Wednesday, January 30, 2008

Interview..

akibat menerima panggilan telepon last week dr Malaysia Airport Bhd untuk dtg interbiu..hari rabu.. 30hb.. rai nie la.. aku tetiba time tu rasa gementar semacam.. sepanjang minggu aku x keruan.. kahkahkah.. cm besa la.. kalo org nak g interview.. mcm2 la info yg kena korek.. masuk website company tu.. ntah ape2 lagi aku kena baca pasal ICOA.. annexe 14 la.. airport mgmt system.. tu masuk lagi sejarah2 KLIA.. MAHB.. tdo pun x nyenyak.. hempes!!
td pun aku saja kuar awal.. dr uma kol 7.. interview kol 10 pg.. kl-klia.. dlm sejam perjalanan.. 2 jam tu aku dok asik training ape yg aku kena cakap.. ulang2.. ngan nak mengatasi kegugupan yg teramat sangat..
masa aku report.. candidate ada 16 org.. yg dtg 12 jer.. huhuhu.. ada la sorg yg aku kenal.. dak uum.. hikhik.. kira ada gak la teman nak bersembang.. aku nyer turn ke 10.. ermm.. tiap kali aku diorg panggil candidate aku dh rasa lain mcm.. makin2 hampir ngan turn aku.. lagi la rasa resah yg amat sgt.. tapi yg bestnyer.. aku tgk tiap candidate yg kuar.. muka semua sengih2.. lagi masa purata diorg kat dlm room tu dlm 10-15 min jer.. (aku sempat set masa.. nak tau bp lama diorg kat kena interview..)
tup2.. turn haku.. hikhik.. ada 3 org interviewer.. diorg x intro pun pasal diorg.. trus soh aku intro pasal aku.. tgh2 aku intro.. trus kena cantas.. diorg tnya soklan lain.. akibatnya pastu diorg asik tanya yg merepet2 yg langsung yg x de kena mengena ngan KLIA, benda2 yg aku baca.. nak kata speaking.. tak gak.. rojak.. hikhik.. bnyak buat lawak dlm tuh.. gelak2 gak la.. aku rasa x sampai 10 min aku dlm tu.. hikhik.. ermm..
kuar2.. aku sengih2.. hampes tul.. x ku duga interview cm ni jdnyer.. kahkahkah.. byk merepet2.. ermm.. mudah2 aku berjaya.. sbb aku nak naik kapal terbang FREEE!!!!

Friday, January 18, 2008

ngehngehngeh!!

weihh.. sori lama x merepet2.. masak taun baru ni agak bz juga la ye.. sampai x sempat nk tulis blog.. so far.. dh 18 hari masuk taun baru.. byk gak benda patut aku nukilankan.. tp ada aje aral yg melintang.. hikhik.. yg paling aku rasa scary bila.. org tanya aku.. ko bile nak kawin rep.. chaitt!! tetiba plak aku merasakan aku cam anak dara.. yg slalu duduk simpuh kemalu2-maluan.. tika itu jugak la bila aku bersembang.. terbuat tgn patah.. auwwww... ishh... selisih!!
ermm.. nak ke aku jwb.. hehehe.. nanti2 la.. aha.. ni aku nak review cite melayu yg aku tgk baru2 nie kat TGV..
cite dikala malam bulan mengambang.. arahan mamat khalid.. pelakon dia.. tak kurang hebat.. rosyam noor, umi aida..
aku tergerak nak tgk cite ni sbb aku tgk iklan kat tv.. kebetulan aku cuti.. zrasss trus aku setat motor g klcc..
act. sblm aku masuk dlm panggung wayang aku dh setkan minda aku.. mmmmmmmmmm... aummmmm... mmmmmmm... hikhik.. kalo nak tgk cite mamat khalid mmg kena pikir menonton untuk santai.. rehatkan minda layan lawak yg merepet2 dia.. bukan untuk kritik.. mesti korang penah tgk cite2 sblm2 nie.. Rock (cite ni mmg lentokk!!), lang buana (perang dia agak2 cm LOTR sket2) n man laksa ( aku suka part m.daud kilau floating~cam super hero plak sambil menyanyi.. ooohoiiiii!!!)
cite DKBM ni.. seringkasnya cite ni nak mengungkaikan kejadian disebalik kehilangan org2 di sebuah kawasan pekan kecil.. ada elemen2 hantu.. thriller.. slapstik.. yg pasti lawak yg merepet!! syhh!! cite ni untuk tontonan santai je!! helo!! harap maklum..
tp buat kali nie.. aku agak keciwa sket.. walaupun intro dn isi tgh cerita ni sgt menarik disertakan ngan prop2 yg pelik.. tapi tang ending.. ckup mengecewakan.. hadoiii la.. ntah cmna.. penulis cite ni cm ilang pedoman@ilang akal nak mencari ending yg betul2 yg boleh membuatkan org ckp cite ni sejibik cm cerita2 lawak zaman dahulu kala.. cm de arah tuju.. agaknya hilang kompas kot.. so kalo kalian x nak tgk.. jgn salahkan aku.. ni pendapat aku jer.. cuma aku ada tips kalo nak tgk cite nih.. tgg raya puasa taun nie.. insyaAllah kuar TV.. kalo nak beli vcd@dvd.. sila beli yg ori..
so.. aku gagal memberikan rating terbaik untuk cite ni kalo nak comparekan ngan cite2 dia yg dulu.. BTW.. dia berani untuk buat cite2 genre sedemikian ditambah ngan cite ala2 hitam putih..
ces.. mybe kali ni betul2 aku cedih!! nanti la.. kalo mamat khalid dtg Kino aku nak mintak dia pulangkan duit tiket wayang haku..
err.. agak2 merepet2 x ulasan filem aku??

sila bg rating tahap aku merepet ek!! hahahah!!