Wednesday, May 28, 2008

menanti saat november...

alhamdulillah.. kelmarin.. aku berjaya membooking ticket airasia untuk 7 org sempena trip melawat keluarga Nai iaitu di Sepilok dan Samir di Proboscis monkey Santuary.. di daerah Sandakan.. timur laut negeri Sabah di Bawah Bayu..
Masya-Allah.. punya la susah nak dptkan tiket pada rega yg amat promosi.. dh la ketinggalan zaman promosi rega tiket murah MAS ari tu.. sib baik la Airasia pun turut sama menjoinkan diri buat promosi gile2.. hah.. dua gergasi bersaing.. sape dlt untg?? kitaaaa gak!!
Mulanya nak amik trip pergi balik KL LCCT-KKT2.. tp memandangkan Sandakan tu merupakan tempat utama yg perlu dituju x dpt la nak book tiket pergi balik.. kena dua kali kerja.. 1st booked KL-Sandakan dan KK-KL.. total expenses untuk tiket rm1400++ pergi balik.. err.. ok la kan.. sbb aku dpt rege seat RM5 untuk trip g sandakan tu.. dan balik ke kl.. aku kena RM39.. takk termasuk segala caj2 tambahan.. so.. sorang kuar RM206 just untuk tambang pergi balik naik Airbus AirAsia..
erm.. cmne idea ni ni terpacul.. mmm.. mek nai kot yg memula melobi..wat trip utk geng2 kino yg suka merayau2 cr ketenangan diri setelah penat ditekan dan bekerja di Kino.. aku plak rasa cm dh stabilizer untuk g trip jejauh nih.. lagipun diaorg nak g trip ala2 backpakcers.. tu la wat aku lagi suke.. satu jimat.. satu lagi kta boleh byk bergaul ngan org tempatan.. kita byk masa x terkejar2 trip.. tapi tang tdo tu aku cr B&B atau deluxe room la.. selesa sket.. kalo amik pakej.. makkk aiihhh.. mahal satu hal.. satu lg ko kena ikut schedule..
so.. memulanya ktorg just contact trough sms dan YM jer.. tp memandangkan masa semakin hampir dan nak grab airfare pada rage yg murah.. ktorg wat EGM kat foodcourt KLCC.. aku.. nai dan samir.. sebelum2 tu ramai gak yg nak itut.. tp selepas dishortlisted dan dikompemkan kehadiran.. maka 7 org akhirnya yg amat2 kompem utk menghadirkan diri.. aku, mek nai, shareena dan samir bersama2 3 lagi opismate dia... siap g kino lagi u source info pasal sabah dan sandakan.. dlm2 EGM tu.. byk bebenor la merepet tiga org budak nih!! miahahaha..
maka.. kata putus suda dibuat.. trip 4h3m.. 30/10-2/11 (khamis - ahad)
plan A..
1st day kl-sandakan.. g sepilok dan proboscis monkey santuary.. bermalam di sepilok..
2nd day.. amik bas ke ranau.. lawat ladang tea sabah dan ke poring hotspring.. bermalam di poring hotspring
3rd day.. bas ke kk.. sampai di kk ktorg akan ke monsopiad cultural centre.. mybe ke tjg aru dn bermalam di kk city dan makan seafood sampai pecah perut!!..
4th day.. antara yg ditunggu2.. sunday market kat area kk.. pastu pusing2 bdr kk.. mlm balik ke KL..

plan B.. erm.. x dipikirkan lagi.. kena wat nih kan... kot la ape2 terjadikan.. erm.. agak2 ape aa tpt yg best leh g dlm sehari kat KK aa??

