Monday, February 25, 2008

Dosa malam isnin!!!

ces.. tajuk macam hampes.. hikhik.. tp berkaitan kot ngan ape yg aku wat pas keja td.. hahaha.. mana tak nyer.. aku dh workout sepanjang minggu lepas.. berkayuh sehari dekat 30 km.. konon nk loss weight.. sekali hari ni.. aku bantai makan kat satu tingkat jer dibawah tpt keja aku.. chillis, KLCC.. (hikhik.. mmah.. ko peknen la skali lagi.. nanti leh pakso lalok dtg klcc ni!!)
zack.. moi.. aku (pakar chillis anda~zai ckp la)
kisah plan nak makan kat chillis ~ sbb ktorg dapat jual satu buku pasal perubatan cina yg harga dia rm4500.. so.. uncle lee(pengedar buku) dh janji nak belanja ktorg kalo dpt jual buku tu.. seigt aku.. ktorg bwk masuk buku tu setaun lepas..
aku makan chiken crusher
ni kambing langgar lari with black paper moi punye
fajitas ngan roti tortilla mamak~ zaini
antara yg menghadirkan diri ialah.. err
sbnrnye.. 4 org je join dlm projek nih.. aku, bro zack ngan moi.. sowang lagi bro ek.. tp dia x dpt join atas sebab2 yg x dpt dielakkan.. so portion dia.. aku la yg makan!! hahaha...
ni pencuci mulut - before
after~sila lihat meja.. juga licin.. takde benda yg tinggal.. err.. kena kutip dek budak waitress la..

bila balik jer.. aku mmg terasa teramat bersalah kepada badan aku ini.. setelah berhempas pulas seminggu aku membakar kalori aku mungkiri janji aku.. aku x pantang makan.. tetiba aku mlm ni rasa gemok.. tidakkk!!! hikhik.. eleh!! manakan boleh aku menolak jemputan makan.. free lagi itu.. moi ngn uncle lee yg banjer.. RUGI BESAR jawabnyer.!!

Saturday, February 23, 2008

South Park

korang taukan.. South Park.. kartun2 yg penuh sindiran dgn ayat2 puaka serta yg senseorednyer..
tp klakar beb.. aku suka karekter kenny.. taip kali dlm setiap episod mesti dia mati.. pastu eric cartman(watak budak gemok yg mulut patut kena cabai sbb suka mencarut) cakap " you kill kenny.. F**K you!! hahaha..
so.. ada la org2 peminat cite ni bangunkan appl. mereka watak kita dalam dunia south park
http://www.funny-games.biz/southparkcharacter.html

ini nematot
nie ieka
kak nanay nai
aku yg gemok!!

Kursus PUNB

2 mgg lps.. aku menghadiri kursus bengkel.. bkn bengkel repair keta.. bengkel kertas kerja perniagaan anjuran PUNB..12-14hb Feb.. 3hari 2 mlm di Delta Inn..Shah Alam.. lebih kurang dalam 26 org ke semuanyer..
kat situ kami di dedahkan.. hikhik.. didedahkan dengan cara mudah untuk membuat kertas kerja perniagaan.. dr mula hingga la aspek kewangan yg sememangnya amat susah untuk dibuat.. bukan susah ape pun.. cuma x tau ape yg kira2 yg patut ada..
teke la mana satu aku..aku bg hint.. "yg kurus itu" hahaha!!

Sebenarnya aku amat beruntung sbb dpt join bengkel nih.. sbbnya.. x ramai yg diberi peluang untuk join.. dgr kursus.. blajar wat project paper.. pastu anto.. kalo projet paper lulus.. peluangt cerah untuk mendapat pinjaman max RM50k untuk memulakan perniagaan sendiri..

untuk pengetahuan korang.. aku byr RM50 jer untuk yuran bengkel nih.. br la aku sedar kerajaan x duduk diam dlam nak bantu gol. bumiputra kat mesia nih.. so.. kalo ngundi nanti ikut pandai laa.. hikhik...

awal2 dulu aku pelan nak bukak satu cycle shop kat area2 putrajaya.. disebabkan aku mmg selalu cycling kat sana.. kemudahan untuk cyclers x de.. demand ada.. tetapi bila aku buat balik analisa pada bisnes ni.. byk halangan serta cabaran.. tp itu x mematahkan semangat aku.. cuma aku tgh pikir balik apekah solution atau idea2 yg boleh dikembangkan melalui cycle shop kat putrajaya nih..

aku tgh nak siapkan working paper untuk cycle shop aku.. aku tetap ada rasa kekurangan disitu..

Skuadron...

ntah.. aku main letak je title nih.. so.. aku nak tunjuk koleksi2 kapal terbang yg aku sempat collect masa keja kat kino.. so far aku dpt collect 24 bj jer.. padahal seluruh koleksi ada dlm 32 bijik.. apesal aku x dpt collect.. sbbnye.. warehouse yg simpan stock mag. yg ada kapal terbang tu terbakar.. cess.. hampes!!
tempat simpanan kapal2 terbang aku

so far.. aku dpt kategorikan kepada 4 jenis kapal terbang.. 1. helicopter~mi24 n apache longbow 2. kapal terbang zaman perang dunia kedua ~ splitfire, mitshubisi zero, mustang, stuka etc.. 3 kapal terbang zaman perang post world war ~ f5e tiger, sabre, meteor 4. kapal terbang moden~ mig29, mirage, tomcat, stealth nighthawk etc.
koleksi jet2 peribadi aku

yang bestnye.. kumpul menatang alah ni x perlu modal yang besar.. hikhik.. kalo korang terer.. teka bp nilai semua jet2 peribadi aku.. hikhik..kontrol idung!!

Sunday, February 10, 2008

Touching sey...

smlm konon2 aku nak tgk kes bebudak pompuan berkelahi kat terengganu yg kuar kosmo ahad.. pas tgk tu.. aku terklik satu link nie.. aku tgk sampai abes.. touching sgt2!!

Thursday, February 07, 2008

Gong xi fatt choy...

seey laa... aku nak wish happy CNY kat korang x kira la sape pun.. sbb yg pasti ko selebret dn bercuti2 malaysia.. x cm aku.. di pagi raya cina yg syahdu nie.. aku kena keja.. hikhikhik.. cm aku ckp kat kengkawan aku.. aku keja time org cuti.. aku cuti time org keja..
cuma yg bestnye time CNY nie.. company aku byk dpt hampers dn berkotak2 limau mandarin.. so.. bila dh byk sgt2 di sedekahkan la kepada staff2 yg mmg suka brg2 free nih.. dpt kerepet.. gula2.. asam2.. cuma yg x bestnye.. kan tiap hamper tu ada ayaq botol.. awat tak pulak disedekah2kan gak aaa?? ishhh... ada sekali tu aku hadap limau mandarin 5 bijik sekali harung... tau2 ps tu aku kena cirit birit yg melampau2.. tu la gelojoh.. makan x bc bismillah.. hikhik..
anyway.. ada lagi 4 ari lg nak keja di hari raya cine nih.. sbb mgg dpn selasa -kamis aku cuti, jumaat kalo aku rajin nk MC.. plus sabtu Off day aku.. ermm.. rende mule.. nale.. huhu!! LIMA ari aku cuti!! hahaha.. sape2 berangan nak cr buku.. baik tanya sekarang kalo tak cr aku 2 minggu lagi.. hikhik!!