Tuesday, September 30, 2008

raya yg tak bape raya...

ermm... raya ni x berape meriah la buat aku.. ermm.. preparation cm besa.. ala kadar.. adik beradik aku semua lelaki.. ermm.. x de feel la.. memasing wat hal pas raya tu.. nak wat cmne kan.. enjoy sendiri ngan parents.. kdg2 ikut diorg balik kg ke tak pun ikut melawat umah2 macik pakcik..  rasa meriahnya raya bila ada sepupu sepapat berkumpul time open house  atau bila melawat uma diorg.. taun ni 1st raya ramai diorg balik uma belah mertua..huhu.. 
yg x best lagi.. time2 org sibuk nak prepare raya dimlm raya.. aku plak bertugas dimlm rasa dan skrg ni tgh prepare tulis daily work reports dan briefing notes untuk esok pg.. kol 8 pg br abes keja.. smyg raya kat mesjid klia pg sok trus cabut balik kl.. 
nak ditambahkan lagi raya x bape nak raya aku taun ni... huh.. ayahanda aku admitted ke spital pg td (lastday posa) sbb hi blood ngan ada kaitan ngan jantung.. ermm.. beraya kat spital la jwbnye.. stress pun ada gak kot.. ntah la.. aku just doakan semoga dia kembali sedia kala... amin..

Wednesday, September 24, 2008

Salam Aidilfitri....



salam aidilfitri wat sape jer yg terlintas kat blog aku nih... aku mohon ampun sepanjang aku berblog ni andai ter keluar kata2 yang x menyenangkan korang.. so ni ucapan awal raya sbb ramai yg setat cuti awal kan.. aku lak.. keja di pagi raya.. dipendekan cite.. aku x cuti raya.. hikhik.. pesan aku mudah.. ke mana saja kita pergi.. igt akan keselamatan dan supan2 la selalu.. Salam aidilfitri buat semua..  








Sunday, September 21, 2008

Hp baru tuu..

Photobucket

erm.. selagi hp aku yg lama x rosak.. selagi tu laaa aku x kan tuka.. ngan hp lama tu siap kena kutuk lagi ngan ekram sbb hp lama tu x leh vibrate.. tambahan pulak aku plak suka silentkan jer.. siap bg tau.. kalo nk call tembak 3 kali.. br aku jwb.. SORI WEH!!


hikhik.. x pun msg jer.. sbb tu ramai yg hangin ngan aku.. call x penah jwb.. ada sbb aku silentkan hp tu.. satu masa keja kat kino.. mana leh jwb tpn masa keja, sbb keja time tu byk deal ngan customer.. pas abes keja mls nk turn tu normal mode.. ni semua gara2 x leh vibrate...

dn akhirnya.. minggu lps.. setelah hampir lima taunnn.. nak jadikan cite... rosak la hp sony ericsson aku tuhh.. sbnrnye terjatuh dr meja keja aku + screen dia pecah + speaker dia x function lgsg.. tuu diaa.. hancusss truss.. huhu.. masa beli 5 taun dulu.. hp tu la yg paling canggih.. hiks.. ermm.. takde benda yg kekal.. smpi masa, maka hilang la fungsinya dimuka bumi nih!!

YEEHAAA.. HP BARU !! ~ RABAK GAK LA AKU NAK RAYA2 NIH... SIB BAIK LA GAJI MAHB MASUK AWAL!! HAIP!! ERMM.. ZAKAT DH BYR.. ERM.. DUIT RAYA DH TUKA.. KETA DH OK.. DUIT UMA DAH BYR.. BIL2 DH SETTLE.. TINGGAL BJ RAYA JER... YESS!!

Wednesday, September 17, 2008

soklan2 1st time..

1) 1st time naik kapal terbang

huh.. kisah lama nih.. yg 1st naik kapal terbang masa aku pas upsr.. taun 1992 g langkawi.. umur 12 tawun.. pastu smpi skrg x penah terbang.. walaupun aku keja kat KLIA.. dpt tgk kapal terbang bersimpang siur dpn opis ni hah.. tp yg latest nk tau x?? nak cite gak la..dpt la NAIK kapal terbang.. bulan lepas ngan Batavia Air.. masa anto airport bills kat pilot.. siap pilot ajak balik jakarta lagi.. sbb dia balik berdua jer.. huhu.. tu la yg latest dpt NAIK kapal terbang..