Monday, May 26, 2008

reunion kenu lama di Ladang Buah Naga Along..

ermm.. sabtu br2 ni.. spt yg dirancang oleh senior2 dlm forum egroups kenu_lamaUUM satu reunion kononnya secara kecil2an.. sbb sblm2 nih kalo wat reunion mesti 2-3 family je dtg.. tapi kali nih dekat2 10 family gak yg dtg termasuk la aku nih..
aktiviti berlangsung di Ladang Buah Naga Along yang terletak di Hulu Langat kat area2 Sg Lui. Satu2nya ladang buah naga disepanjang jalan Sg Lui - Semenyih. Alhamdulillah kehadiran amat menggalakan.. reunion yg bertemakan pot luck ni sgt2 berlebih2an ngan aksi2 bakar membakar.. asap mengasap.. sembang menyembang.. kutuk mengutuk serta berkongsi2 cerita masa silam ketika zaman2 blaja dulu... tu x masuk aktiviti mengisi perut dgn pot luck yg berlebih2an.. lauk pauk kampung serta kambing BBQ kerang dan ikan bakar.. pehh!! meleleh tuuu!!! aku sebnrnya malas nak merepet2 lebih2.. sbb kalo aku merepet pun sama jer ngan post bestfwen merangkap assistant moderator kenu_lamaUUM.. puan mmah@viruspadu.. so mmah.. aku pass pada ko pasal report reunion ari tu ek!! miahahahaha... malaas tahap cipan!!
so.. next reunion.. Sg Sedim mybe bulan 7@8... tungguu..

Rodalink

Erm.. kan aku dh ckp.. aku menulis ikut suka bila aku nak.. ikut rajin.. ermm.. pejam celik.. dh sebulan aku ngan comp. baru aku RODALINK as Retail and Project Exec.
nak tau pe tu Rodalink?? Sebuah retail chain store untuk family and professional bicycle.. asalnya dari Indonesia. Rodalink inhouse brand ialah POLYGON tapi kat Malaysia nih ktorg ada skali Lerun.. korang penah dgr Lerun Bikes kan?? ada masa dulu2 kan ada kuar iklan beskal roda tiga yg kecik tuh?? Time tu Lerun dibawah Berjaya Group dgn nama Berjaya Lerun. Akan tetapi.. tokey Polygon kat Indon nih beli semua shareholder Lerun dari Berjaya Group 5 taun dulu. Polygon kat Indon sangat populer.. Kualiti pembuatan dia menyamai ngan kualiti basikal yg byk dihasilkan di Taiwan.. (Taiwan merupakan pusat teknologi basikal utama didunia.. byk brand basikal dibuat disini walaupun ada main officenya di US. eg.. GT, SCOTT, MERIDA, GIANT etc).
So bila diorg take over Lerun dr Berjaya. Salah satu cara nak pasarkan basikal Lerun and Polygon selain jual melalui dealer yg diorg lantik, Lerun ambik konsep Rodalink sbg satu cara untuk jual brand in house diorg ni. Rodalink kat Indon dan Singapore sgt establish dikalangan org disana. Selain menjual servis, Rodalink bersama-sama POLYGON bergiat secara aktif dalam aktiviti berbasikal.
1st chain Rodalink dibuka di Jalan Telawi Bangsar kira-kira 5 tahun yg lalu. Sebaris ngan kedai belon dan pet shop.. dn dekat sgt2 ngan Bangsar Village. (Sila tgk peta)


Kemudian.. pada awal tahun ni.. satu lagi cawangan Rodalink dibuka di USJ Taipan.


Apekah yg boleh didapati dr RODALINK nih.. sudah semestinya bukan roda keretapi atau roda2 jalan raya.. di RODALINK kami menjual barisan.. cewahh.. basikal berkonsepkan family dan professional.. mountain bikes, road bikes, hybrid, folding and tendem bikes.. juga terdapat aksesori basikal dr ujung tayar belakang hingga ke tayar depan beskal.. dr ujung rambut hingga ke hujung kuku kaki ku kaku.. kuikuikui.. Lerun khasnya RODALINK memerupakan main distributor untuk basikal Lerun, Polygon dan GIANT di Malaysia.. byk range dr mountain bike hingga road bike boleh didapati. Juga main distributor komponen serta aksesori spt SHIMANO, GIANT, FIZIK, SELLE ROYALE, CINELLI, COLNAGO dan DAHON. So sebagai pengedar utama.. harga2 item kat sini merupakan yang paling murah kalo nak di comparekan ngan kedai2 lain..

ape keja aku?? aku wat retail serta admin untuk store kat USJ.. pada masa yang sama aku wat sket2 kerja mekanik. kalo ada time ktorg aku kuar cycling ngan customer.

