Saturday, October 18, 2008

Official Viruspadu PR

Salam semua.. mungkin ramai yg ada tertanya2 apekah kaitan aku ngan VP.. sbb kdg2 ada dia mengungkit2 nama aku dlm en3nya.. padahal VP sudah berumah tangga dan beranak pinak (2 kali bersalin).. adakah aku adalah org itu dlm hidup VP? 

sebenarnya aku dan VP merupakan bestfren masa kat UUM dlu.. act. VP nih ada grup masa kat UUM dulu.. aku da lupe la.. ala2 grup pom pom girl kat kolej.. cuma bezanya.. dlm grup nih ahli2nya mcm2 saiz dan bentuk.. yg pasti semuanya gedik2.. ops.. kembali pada cite asal.. kebanyakan ahli2 dlm grup nih leh dikatakan bestfren aku.. selain VP ialah jijah@chamang . 

dipendekan cite.. hubungan kami mula berputik(buleh ye guna).. masa dlm kelab kenu uum.. byk projek yg kami join sama2..  kira serasi dh la bile nak buat projek kelab sana sini.. asik2 muka yg sama jer... serasi boikot projek pun ada(konflik disini).. x silap aku 1st kenal diorg masa interaksi kelab kenu di pantai merdeka.. pastu XPDC SEMUDA.. 

pic ni kuar majalah REMAJA 2001.. muke semua sgt suci k..

dlm kelab kenu ni la kdg2 kitaorg makan minum secawan.. sampai sepinggan.. main kayak sama2 kat bilik kelab.. mengajar diorg nih bwk perahu panjang(jijah ko dh pas bwk perahu panjang).. tdo sekhemah(err ada ke?) main cap kelicap sekali.. dr dlm projek kelab sampai la kdg2 time berkumpul di bilik kelab.. sape2 penah join kelab2 rekreasi atau kelab2 sosial benda ni biasa k..

nak lagi best.. bile jer cuti semester balik ke kl.. aku la yg jd tukang beli tiket bas.. time tu la ktorg balik ke kl sebas.. tp penah sekali dlm nak balik cuti raya.. ktorg balik ke kl naik KTM.. namun sbb kan perjalanan yg lama dan ada kes keretapi tu stranded lama sgt atas landasan.. maka itu la kali pertama dan terakhir naik keretapi balik ke kl..

ape2 pun.. sikap diorg yg sekepala ngan aku dan antara kitaorg nih ada sesama menyimpan kisah memasing yg menyebabkan hubungan ktorg ni jd rapat cm adik beradik.. plus.. aku pun sendiri x ada saudara perempuan dlm keluarga aku.. kiranya jd akak adik angkat la.. ape2 pun aku respek abis kat diorg nih.. tabah dan sabar..  

kalo leh nak cite panjang lagi pasal diorg nih.. kasi UP sket.. hikhik.. tapi kalo di ijin kan la.. kena dpt lesan dlu yer... 
ape2 pun aku dgn berbesar hati dan kembang hidung setaman menerima perlantikan aku sebagai OFFICIAL VIRUSPADU PR.

  

p/s.. jijah ko x nak promot aku jd PR ko ke??

7 comments:

ija said...

eh..ko kan mmmg dr kanak2 lg aku dh lantik ko..(tetiba)
tp mmg betul aku berbangga dpt handle perahu panjang tu!

ichigo said...

wowhwowow...bestfren forever!

akma....L said...

salam, pak ngah, thanx 4 da opinions.. i'll consider it.. tp kn jauh la nk p kinokuniya kek klcc tu cos acik kek kodah skang... huhu.. acik link pak ngah hokeyh?? masyeh... =)

nurul said...

PAK NGAH NApe lama xdtg blog kak vp tu..saya tertanya2 jg..skang ni pak ngah dh dtg kembali..selamat ari raya..

viruspadu said...

bagus rep

mmg sesuai jd PR aku neh

tak sia2 aku lantik ko :p

nanti aku wat entry special untuk ko gitu

PerantauSepi1306 said...

tu diaaaa.. rep dah bukak kamus nostalgia dia.. muehehehehe... ;p

besalah bespren2 nie kan cuma kengkadang ada manusia yang salah tafsir bagai... sapa kata poms and guys tak leh bespren.. itu semer kisah mistik jer..

ahhhhh pedulikkan kata2 orang.. janji kita atau batas-batasnya..

elyn said...

ya..sokong maklang..relex la..cuba cari yg single mingle macam kami nih..ewah..