Sunday, August 31, 2008

selamat la yer

SELAMAT BERPUASA KEPADA BLOGO2 SEKALIAN!!


poso cukup den bagi duit ghayo!!


niat sebulan awal2.. sonang kalo lupo x pun x bgn sahur!!

Saturday, August 30, 2008

nica ooo nica....

LAST DAY...

nica.. pk ngah sedar pak ngah x ensem cm papa.. tp pak ngah kiut tau!! miahaha.. ko punya pasal.. pak ngah nak lobi abis ko utk cilik di sinar...



kepada loyal reader yang baik hati lg cute lawa ensem(ramai la sgt..BTW.. dear friends.. vote for nica keh!!)
... ewah nak mintak tolong kemain baik lagi kan :D, undi la nisa yo!

senang jer, click la bape byk kali yang uols nak, tak kisah punya tauuuuuuuuu

klik sini yer http://www.sinar.fm/komuniti/SiCilik/, saya igt nak copy terus id nisa kat situ, tp takleh lah, uols klik page
ke 9 kot, ada muka nisa tu... lagi senang klik SINI

pesanan nica...

undila saya walaupun skali!!

tumbuk perut pak ngah karang!!!

aku tgh cari keta... ermm...

memandangkan aku agak beruang sket.. aku plan nak amik keta.. skrg ni ada dua choice.. antara amik keta baru atau pun 2nd hand


kalo ada keta nih akan aku guna sebaik mungkin untuk membajak!!

ermm.. err.. bkn nak ckp besar.. aku nak keta yg cc tinggi sket so aku leh pandu laju dan cepat abis kan duit u bakar belanja minyak keta..


keta nih jimat kan.. cuma yg x best slow.. cuma 1 kuasa lembu.. mana tahan weii..

kalo keta 1st hand.. aku mampu amik proton atau perodua jer.. kalo proton aku minat neo.. tpkan.. keta tu 2 doors jer.. hampes laaa.. persona pun ok gak kan?? errmm.. kalo perodua.. viva x mungkin.. kecik je aku.. tp kalo pikirkan jimat.. mmg sgt2 jimat.. myvi?? emm.. aku rejek awal2..(alasan dirahsiakan)

aiman.. kalau la pokok cempedak abah tu berdaun emas.. bukan kan keta kayuh.. keta kebal pun abah belikan.. miahahaha!!

kalo plak keta 2nd hand.. aku skrg tgh target.. honda civic (bersivik kah aku??) vtech 97/98 atau pun avanza.. hikhik..

ape pun.. yg tgh aku pertimbangkan skrg ialah keta laju giler babas, yg tahan lasak dan value for money...(byk songeh weh!!)

Tuesday, August 19, 2008

cmne korg bila ketawa bila on9

Ketawa dalam internet + email + chatroom... ... ... ..

1. Ketawa orang kaya: Muahahhaahaha
2. Ketawa terbahak-bahak: Hark hark hark
3. Ketawa kebaratan: Ha ha ha ha ha
4. Ketawa sambil tutup mulut: Hi hi hi hi hi
5. Ketawa berdekah-dekah: Kah kah kah kah
6. Ketawa pontianak: Kih kih kih kih
7. Ketawa eksyen: Ek ek ek ek ek
8. Gelak besar: Muahhaaaaa *ketawa jin/setan*
9. Ketawa panjang: Ha ha ha ha ha ha * ambil nafas* ha ha ha ha ha ha ha
10. Ketawa orang sakit: Kih kih kih kih kih *cough* kih kih kih kih
11. Ketawa maut: Kih kih kih kih kih kih kih kih *kiok... ... ... ... ..Neno, neno, neno (Bunyi ambulan)
12. Senyum
13: Ketawa Double
14. Sengih
15. Ketawa kuat: LOL
16. Ketawa bergolek-golek: LOLROTFL
17. Ketawakan dia: He he he he he
18. Kekkekekekek = ek ek ek ek ek (cuma salah ejaan)
19. ahakz = ketawa jimat cermat
20. hahahaahahhaaaaaaamppppppp
eeeeeeeehhhhhhhh = ketawa tak ikhlas
21. heheh - hampir-hampir ketawa
22. kui kui kui - ketawa sambil batuk
23. hik hik hik - ketawa dalam mabuk
24. hek hek hek - ketawa ngada-ngada.
25. wakakakkakaka - ketawa berguling-guling cam tenggiling dalam piring
26. eh heh - ketawa sindir.
27. huargh huargh huargh!!! - ketawa sambil bermain ngan benda-benda tajam. (ketawa brutal)
28. ngee ngee ngee - ketawa sengih
29. kwah kwah kwaaahhhh kwahhhhh - Ketawa sambil lewa
30. ketawa perli : ahe ahe ahe ahe... .