Sbg ahli baru aku kena g dua tempat nih. Sbb still under training untuk take over admin store USJ nih. Kdg2 kena g Bangsar.. tp selalunya kat USJ.. kalo aku keja kat USJ aku akan balik bermalam kat uma aku kat Shah Alam. Hikhik..

peta menunjukan trek aku merempit dr USJ ke Shah Alam

kalo plak aku keja kat Bangsar.. aku balik la duduk kat uma parent aku.. sbnrnye lg best duduk kat uma Shah Alam.. aman damai.. sunyi je manjang.. ASTRO pun ade gak!!



mgg nih jer aku kena ulang alik kl bangsar.. kl usj.. usj shah alam.. shah alam ikano.. huhu.. ponet2!!
so itu la serba sedikit yg aku leh merepet pasal keja aku.. keja + cycling = aku penat tp puas.. buat masa ni la..

Tuesday, May 06, 2008

aku yg off

huhu.. suda seminggu lebih2 aku x jguk2 blog aku.. ye la.. aku x balik kl.. aku keja kat usj taipan.. so aku prefer balik umah kat shah alam.. 15 min kalo aku merempit.. kalo balik kl.. dlm kadar kelajuan yg lebih sket dibenarkan aku leh sampai kl dlm 30 min..
uma kat shah alam tu pun masa memula aku msk.. kat laman tu.. dedaun kering berguguran penuh!! cm haunted house beb!! jenuh la satu mlm aku menyapu laman uma! pelik la plak jiran2 tgk ada org menyapu tgh2 mlm bute!!
aku stay kat shah alam untuk 3-4 mlm then balik tdo smlm kat kl.. sbb nak cek emailbox..kalo tinggal lama.. berkepuk ngan panjang berjela.. lgpun kat sana bab2 bekfast ni mmg sng dn murah kdg2 free.. sbb on the way g keja.. aku singgah gerai nasi lemak mcik aku.. ada nasi.. siap leh tambah lagi.. pekejadah nama nya bekfast nih!! melantak!!
so.. dua ari ni.. off day aku.. smlm aku balik n tghari tu g tgk cite org seterika/besi "ironman" kat pavillion ngan nai.. huh? rupe2nye macik nih kalo g cni mesti beli donut jco.. ermm.. sanggup beratur.. pastu membebel casher dia lembab tang mengira2 donut.. nasib la ko nai!! err.. ntah pe sdp sgt donut dia pun aku x pasti.. aku penah cuba la.. ermm.. ok gak la.. tp biasa jer.. mb sbb aku dh makan donut yg macik aku buat lagi best dr mana2 donut yg ada kat pasaran, maka donut2 lain rasa cm biasa jer.. pastu konon2 teman dia soping tudung kat sogo.. err sogo ada jual tudung?? ermm last2 aku yg lak soping suar kat sana ngan beli bj untuk g kenduri kawin member2..adoi la.. baju2 dlu semua dh longgar sgt2 weh!!gedobos kalo aku pakai.. skali pandang cm pakai jubah!! hikhik..err.. Nai.. ko diam2 ek!!aku boom satgi kalo ko kecoh2..wakaka!!
ari ni plak.. aku melayan malas aku.. rehat cukup2 kat uma.. ngan surf puas2 internet nih.. sbb kalo aku dh setat keja.. mau seminggu aku x dpt ngadap pc.. orait!! wishing u all selamat sejahtera hendaknye.. len kali aku membebel pasal keja baru aku ni.. ok??