilihan pelakon2 untuk konon2 belakon u isi2 beras dlm sarung ketupat, konon2 bakar lemang, yg jd mak.. jd abah.. huhuhu.. aku?? aku jd penyibuk jer.. hikhik.. harus aku join sbb aku sub-contractor untuk siapkan background deco raya..

agak2 dlm kol 11.. aku berempat.. ramzi(bos), k.zai(bos licensing) n tisi (org kuat licensing) ke amc u meeting ngan TAMS( ketam kot) membincangkan pasal intro system baru yg akan integrate semua system bahagian operasi kat bwh satu sistem web based... pada masa yg sama telah diassign oleh bos aku ngan TAMS ni u liase ape2 yg berkaitan ngan system nih... huh.. ada makan2 lagi... aktiviti menghabiskan kuih2 raya.. dlm meeting tuh.. bos aku dpt call dr bos besar u menghadirkan diri ke Pan Pac u makan2.. hahaha.. makan lagi.. aiseh.. hari nih penuh ngan aktiviti makan2 la... akan tetapi.. yg g k.zai ngan tisi jer.. sbb aku ngan ramzi posa laa.. ahahaha... mmg byk dugaan pose nih kan??

balik2 jer dr meeting tuh..dlm kol 1240.. tak sempat aku nk duduk.. aku dh kena panggil untuk bwk geng2 consultant u projek lcct pusing2 kat area parameter tgk tapak projek... huhu.. sudahnya.. smpi sejam lagi waktu aku abes shif baru la aku leh releks sket.. leh la aku tulis report shif aku pg nih sblm hand over ke shif ptg..

huhu.. GAJI dh masuk!! yey!! tp yg x bes nya elaun aku yg dh outstanding 3 bulan x masuk lagi... tunggu bulan depan pulak la.. err.. kayo pacik!!

dan... ari ni gak ramai officer kat opis aku dpt letter comfirmation kenaikan gred.. alhamdulillah.. pada yg x dpt tu.. keja lek lok.. terus la cr peluang u improve... insyaAllah aku leh tlg u taun dpn...

Saturday, October 18, 2008

Official Viruspadu PR

Salam semua.. mungkin ramai yg ada tertanya2 apekah kaitan aku ngan VP.. sbb kdg2 ada dia mengungkit2 nama aku dlm en3nya.. padahal VP sudah berumah tangga dan beranak pinak (2 kali bersalin).. adakah aku adalah org itu dlm hidup VP? 

sebenarnya aku dan VP merupakan bestfren masa kat UUM dlu.. act. VP nih ada grup masa kat UUM dulu.. aku da lupe la.. ala2 grup pom pom girl kat kolej.. cuma bezanya.. dlm grup nih ahli2nya mcm2 saiz dan bentuk.. yg pasti semuanya gedik2.. ops.. kembali pada cite asal.. kebanyakan ahli2 dlm grup nih leh dikatakan bestfren aku.. selain VP ialah jijah@chamang . 

dipendekan cite.. hubungan kami mula berputik(buleh ye guna).. masa dlm kelab kenu uum.. byk projek yg kami join sama2..  kira serasi dh la bile nak buat projek kelab sana sini.. asik2 muka yg sama jer... serasi boikot projek pun ada(konflik disini).. x silap aku 1st kenal diorg masa interaksi kelab kenu di pantai merdeka.. pastu XPDC SEMUDA.. 

pic ni kuar majalah REMAJA 2001.. muke semua sgt suci k..

dlm kelab kenu ni la kdg2 kitaorg makan minum secawan.. sampai sepinggan.. main kayak sama2 kat bilik kelab.. mengajar diorg nih bwk perahu panjang(jijah ko dh pas bwk perahu panjang).. tdo sekhemah(err ada ke?) main cap kelicap sekali.. dr dlm projek kelab sampai la kdg2 time berkumpul di bilik kelab.. sape2 penah join kelab2 rekreasi atau kelab2 sosial benda ni biasa k..

nak lagi best.. bile jer cuti semester balik ke kl.. aku la yg jd tukang beli tiket bas.. time tu la ktorg balik ke kl sebas.. tp penah sekali dlm nak balik cuti raya.. ktorg balik ke kl naik KTM.. namun sbb kan perjalanan yg lama dan ada kes keretapi tu stranded lama sgt atas landasan.. maka itu la kali pertama dan terakhir naik keretapi balik ke kl..

ape2 pun.. sikap diorg yg sekepala ngan aku dan antara kitaorg nih ada sesama menyimpan kisah memasing yg menyebabkan hubungan ktorg ni jd rapat cm adik beradik.. plus.. aku pun sendiri x ada saudara perempuan dlm keluarga aku.. kiranya jd akak adik angkat la.. ape2 pun aku respek abis kat diorg nih.. tabah dan sabar..  

kalo leh nak cite panjang lagi pasal diorg nih.. kasi UP sket.. hikhik.. tapi kalo di ijin kan la.. kena dpt lesan dlu yer... 
ape2 pun aku dgn berbesar hati dan kembang hidung setaman menerima perlantikan aku sebagai OFFICIAL VIRUSPADU PR.

  

p/s.. jijah ko x nak promot aku jd PR ko ke??

Thursday, October 09, 2008

An airside story... at quadrant 80's

erm.. baru2 ni ada sambutan "goodbye 737" airasia yg terakhir.. so aku telah menyibukan diri untuk sama2 meramaikan majlis.. sbb ada mkn2.. err.. layan pic aje la..
yus, k.zai, aku n 9m-aaf(kapal yg bersara)

tu dia.. bos airasia.. da very friendly!!

sila cr aku.. hikhik...