kredit to... http://isuhangat.blogspot.com/
Publish Post

bile eika tanya...

salam..

smlm aku balik uma kat kl.. huh.. lega leh YM.. kat opis x leh sbb kena blok.. esp site2 chatting.. ppls and datings.. termasuk facebook, friendster n myspace..

masa aku on9.. maka adik aku sorg nih on9 gak.. dia pun dh lama x on9.. kebetulan.. eika namanya.. x collegue masa kat kino.. akak dia plak panah keja satu unit ngan aku.. la nih dia tgh training jd cikgu.. jauh bebanor course yg dia amik masa degree.. biotech.. ermm.. rejeki dia nk jd cikgu.. dia nih mengigtkan aku kat yada.. kecik molek.. mulut kuat menceceh.. dehebab lagi.. miahaha.. masa tgh2 chatting.. dia tanya something..


perhatian.. eika yg sebenar ialah berwarna biru..

"pk ngah.. nk tnya something"~ dia panggil aku pk ngah..
"pedia??"
"pk ngah keja skrg dh stabil lom?"
"ermm.. alhamdulillah.. boleh la.. nak kata 100% tak gak la, cuma dh stabil la kalo compare yg dulu"
"ok.. pk ngah igt x janji pk ngan kat eika dlu"
"huh.. janji yg mana satu nih" ~ time nih aku dok pikir pe la yg aku dulu gatai2 janji kat minah dehebab nih..
"kan pk ngah penah ckp dlu.. kalo pk ngah dh stabil pk ngah akan......" ~dia stop kat situ... ermm..

aku agak dh dia mesti tanya bila nak kawin.. ops tp bkn ngan dia ek, nih adik yg comel nih.. dan2 tu aku teringat balik.. janji2 aku tu.. la nih aku dh stabil, keja dh ok.. so bile lagi kan??ntah la.. dulu bila dh ada yg nk aku plak yg ada prob dan buat prob.. cite lama yg amat complicated~ abaikan sbb benda dh lepas..

mmg ada niat sejak aku kuar dr kino dlu.. cuma aku takut pada penolakan lagi.. bila dh ada calon itu la prob aku.. sbb aku dh rsa sakitnya penolakan.. wpun itu mybe balasan pada aku dulu.. aku x tau cmne nk mulakan.. adakah main terjah ajer, atau bg hint2 atau cuba2 ajak kuar then say the truth.. cmne yg ppuan nak yer??

korang paham x ape aku merepek kali nih??

Friday, August 15, 2008

KLIA Airside Safety Operation Unit

Pagi yg indah.. permulaan baik satu hari dlm menempuh hari2 mendatang...




sunrise kat dpn opis KLIA Airside Operation Unit


Orait seperti yang dijanjikan...

aku kat atas runaway 14l.. cari ARP ( aerodrome ref. point)







ni reza.. safety officer paling kecik serta paling muda kat airside nih... kaki rempit nih!!




memperkenalkan nih la keja aku.. duty exec untuk shif delta.. keja duty exec nih responsible terhadap operasi safety kawasan aerodrome klia.. kalo nak tau pe tu aerodrome iaitu.. dlm annexe 14 icao.. aerodrome merujuk kepada.. " a defined area of land or water (including any buildings, installations or equipments) intend to be used either wholly used as arrival, departure and surface movement of aircraft. kawasan2 yg tersebut ialah runaway(landasan untuk aircraft berlepas/mendarat), taxiway(laluan aircraft bergerak didarat yg menghubungkan runaway dengan apron/bay) dan apron/bay (tpt aircraft parking daaa..)

