Saturday, March 28, 2009

bila bergelap..

jom cslebret earth hour.. skang ni dh masuk setengah jem bergekap.. aku bukak lampu bilik aier ngan lampu tv jer menerangi malm ni.. takkan nak masuk toilet bergelapkan..karang ada yg benda x bersih.. tv p,laj bukak chennel natiobnal geoigraphixc. byk info pasal earth hoir yang kt tau bile tutap lampu sempana klempen earth hour ni,, sekurangf2nya sumabangan kita yg x seberapa nleh membanty kita kearah masA depam yang selamat..
hoh.. nak menaip dlm gelape ni pyn ada masalah.. malas nak edit2.. kata pun tgh bergelap.. tajde makne nak mengedit3 nie.. bukan befrkmakna aku take terer mebnaip lelaju..
sblm bergelap td aku masak dan makan awal.. pastu buang ape2 yang patut.. hikhik.. kat luar sane.. dr uma aku leh nampak klcc dh bergelap gak.. begitu gak kat dataran merdeka.. byk gak bangunang yg bergelap gakk..
tp.. kat area uma akiu ni kurang nampak org yg sedar akan kempem ni.. ermm.. mybe kurang pendedahan lagi.. kurang [prmosi atau diorg x rasa iompak promosi earth hour ne.. mybe taun depan plakk.. menurit info 5juta dari [po[pulasi rakyat malaysia telah mendaftarkan diri kat laman web earth hoir untuk menaytakan sokoongan diorang.. ok ape kan.. harapo2 taun daepan ramai lagio la yg bersama2 jpin kan..
aku cuba membayangkan kan opis aku kat airpoet tu bergelap... huhuhu.. stakat opis aku tgh2 airport bleh la kot.. tapi tak mungkin seluruh airporty.. kalo tutup maka pilot2 x nampak la pintu masuk utama kenegara kita.. mybe ada cara untuk warga airport u bersama2 bergelap taiun2 drrpan.. huhu.. makin klritikal aku menaip nih.. hikhik./ dah la.. aku nak layan movie!!
ahaha.. aku bengga dpt join earthg hour taun nih..!!

8 comments:

ichigo said...

aku bukak comp je...ekekkee..best gak bergelap..tp mcm hampes je jiran2 aku tak tutup lampu pon tau///ciiis///

ija said...

lenkali sila menaip guna torch light yg leh pasang kat kepala tu ye..kalo takde g pinjam abg sham punya yg kita lenjan masa kat sedim..trima kasih

pak ngah rep said...

iza.. ko bergelap ada org temankan.. ok la tuh..

jijah.. lampu tu bkn ko yg amik ke??

nueeunlimited said...

ni botol2 bergolap neh!!!hahaha..slh2 type..susah tol nk baca. kite xleh bergolap. mlm tu ado camping. takot kalo ttp lampu seme bebudak histeria lak nnt.hihi...

Mak Su said...

salam ziarah, saya tak berapa bergelap hari tu, sebab ada anak kecik. :)

tipahvogue said...

erghhhhh...sangat typo hoccay!! berpinau mato den nih hah!! ish pakngah nih, lenkali tunggu abeh earth hour baru taip entry bleh ka?? :p

pak ngah rep said...

nuee.. x best lgsg camping guna lampu kalimantang.. gune unggun api baru best.. ajak skali anggun cipta sasmi.. sgt2 best.. ape aku merepet nih..

mak su.. janji bergelap sket pun takpe.. samar2..

tipah.. taip pas earth hour krg automatik ayat2 tersusun cantik.. ejaan full mark!!

Adie said...

earth hour aku tutup semo lampu kecuali tv dah akhir nyer setelah hampir stgh jam berlalu aku pun earth hour gak....hehehhe tgl binik aku jer yg xearth hour