Sunday, January 04, 2009

sori maaa...

hekhek.. 

mlm ahad  br ni pas makan mlm aku ckp kat mak jgn bsh pinggan.. biarkan aku yg basuh semua.. hikhik.. nak tunjuk rajin la kekdahnye.. sbb kdg2 mmg ske kemas2 dapur waktu mlm2(sila percaya akan kerajinan aku ni yer).. ye la.. time aku ngemas mlm2 byk la brg2 yg aku write-offkan.. sambil2 membebel sorg2 tgh2 mlm.. nak dipendekkan citer.. aku TERRRRtdo awal.. penat beb.. aku keja shif mlm sblm tu.. esok siangnya(ari sabtu) seharian aku x leh tdo sbb layan tgk tv wpn pg tu hujan renyai2(waktu mmg sesuai tido.. kan ija kan??)

pg tu aku terjaga trus g dapur tgk sinki dpur.. huh.. dh clear.. durhaka punye anak..  aisey!! aku panggil2 mak aku(aku x jerit2 sbb uma aku kecik jer).. dia x nyahut.. huhuhu.. adakah mak aku merajuk dn melarikan diri ke batu belah batu bertangkup ke?? adoiyaiii!! mmg rasa nyesal pun ade gak.. hampes laaa.. skali ayah aku yg siap2 nak g ngeteh ngan kawan2 dia bg tau mak aku g pasar cr lauk2 u minggu nie.. huh.. logo den!!

so.. nak menyedapkan hati dan nak menebus balik kelupaan aku smlm kat mak aku.. aku watkan sarapan.. ada nasik lebihan semalam.. so.. menu pertama aku siapkan ialah.. belacan fried rice with anchovies, long beans and ginger aka nasik goreng belacan berhalia.. ble siap masak.. mak aku balik dr pasar.. dia soh plak goreng kway teow yg dia beli kat pasar sambil membebel kat aku ikan sgt mahal dan x de org jual ayam kat pasar.. maka berasap lagi dapur uma aku.. hasilnya..muddy fried kway teow with prawn, fish cake and half-cook tauge & kuchai aka kway teow goreng basah!!    


ikut pusingan arah jam: kuih putu kacang ijau, belacan fried rice with anchovies, long beans and ginger aka nasik goreng belacan berhalia, ikan kering yg rangup, pinggan kosong dan muddy fried kway teow with prawn, fish cake and half-cook tauge & kuchai aka kway teow goreng basah.

errkk.. tu la caranya aku amik ati mak aku.. hikhik.. ampunn!! len kali aku x wat lagi... hikhik...

10 comments:

mYeQa said...

olololo..ank mithali! sedapnye ikan kering. air liur leleh~~~

Sophian Rifin aka ENDz said...

hehehehe sama yer... kita beli sesame ler...

pak ngah rep said...

aha.. ikan kering tu rangupnya tidak terkata

PerantauSepi1306 said...

fulamak... bertuah badan sapo yang jadik menantu nie... anak teronanya pandei memasak maaa :D

baguih2 amik la ati mak selalu... baru sejuk perut ibu mengandung

Lu_Riaz said...

anak durhaka....

SUZIE APAI said...

aku suker word 'ngeteh' tu. Dh duk johor ni aku dh pandai guna tau.. rep, bizi bebenor ko yer..udah lama tak wak n3 lawak2 bangang cenggini..

pak ngah rep said...

k.sid.. tq.. every body can cook!! jom masak2 k.sid!!

adi.. ahaha.. sesekali terdehaka!!

suzi.. esok2 ko terer ckp jawa!!

alcatraz said...

Baguih la ko Rep.. nanti dah kawin, janji ngan wife nak tulun basuh pinggan.. pas tu tertidur la pulak... hahaha

che-mie said...

hehehehe

elyn said...

pasnih tolong msakkan utk elyn la pak ngah..camno??boleh??