bagaimanapun aerodrome adalah sebahagian dr kewujudan airport.. mesti kompiuskan.. aku memula masuk keja pun igt aerodrome to airport.. nasib laa korang paham ke tak..


maka dgn itu segala tanggungjawab keatas keselamatan pengguna aerodrome terletak dibahu airside operation. kawasan2 ini perlu dipastikan tiada F.O.D (foreign object debris).. ayat simple n ayat org kg~sampah.., wa'ima sekeping kertas pun, ini untuk memastikan aircraft tidak terjejas akibat enjin tersedut sampah atau tayar terlanggar skru yg akan memungkinkan kemalangan.. sape tau?? so tugas airside ops ni adalah untuk memastikan benda2 yg boleh menyebabkan kemalangan boleh berlaku dielakkan... mencegah sebelum menjadi malapetaka.. mmg itu dh jadi rutin setiap kali masuk keja geng2 kat airside operation.. semua sudut keselamatan kami pastikan ianya selamat..

kalo korang penah tgk dokumentari pasal aircraft disaster kat national geographic channel.. kdg2 ada brg2 kecilpun yg kita x sangka2 leh jd penyebab kepada malapetaka pada kapal terbang.. tu benda yg sgt2 ktorg jaga.. sbb kapal terbang ni sgt sensetif dan kalo berlaku benda x elok.. mmg dahsyat la.. lagi satu.. sbb kapal nih mahal~baik maintanance atau pun ganti rugi....

tugas yg paling mencabar.. masuk ke dlm landasan kapal terbang.. sbb ktorg akan buat inspection diantara masa2 aircraft tgh berlepas atau mendarat...

kat kawasan landasan ni plak.. selain pastikan landasan ni tiada FOD... ktorg tgk gak pada marker/tanda2 pada landasan(ala cm atas jalan raya gak.. cm ada garis putus2..) agar pilot nampak ngan jelas bile nak landing atau nk berlepas samada masih boleh nampak ngan mata kasar atau perlu maintanance(cat balik)..

tp lagi best time buat inspection pada waktu malam... pehh.. situasi cm time raya pun ada gak.. mcm2 kaler lampu leh nampak ada merah. ijao, oren dan putih.. sbb nya nampak lampu kat atas landasan menyala untuk guidence pada pilot... kalo benda2 ni x function susah pilot nak landing.. ada kes kapal terbang terlajak masuk longkang kat cni dlu sbb benda2 ni x terjaga..




nih report harian yg bertulis.. 08.08.08!


untuk memahami dan ikuti segala2 aspek keselamatan ni.. duty exec kena pastikan mengikut pada apa yg tertulis pada icao manuals, malaysia civil aviation act 1969, klia sepang aerodrome manual dan recommendations dr annexe 14. pada masa yg sama implement ASU SOP untuk operasi harian. so.. setiap kali akhir shif.. kena wat report operasi harian..

tu la keja aku wat masa nih.. selain dok memaksa diri memahami segala mala dokumen esp annexe 14 dn klia aerodrome manuals.. SOP (bukan sup yg leh hirup.. standard ops. prosedure) wajib tau.. cuma aku try pendekatan turun ikut wat inspection untuk memahami SOP kat sini.. pengalaman masa inspection byk membantu.. nak baca.. huh.. seminit jer baca.. aku dh 3-4 kali menguap!!

tu lom lg kena lagi pahamkan "falsafah" yg ada aerodrome nih.. sbb pe kena ada line ada line putus2? sbb pe kena ada line kaler kuning/putih? kenapa ada lampu kaler2? sbb pe stewardess airasia pakai bj kaler merah.. hahaha!!huh.. igt diorg suka2 letak... spe tau tlg jwb.. lu pikiaq sndiri..

ermm.. secara ringkas aku citekan pasal keja kt airside nih.. tu baru mukadimmah yg aku blaja.. byk lagi aku kena harungi pas ni dan yg leh aku share nanti..





aku pun dh menguap dh nih gak.. keja shif mlm aaa ari nih... nanti aku citer pasal perangai org2 dlm shif delta plak.