2) 1st time beranak
beranak...?? aku laki laaaa!!!

3) 1st time gi overseas
obersea?? huh.. masa kat uum dlu.. tiap2 bulan mesti g obersea.. shopping jersey.. sempadan thai...

4) 1st time duduk jauh daripada family
jauh?ermm.. bukan duduk je.. tdo.. baring.. lari2.. masa masuk matrik.. 1998.. tu la yg 1st.. tak de la plak home sick.. rasa best lagi la..


5) 1st time kerja
masa cuti sem.. keja jd assistant dapur jual char kway teow.. bkn tukang jual jer.. tukang makan pun yer..

6) 1st time rasa diri gemuk
- Gemukkss... mana ader.. tak pernah rasa gemuk pun walau pun berat dah naik dari 60kg ke .... hahahahahaha pedulikssss aaa janji hepi weh ;p (tiru ayat k.sid)


7) 1st time bercinta?
aku skola laki la masa kecik2 dlu.. naik matrik la br bercampur ngan pompuan.. jakun gak la.. miahahaha... ops.. back to story.. time matrik la..

8) 1st time rasa diri cantik??
Cantik??? hahahaha... mana der... hiks... hehehehe tak pernah rasa cantik pungggg.. sbb malas nak pikir..(k.sid.. tiru lgi... hikhik..) kami ni categori comel!! miahahaha..


9) 1st time masuk cinema
masa matrik uum.. aii.. masa masuk matrik la mcm2 yg x penah aku mula buat.. hikhik.. tgk cite ekin cheng.. pedang setiawan... kat cathy aloq staq.. sakit tengkok wooo!!

10) 1st time admitted in hospital
2004 sbb denggi.. huh.. time tu mmg lost weight.. tp best rupenye dok kat spital ni ek... makan best.. misi2 pun best!!

Sunday, September 14, 2008

penafian...




sy dengan ini menafikan sekeras2nya akan cubaan sy untuk berbuka posa awal yg anda lihat di blog bestfren saya!! .. ianya hanyalah gimik semata2 untuk memaksa nica minum susu.. kan mmah kan?? 
penafian ini adalah memastikan sy masih lagi dpt elaun posa penuh!! miahahaha!!!

tp kalo milo ais.. peh!! ahahah

Thursday, September 11, 2008

kad raya

ermm.. smlm MAB bagi staf2 dia kad raya.. exec dia bg 15 keping sorang.. pastu aku distributekan lagi kad2 raya sepuluh keping sebundle pada pegawai2 operasi aku.. hikhik.. nak jadikan rezeki aku smlm.. en.magribi bg dia punya kat aku.. hikhik.. dpt seploh keping lagi!! menjadikan 25 keping u aku.. dia ckp zaman skrg ni x pakai dh kad2 nih.. dia bg sms jer.. lagi stu cite.. en.hainan.. kembang kuncup idung dia bercerite.. "nenek aku pakai emel jer wish raya kat org, x main la kad2 nih" .. kahkahkah!!

erm.. bg aku kad2 raya ni ada nilai sentimentolnye.. kan? sms tetap sms.. kad mesti dianto.. penah dulu masa lepas aku grad.. aku penah buat sediri kad raya anto kat kwn2.. sampai 100 kpg tu.. mmg jimat buat sendiri.. tp penatnya sendiri tau la.. yg pasti kad aku tu bertempek muka aku!! miahaha.. cuma bila dh keja nih.. sbb masa yg terhad.. aku malas nak buat sendiri dh.. beli u yg dekat2.. than yg lenlain.. sms jer.. huhu.. so.. tgg la mlm raya smpi ke pagi raya.. jenuh la jari menekan hp melayan sms!!

so.. kad 25 keping ni.. sape nak sila alamatkan alamat anda ASAP!! hikhik... siap ada cop mohor lagi..