Tuesday, February 12, 2013

Mula berkayuh itik..

Aku agak2 la.. semenjak duduk Shah Alam mmg gerek aku jd bahan pertunjukan muzium.. aku try 2-3 g kayuh.. cm x selesa.. mungkin sbb aku rasa udara kilang kt sana x berapa elok dan lalu lintas yg sangat membahayakan diri.. tp pikir2 balik.. tu semua poyooo.. alasan malas.. btw.. aku tgh amik feel kt bangi untuk mula berkayuh semula.. lg pun dh ada geng.. family Pn NFM kt bangi ni pun dh insap ngan kepentingan berkayuh.. sgt osem okeh.. ptg td 1st time ikut diorg menawan bukit bukau di dalam kampus UKM.. 15km buat kali  pertama sejak 3 thn gantung gerek mungkin boleh dibanggakan.. dan hasilnya.. muscle satu badan aku mlm ni mulai ketat dan menyengalkan.. mencik tol.. 

Monday, February 11, 2013

Alhamdulillah.. discharged jua

Akhirnya setelah 5 hari 4 mlm bertapa di DEMC Shah Alam, Pn NFM dgn gembira nya boleh balik.. doc Zambri mulanya nk tahan semlm lg sbb esoknya nak kena refer ngan surgeon doc Lukman, tp sbb dh Pn NFM sgt bosan duduk spital dan sgt2 rindu duduk kt umah dia lepaskan dan reschedule visit ktorg pd dua2 doc ni pd 25 feb akan datang.. alhamdullillah syukurrr.. layan pic org xcited nk balik umah.. aku nk wat pengakuan sepanjang 5 hari tu aku mmg sehelai sepinggang dr.. smpi seluar baggy tu pn NFM komplen busuk.. aku just bwk kain jer u solat.. aky pun x sangka boleh xtend smpi 5 hari pakej bercuti kat DEMC ni..