Friday, August 08, 2008

tensen... tips berguna..

lately aku byk bc blog2 member2 yg bgtau diorg ni tgh tensen.. tensan pasal keja.. tensen pasal pose x penuh.. tensen ngan keluarga.. tensen pasal x tau nk masak pe.. tensen ngan anak2 murid.. tensen nak pindah2 umah.. so.. aku suggestkan u korang buat nih!! err.. mmah.. sori.. aku mengeskploit ko.. hikhik...


Kalo tension, buat senaman nih...hehehe!!!




klik u melihat kesannya...





Tuesday, August 05, 2008

sebulan dah...

salamz.. dh sebulan aku keja kat airside ops nieh.. pesal pe aku ckp best.. bukan semua org kat mesia nih leh opis dia kat tgh2 landasan.. kalo org lain dpn opis dia nampak kereta lalu lalang.. kat tpt aku nih..kapal terbang yg lalu lalang.. org ckp best aaa ko dpt tgk aweks2 pramugari.. chett!! kat tpt aku mana ada.. kat cni.. semuanye jantan... tp dpa nih hebat2.. setiap inchi runaway dan taxiway diorg tau.. xperience keja rata2nya 20 taun keja.. ada yg diantara diorg ni antara pioneer safety officer kat klia sepang nih..
disebabkan operation airport 24 jam.. keja aku kat airside ni pun ada shif.. ada 4 shif semuanya.. alpha, bravo, charlie n delta.. skrg ni aku dh diassigned jd exec u shif delta.. (pasal grup aku ni nanti aku cite).. ada rotation u setiap shif.. afternoon(1500-2100), pagi (0800-1500), malam (1500-0800)dan hari keempat cuti.. pastu mula balik cycle yg lain.. ermm best sbnrnya keja shif nih.. ada time nak g bank.. pos opis.. mcm2 leh buat time org lain keja opis hour..
post aku as airside operation exec... lead shif group... mengcomplykan serta enforce standart n safety seperti mana yang termaktub dlm kitab2 airside.. wat keja2 coordination bila ada berlakunya kes2 khas... prepare daily report.. prepare daily briefing notes dan yg penting.. pastikan annexe 14 dlm kepala serta philosophy yg ada dlm nyer... keja2 ni byk dibantu2 oleh safety officer.. callsign.. oscar.. plus juga dua org driver merangkap sweeper..
bg aku... mmg ada cabaran bile kita supervised org tua bekerja.. maksud aku.. org2 lama yg pengalaman byk gile.. mereka ini amat sensetif.. byk makan dlm.. kalo leh x nak ubah diorgnye rutin harian.. sbb dia dh biasa cmtu.. yg pasti keja diorg nih tip top.. yg tu aku mmg x dpt sangkal.. aku pun x yah nak arah2 lagi.. cuma ada segelintir yg x dpt nak ikut protokol.. janji keja diorg abis sudah!! bab nak soh ikut protokol ni yg prob sket.. sbb ada kaitan ngan kredibiliti aku gak.. ni wat aku penin sket.. wat masa ni aku tgh buildup repo ngan pacik2 nih.. so bile dh ok nanti leh la aku slow talk ngan depa nih.. ermm..
keja kat airside ni byk didpti ngn pengalaman.. tanpa pengalaman dan pemerhatian.. susah aaa nk wat keja2 airside nih.. plus ditambah lagi ngan pembacaan pasal regulation dan standard2 airport nih boleh buat tau setiap sudut inci airside nih..
ok la.. tu sket2 pasal keja yg aku wat skrg.. nanti aku cite plak ape tu airside.. pasal shif aku.. orait!! slm!