Tuesday, December 02, 2008

Bile BULAN senyum

erm.. tuhan itu maha kaya kan.. kalo dia nak tunjukkan kekuasaan nya kdg2 tanpa kita sedar dia tunjukkan pada kita.. macam malam td.. 

disebabkan aku kursus maka aku stay la kat opis dlm airport nih.. time nih tgh lepak2 main game dan sembang2 kosong ngan bebudak shif cik bard.. ada la dgr telepon ring ring.. uncle pang jwb..ah yau call(dia nie tokei potong rumput kat cni...) congcengcongceng.. ammak!! pastu dia lari kuar smbil ajak ktorg kuar g dpn opis..  ape lagi ktorg pun ikut la kuar.. huh.. subhanallah.. tu diaa!! kat airport ni awannya kurang... luas langitnya.. so nampak sgt2 jelas akan bulan senyum itu.. menjakun jap.. sambil try snappi pic bulan tu guna camera hp dan kamera digital company.. hampes la.. x leh nak amik pun.. time ni la gak lagi rasa terbakar hati nak cepatkan amik DSLR!! 
yg bestnya.. siap main teka2 bintang ke satelit.. ada org ckp satelit.. bintang... skali kuar berita pg nih.. planet daa.. hikhik.. ape pun.. nak puaskan hati spe2 x sempat tgk.. aku copy pic dr s'kabar berita hairan nih!! 

p/s: ekceli tgk 'live' mlm td mmg sgt2 best!!


Keajaiban bulan 'senyum': Luar biasa. Kelihatan bulan sabit dan planet Musytari serta Zuhrah menyerupai muka orang tersenyum atau bulan 'senyum' yang boleh kelihatan bermula kira-kira jam 8 malam tadi. Kejadian luar biasa astronomi itu berlaku  lima tahun sekali turut menarik perhatian ramai rakyat negara ini yang menyebarkan berita bulan 'senyum' itu menerusi khidmat pesanan ringkas.

Keajaiban bulan 'senyum': Luar biasa. Kelihatan bulan sabit dan planet Musytari serta Zuhrah menyerupai muka orang tersenyum atau bulan 'senyum' yang boleh kelihatan bermula kira-kira jam 8 malam tadi. 





6 comments:

kojah said...

sy tgkkk ini!!

chantekkk sgt kn...Subhanallah

pak ngah rep said...

haah kojah..
time nih pemandangan sgt cantik.. rugi aaa x de dslr!!

ichigo said...

Subhanallah..

alia said...

alia pung perasan.......tp wak tu tu kamera dah rosak la plak....pak ngah i copy jer.....u tak bagi i amik gak...:P

mYeQa said...

Ya Allah..

PerantauSepi1306 said...

:D