Tuesday, January 20, 2009

azam tahun baru?

kalo org tanya.. pe azam taun baru aku?? salah satu yg aku listkan.. nak kuwus.. miehaha.. dh 6-7 taun kot benda yg sama dok aku ulang.. kot kalo aku wat sungguh2.. dlm 7 tahun ni comfem aku sgt2 kurus melidi.. KARANGG org ckp aku isap dadah la plak.. !!
sbnrnye bkn nak kuwus.. dlm ertikata sbnr mencapai berat badan yg sesuai nga ketinggian aku skrg ni.. lagi satu nak maintain fit sentiasa.. wat masa ni kalo soh main badminton.. 4-5 game leh aku main sekali.. kalo g cycling plak.. aku leh cycling dlm 35-40 km dlm sejam.. kalo tdo.. pas subuh smpi kol 4 x de hal nyer.. hikhik.. a.lang x leh chelen nih!!
tp kan kalo pikior balik kan.. sbb pe aku x bape nak loss weight.. sbb aku ni kaki makan.. pantang ada tpt makan yg best aku g lawat.. so xde masa la nak diet.. huh!! janji aku hepi!! dh2.. sket2 jer aku membebel pasal plan aku nak kuwus yg dh nak masuk taun ke 8!! aku nk siapkan checklist sweeping yg baru u puan bos!! krg dia banned aku plak dr berblog!! mmah.. tlg PA mu ini!!

p/s.. cuma sorg je kawan aku yg aku tgk kuwus jap.. pastu membesar..hikhik ~ ko tau x sape jijah??

5 comments:

SUZIE APAI said...

ko tak yh kurus la klu cenggitu rep..bior je membesor..yg penting sehat, senaman ko tak tggl & makan je aper ko nak..ko buat la azamm nk kawen tuk 2009 ni...

ija said...

er sapa?sapa?...tapi ko patut letak kronologi pertumbuhan perut ko dr jaman kita bebudak dulu until now..mmg gelak gilos aku tgk gambar kita dolu2...aku t'ingat pasal wayang kulit masa kita orientasi dulu..walaupun aku tak kenal ko masa tu..pas after a few years aku citer balik kat ko..rerupanya ko la watak utama itu..hahaha sgt drama ok!

azam alcatrazze said...

Rep.. kalau kau jadi aku.. setiap hari ada AZAM..

mYeQa said...

peghhh! tue dia. azam 8 taun. kalu mcm eika neh dari kecik mmg bkn ketegori 'kurus', tak mampu den nak berazam2 dah. ngehehehe. big is beautiful ma!

pak ngah rep said...

suzi,
ada azam nak kawin u taun ni.. tp tgk la..

jijah,
ahah.. aku la wayang kulit itu!!

bro azam,
hikhik.. nak wat cmne.. dh nama pun AZAM..

eika,
agree.. big is beautifula and bumpy!!