Thursday, June 11, 2009

Sessi membakar kulit..


awal cuti skola br nie.. aku dgn selamber nya apply cuti tanpa memikirkan status bujang aku.. so.. cuti seminggu tu telah menyebabkan status aku menjadi berkahwin anak 3 sepertimana bos besar aku sindir kat aku... mana taknya.. patutnya aku yg bujang2 ni amik cuti pas cuti skola.. bg la chance kwn2 yg dh beranak pinak..
tp nak wat cmne kan?? byk alasan aku cuti awal..
1)minggu pertama tu xde plak org amik cuti
2)kebetulan aku dh kumpul hour kerja lebih masa yg membolehkan aku cuti 3 hari tanpa effect pd AL..
3)seminggu sblm mula cuti skola, sepjg minggu aku kursus.. sgt meletihkan.. pengalaman kursus seminggu duduk terperuk.. korang pun tau penatnya..
MAKA berdsrkan alasan2 diatas.. dan aku sendiri tlh melanggar perjanjian ngn diri sendiri yg mana setiap 4 bulan, ni masuk 6 bulan dh keja, sepatutnya aku amik cuti pjg g melepaskan tensen.. aku trus decide cuti seminggu.. tanpa sebarang bantahan oleh Cik Bard.. cuti gue approve!! YEY..

aku cuti seminggu ni pun org opis igt aku balik kg u bertunang.. cess!! hampes..

Mana aku g?
aku g ke pulau redang..

bape lama?
aku g 4h 3m..

kat mana stay? best tak?
aku stay kat BERJAYA REDANG ISLAND RESORT.. huh.. best woo.. sape2 yg g nak rasa ketenangan pantai aku sgt2 sagges u duduk kat sini.. service dr A-Z sgt la bgs.. cthnya.. smpi2 kat lobby tak sempai kaki cecah lantai dr jetty .. diorg offer welcome drink.. jus mangga sejuk yg membasahi tekak tatkala hari panas tu mmg menyegarkan.. yg menarik jumpe kazen aku yg keja kat sana sbg Chef.. so.. bab2 makan aku spjg kat sna jimaat la sket.. mmg x sia2 aaa.. buffet set u dinner ngan lunch sgt2 sedap smpikan kalo leh nak bwk skali g sun bathing..

ape yg aktiviti aku wat?
1st skali aku lawat airport redang yg baru.. landasan baru dan terminal mini yg baru.. sgt selesa dan cantik.. jumpe kenalan satu company kat sana.. masa yg sama aku dpt lihat camne operasi airport STOL (short take-off landing).. airport u landasan yg pendek.. satu pengalaman yg lain..
kalo ada kayak buddy aku mmg dh ajak dia kayuh keliling pulau!!.. aku byk lepak tepi pantai.. hang around ngan org kg.. dan g nyelam.. sampaikan sunburn.. tp kali ni x la itam sgt cm zaman aktif berkayak dulu.. pendek kata aku mmg byk releks dan menikmati pemandangan pantai yg putih dan air yg sgt jerneh.. err.. cuci mata skali aaa..

aku sgt2 puas aaa bercuti.. ape yg jd kat dunia luar aku lupakan seketika.. no hp.. no news.. ape pun pas balik dr cuti aku rasa segar dn bersemangat kembali u kerja..
nak jdkan citer..haa.. awal2 kerja aku dh kena wat presentation u meeting2 antara bos2 yg ada kat airport nih.. ape pun enjoyy!

p/s.. pic aku upload later!!

1 comment:

LeeYo said...

eloo ciklyyy..minta maaf la cikly..nda sempat sia bagi no. tepon cikly sama tipah tempoh ari tipah sdh balik KL baru sia tebaca shoutbox sia ehehe..jgn marah ahhh...