Sunday, December 30, 2007

Tahun nie.. Tahun dpn.. tahun2 mendatang...

huhu... kejap tol ye setaun.. alhamdulillah taun pas nyer azam ada gak yg berjaya.. ada gak yg sangkut tgh jalan.. dn ada byk yang tak jalan2 lgsg!! wakaka.. so far taun 2007 ni taun yang banyak bg aku pengajaran la.. program diet.. kerjaya.. relationship.. family.. biznez.. aku jatuh.. terhantuk.. kena buasir.. kahkahkah..
tahun dpn.. err.. esok.. x de azam baru2 yg canggih2.. cuma nak pastikan azam dan cita2 aku yg aku rancang dr dulu tercapai.. biar slow.. janji kita nampak flownyer..
cuma untuk taun ni nyer tempat percutian idaman aku.. errmm.. tioman@redang.. hehehe.. aku plan nak pg ala2 backpackers plak.. cr chalet yg btol2 ngadap laut.. cam kat perhentian.. (ko igt x lagi jijah..?? yg byk penyu tu) ..
mudah2an ape yg aku buat akan diberkati Nya.. dan diberikan kesihatan yg baik sepanjang tahun..
so.. thnx to geng2 blog.. yg membuatkan aku balik ke blog membebel yg merepet2.. esp.. virus idung kembang, jijah, mama ranggi, hakes dan faizharis.. x lupe gak geng2 blog yg lain.. thnx..
n sape2 yg rajin ke klcc tu.. jenguk2 la aku kat kinokuniya yek n say hi.. !! nanti aku bg katalog kino free!! wakakaka!! jumpe lg taun depan..

Saturday, December 22, 2007

Sakit didalam sape yg tau...

hikhik.. 3-4 ari ni aku x senang duduk.. sentiasa rasa amarah pada diri aku.. puas aku try cm pelbagai posisi duduk aku.. masih tetap rasa sakit serta menyucuk2 serta menyentap perasaan aku.. aku kena buasir.. so.. bila buasir.. x de pict nak aku tunjukkan.. hikhik.. bahaya!!
doc dh bagi aku ubat krim untuk 'dicucuk" ke dalam usus aku.. errrkk!! adess...
skrg ni masih lagi rasa tak keruannn!! aku perlukan tips2 serta petua2 berguna.. ya Allah.. walaupun kecil.. tp sakitnya.. hanya Kau saja yg tahu.. syukur.. aku telah 'ketuk' oleh Nya..

Tuesday, December 18, 2007

Konvo Ittar

Hari ahad lepas.. ktorg sefamily bertandang ke PICC sbb nak selebret konvo adik aku.. huh.. dh abis blaja dekat setaun baru nak konvo..

peace yo!!


dlm org ramai tgh sibuk tangkap gamba.. aku ngan anak buah aku.. ktorg cabut bunga dpn pentas!! hahaha!!

Thursday, December 13, 2007

cuti melawat org sakit..

kebetulan aku off smlm.. dpt tau plak mmah msk spital.. memandangkan aku xde bende nak buat so aku trn seromban.. cess.. silap bc msg punye pasal.. aku terdtg waktu last2 org melawat.. 2.30 ptg.. aku sempat jumpe nisa ngan atuk n nenet rantau dia.. dan lambai2 mmah jer.. tau2 kena halau dek aunty jaga yg menjalankan tugas untuk negara.. "nanti dtg pukul 4.30" ujar mesra aunty jaga tuh.. sempat gak aku kaco nisa.. pehh.. satu wad dgr dia meraung!! cess.. wakaka.. so.. pada menunggu waktu melawat kol 4.30 ptg.. aku decide pg mengukur jalan sekitar seremban!!
dipendekan cite.. aku dtg balik.. 4.30.. mak ngan abah mmah dr kl ada ngan kak cik n abg cik dia.. aku melepak2 sampai kol 8 ml sblm kena halau ngan aunty yg sama.. hikhik.. yg bestnye.. mmah ni x mcm sakit pun.. buleh gelak2 melampau2.. ishh.. dh la pankreas tu sakit.. hahaha.. dn mmah telah menjd mutan.. ape bila doc dh tanam sebuah alat yang aku rasa hos pili bomba.. hikhik.. ko dh leh join geng transformer nih..


tu jubah ke baju kelawar?


ni la hos bomba yg mampu menyembur 1 juta galen air seminit..


cita2 ku menjadi hero masyarakat semakin terlaksana!!


papa nisa, "miss x"(haku lupe la nama). husin, rep.. ~ kami terpaksa berpura2 melayan mmah yg mengaku ada kuasa luar biasa.. sbbnya dia tgh lalok disuntuk ubat penahan sakit.. cess.. ngaku transformer konon!!


semoga kehadiran kami sedikit sebanyak mengurangkan rasa sakit serta mengurangkan beban nurse yg banyak lagi keja lain yg kena buat dari melayan mmah.. juga dpt memberikan perangsang kepada mmah agar cepat sembuh.. cian kat papa nisa.. dua2 org wanita dlm hidupnya kena sakit bertimpa2.. papa nisa.. have a good rest!!