Monday, October 06, 2008

WISH LIST SBLM SYAWAL 1430 HIJRAH

err.. mudah2an jd peringatan dan petunjuk buat aku untuk mencapai azam baru..

  • make sure lilitan pinggang turun ke 36 inci
  • blaja wat cup cakes
  • pindah duduk uma sendiri
  • nak terbang g sabah dan sarawak
  • comfirm jawatan dgn jayanya
  • nak sambar keta sendiri ~ honda @ gen2 cps?
  • nak g main rafting kat mana2 sg
  • nak amik open sea water diving
  • nak wat kenduri nasi minyak
  • nak cat uma kaler ijo

Friday, October 03, 2008

satu kisah semayang raya...

kan aku ada bgtau.. raya ni aku x bape nak raya sbb aku keja di mlm raya.. ditambah la lagi ayah den masuk spital..  feel raya ttp ada la lgi.. tu yg semangat lagi nak g semayang raya..
taun ni aku semayang kat msjid klia dlu sblm balik uma takut x sempat smpi kl nak smyg(mmg x sempat pun)..  sampai2 sempat gak la join takbir raya seround dua.. tetiba meleleh gak ayaq mata ni.. syahdu beb.. dh aa taun lps x beraya ngan ayah aku.. sbb dia keja.. taun ni plak dia masuk spital.. 

"kepada muslimin dan muslimat.. agak2 kalo ngantuk tu cover2 la sket .. jgn sampai sy nampak.. karang saya baling ngan kayu nih!!"
 
sblm mula smyg imam tu sempat la briefing sket pasal cmne nk smyg raya.. kira refreshkan balik cara2 yg sah serta btul solat sunat aidilfitri.. skali dia ckp arab lah.. tayyibbbb!! huh.. sib baik la paham sket2 sbb aku layan channel ART kat astro tu (x layan pun takpe sbb tau dh cmne solat sunat raya) so.. solat la pas tu..

nk ketupat.. lapoo... bila leh balik nih!!

haaa.. tang pas solat sunat.. kan ada khutubah(btul ke ejaan nih?).. aku igt ramai yg dh insap.. ada gak la yg bgn awal x dgr khutubah.. act.. aku kalo leh pun nak cabut gak!! hikhik.. cuma mengenangkan hukum suda tertulis ditambah pulak keimanan serta ketakwaan yg ada pada aku nih layan jer nasihat2 serta teguran yg dicerita.. tapi.. ada tapi tu.. mata nih hah.. (alasan!!) ngantuk woo.. sbb aku stay up jaga shif mlm.. bersengkang mata laa..  dlm tu aku sempat la dgr key word penting yg imam tu baca.."bersatu padu.. melawat jiran tetangga.. menolong serta berbuat baik sesama kita.. kalo org bg duit raya amik.." hikhik.. tu pun putus2 cm siaran tv astro bila time ujan.. 

sedar2 dh abes khutubah.. tiba masa org bersalam2 nak balik.. time2 tgh salam.. huh.. kena peluk ngan pak2 arab(studen2 inti kolej) yg x balik sbb mak abah diorg x bgi tambang balik.. ahahaha.. layan ajer la.. kesian diorg nih.. x de sape2 kat mesia nih.. tu cara diorg.. cm kita bersalam2 pun dh cukup kan.. hikhik.. eee... geli kena peluk pun ada... adoiiii!!!!

bebuka di pizza hut..

ini adalah en3 yg patut aku siarkan time2 posa aritu.. biar terliuq!! 
aku bebuka ngan geng2 kino hari isnin.. hari yg ke 28 posa.. pada masa yg sama meraikan lastday ms pinki aka emma yg dh resign dr kino.. 

geng2 yg keja ptg yg buat huha sbb pizza lmbt smpi..

kitaorg bebuka di.. pizza hut.. ni tahun ke 3 bebuka posa di pizza hut klcc.. time yg 1st ngan 2nd aku rasa plg meriah.. sbb pe.. ktorg booked meja u 25 org makan.. dr ujung sinun ke sinin.. pening aii bdk pizza hat tu melayan perut 25 org nih.. sbb nk rush delivery supaya sampai ngam2 waktu bebuka untuk geng2 yg keja shif ptg yg turut sama join bebuka.. diorg ada masa 45 min jer.. bygkan kan la huru hara itu!! sbb kes tu smpi skrg manager tu kenai aku.. hikhik..
ops.. terlupa suda.. igtkan dh azan!! (huh.. lupa konon.. dh 28 hari posa laa.. err.. tau la x posa...)

aku.. makan nih jer... miahaha.. dgr leh.. percaya jgn!! 

wei.. ape kojo ko sebonar eh..

ahaks.. ramai tanya ape kejadahnye keja aku nih.. aku jwb operations je.. kalo aku tambah airside operations.. lagi la diorg x paham.. nak mudahkan story pasal keja aku.. hikhik.. aku jwb je  main koja2 ngan kapal terbang.. korang x caya ke? hikhik.. tgk je pic...
tu airside ops nyer opis dopan lcct jer.. jom kita koja2 kapal.. standby!!

okeh.. mari carik kapal untuk dikejar...

adoi yai... dpt tangkap ekor jer...  nanti cubo lagi!!