Tuesday, March 31, 2009

mencari bisnes partner kedai cuci kenderaan..


aku tgh mencari partner dalam bidang cuci mencuci nih.. x ramai yg leh wat keja nih.. sbb nak modal besar, equipment besar2, pekerja yg besar2 lagi ramai pendek kata semuanya nak yg besar2 ajer(huh.. tajuk lagu kan?) sbb yg nak dicucinya besar2 ya'amat!! kalo rasa yakin.. sila komen sebaik jer abis membaca entry ni..

so.. ini la kenderaan yg akan kita basuh!!


 yer.. yg kaler biru itu.. 


 ni la keja yg kita wat.. aircraft wash.. 

ermm.. so? cmne ada berani nak jd partner?? aha.. ari tu geng citer 'cuci' try apply.. tp sbb diorg terikat kontrak ngan cuci klcc maka diorg x dpt la nak amik kontrak cuci tu, wpun dpt endorsement cuci kapal airasia.. (ceh.. cm betul jer) kahkahkah..

ok la.. sbnrnye bagi gempak jer pagi2 buta nih.. kahkahkah.. APRIL FOOL!! huh.. sgt kejam!! miahaha... 
kalo nak tau pic kat atas adalah tradisi sambutan kedatangan kapal terbang yang pertama kali mendarat di satu2 lapangan terbang.. dan baru2 nie kapal terbang milik KLM.. jenis boeing 777-300er yg pertama kali diguna untuk menggantikan khidmat boeing 747 untuk penerbangan jakarta-klia-amsterdam and vice versa.. ianyanya lebih menjimatkan minyak dan tol.. time2 gawat ni.. kena la jimat2 kan.. company besar pun rasa tempiass ooo.. hahaha.. 
dlm tradisi yang di panggil inaugural flight ni, dua biji keta bomba akan memancutkan air dari kiri dan kanan dan kapal terbang akan melalui bawah pancutan/semburan air.. itu tandanya selamat datang.. menarik bukan?
aku x de dlm pic time ni sbb aku kelencunan sbb kena siraman air keta bomba nih.. so agak x ensem sket.. hikhik..
pastu penumpang yg turun akan dpt goodies bag yg mcm2 ada isinya.. huhuhu.. 

aha.. goodie yg sgt cute!! peace!!



5 comments:

nueeunlimited said...

patot la..kapatebang baru.patot la cam konpius asal lak kaler biru.hihi..
eh!!lawa lak kapaterobang menan tuh.. meh kasi sini.hehe..

Adie said...

aku nak apply keje basuh aircraft ada kosong tak????

PerantauSepi1306 said...

soklan bonos... sapa yg pose sebenonye.. pakcik kat blakang ke ko rep? Hehehehehe.. bila nak mai umah lagiks , leh bwk kenderaan kaler biru tu skali ;D

SUZIE APAI said...

bagi la aku sebutir goodies tu rep oi....

aku cuci jamban umh aku bulih la...

pak ngah rep said...

nuee.. kapal terbang span la tu.. best wat baling2..

adie.. keta tu basuh dlu.. keta pun tak terbasuh!!

k.sid.. err.. yg tu enterpreme.. hikhik..

suzi apai.. aku punye!! mana leh bagi.. ahaha