Wednesday, December 12, 2007

Puan Viruspadu

viruspadu(bestfwen aku merangkap sedara sekenu plg gediks)@mama nisa@mmah
aku sempat menyembang YM ngan akak sorg nih ms sblm g keja tghari td.. masa tu dia YM pun dlm keadaan berbaring.. katanya la la.. aku cuba membanyangkan la.. hikhik tertiba plak terimagine gamba manatee( sbb masa keja smlm aku kemas2kan buku2 pasal zoologi, so aku bc sat pasal manatee nie)
fikir aku.. mybe tu la caranya org gastrik sakit2.. sakit sampai terbaring2.. tapi bila aku balik keja mlm td.. n trus online.. dn selaku pembaca setia blog virus nih aku dpt tau dia dh diwarded di hosspital Tuanku Jaafar.. ishh.. di kabarkan oleh papa nisa@a.lalok.. katanya mmah seharian dirumah dn dia sgt2 x bermaya.. dikejarkan ke spital dn doc diagnose mmah kena batu karang dlm hempedu.. huhu..
sok aku cuti.. aku nak g lawat dia..

A new day...

1st ly... congrats to Fariza n Ekram.. for being promoted to Asst. Unit Chief.. bertambah lagi suara gol. marhaen dlm meeting unit2 chief..
ermm.. bg aku.. rezeki diorg.. fariza.. she deserves to get it.. dia dh rasa pahit manis dan sepak terajang kat unit 3.. bro. ek.. sepanjang tahun ni.. dia dh byk attend interview.. kebanyakkan dpt.. cuma x suit dengan ape yg dia nak.. bro.. ni la dinamakan rezeki anak.. ko pindah uma baru.. midah dpt keja yg bagus.. syukur alhamdulillah kepada Nya.. aku sedar.. rezeki x dtg bergolek.. kita kena menanti pada suatu masa yg kita sendiri tak tau bila waktu itu.. kdg2 kita leh rasa fed-up..
aku.. mmg x di nafikan ada sedikit pengharapan.. begitu juga kwn seperjuang aku sorg lagi.. errmm.. cuma aku mulai ilang rasa harapan itu bila tugasan harian aku sendiri telah dikecikan seterusnya dipndahkan sub-unit.. gara2 aku mengabaikan tugasan sekecil kuman yg aku ambil ringan jer.. mmg aku mengaku aku buat itu.. cuma itulah pertama dn terakhir aku soh org buatkan keja u aku.. sbbnye aku dh berhempas pulas kat sub unit tu selama lebih 3 tahun buat itu dan ini supaya org lain mmg nampak.. aku cuma nak rest u sekali jer.. itu pun aku pantau ape yg budak tu buat.. ermm.. mulai itu.. aku dikecilkan kepada sub sub unit.. dr keseluruhan sub unit Business Mgmt(BM) aku kena jg economics ngn acct.. kecik sgt2.. aku leh settle keja kat tpt ni sejam dua jer dan aku x leh interrupt sub-unit BM yg lain.. dr situ aku nampak keje free sgt.. melopong n melangut.. nak buat keja org lain x leh.. tu la salah satu point aku kena pindah ke sub unit KF, KG n SC.. mmm..
mulai saat itu.. harapan itu tampak samar2.. biarpun aku usaha.. cuma ape yg aku boleh buat sekarang.. KF, KG dn SC itu dlm genggaman aku, takkan aku lepaskan.. aku menantikan saat melangkah keluar dgn notis 24 jam.. itu yg plg membanggakan aku.. emm.. sape la sanggup bayorkan gji sebulan dptkan aku dr kino.. kalo tak kena tggu sbln la.. err.. rezeki.. bukan mudah mencarimu..

Thursday, December 06, 2007

tagged oleh dua org cikgu dn ibu..

ape khes?? aku ada kelihatan pelik?? ermm.. so.. mlm td aku bertapa memikiokan kepelikan aku... bukan pelikan ink pen tu ekk..

7 fakta pelik pasal diri aku?

1. suka kentut kuat2 dlm comforter.. eeeuuu!! hahaha!!

2. shopping?? aku rajin ajak org g shopping.. tp.. last2 org tu yg shopping.. aku?? hikhik.. melenggang!! wakakaka

3.aku layan cite sivaji the movie.. aku g tgk ngan member aku kat odeon chow kit.. yg bestnya.. kitorg ye berkulit cerah dlm pawagam tuh!! hahaha..

4. aku dan kenu?? huhu.. dua alam yg berlainan.. masa skola dlu.. aku mmg pasif.. kalo sukan pun .. aku join team bola skola.. jd goal keeper.. err.. keeper simpanan.. x main lgsg!! naik ke uum.. err.. jauh dr mak bapak.. hikhik.. ntah cmno.. aku suka akan sukan outdoor nih.. berenang x pandai lgsg.. sib baik ada tayar spare..

5. aku kalo dlm keaadan formal.. aku akan gementar.. abis la kuar semua peluh jantan aku.. lagi2 nak berucap dln org.. err.. err.. lg panjang dr ucapan sebenar...tapi kalo nak suruh merapu.. x de hal..

6. aku suka kat bebudak.. n bebudak suka kat aku.. cuma mula2 diorg menangi.. meraung jumpa aku.. cm nisa.. aku suka budak jujur cm dia.. hahaha.. uncle tau unlce x ensem..

7. yg paling aku pelik.. aku ni ada ke nampak cm afdlin?? hikhik.. :)

err.. last2..
kalo g uma org.. aku suka masuk dapur uma org.. tak tau pesal.. nak tlg masak tuan uma x bg.. nak tlg bsh pinggan tuan uma x bg.. hikhik.. beware!!

tag sape ek>?? aha.. suzi.. zai.. korang on kan blog korang.. ni keja skola pertama!!