Tuesday, November 18, 2008

kursus yg mungkin kurus...




mulai isnin ni aku dh setat join DCA lead-in course di klia.. sape x nak tau cmne life jdi air traffic controller (ATC) kan?? tau kan ape atc..?? ala org yg slalu guide pilot untuk landing atau berlepas kat airport tu.. ada paham??


course ni merupakan sharing knowledge ape sebenarnya tugas2 serta tanggungjwb ATC serta kepentingan wujudnya DCA(jabatan penerbangan awam) . malaysia airports sbnrnya GLC yg diwujudkan oleh gomen u menguruskan airport2 kat mesia nih.. so tugas kami sbg pengurus airport mmg byk berkait ngan DCA.. dr dr process implementation regulation hinggalah komunikasi harian.. huh.. korang bukan paham pun.. miahaha.. ikut suka aku la nak cite..


penekanan pada 4 bulatan merah.. makan time!!


course ni selama 3 minggu!! yahoo..!! sbb aku x masuk shif.. ari minggu leh balik aa jumpe itik!! wakakaka.. time tu gak la aku akan jd airside motel manager (aku lantik diri sendiri sbg pengurus restroom kat opis aku daa..) sbb aku akan berkampung dr isnin - jumaat..

dlm tempoh tu byk tempat2 menarik akan dilawati.. (kalo aku rajin.. aku akan update)spt matc(mesia airport training center), menara dca, kawasan landasan kapal terbang(huhu.. tiap2 ari aku masuk dh), controller di subang dan ikutkan schedule.. akademi airasia.. hikhik.. leh cari dania kat situ.. agak2 kerek x dia? tunggu!!
p/s: semua pic adalah pic 1st day..

4 comments:

ija said...

berulang kali aku membacanya dengan penuh penghayatan..tapi masih ngak mengerti lagik!!

ija said...

rep..ko kena tag ngn aku.sila buat!!!!

bubbleblu said...

raz, kau sgt beruntung.. 3minggu save budget... MAB akan membayar semua kapasiti makanan yg bakal memenuhi perut ko...

elyn said...

khursus kurus menda..lagi banyak khursus lagi bertambah la...tipu nak kurus..hep2..sila kempiskan perut anda..