Tuesday, August 19, 2008

bile eika tanya...

salam..

smlm aku balik uma kat kl.. huh.. lega leh YM.. kat opis x leh sbb kena blok.. esp site2 chatting.. ppls and datings.. termasuk facebook, friendster n myspace..

masa aku on9.. maka adik aku sorg nih on9 gak.. dia pun dh lama x on9.. kebetulan.. eika namanya.. x collegue masa kat kino.. akak dia plak panah keja satu unit ngan aku.. la nih dia tgh training jd cikgu.. jauh bebanor course yg dia amik masa degree.. biotech.. ermm.. rejeki dia nk jd cikgu.. dia nih mengigtkan aku kat yada.. kecik molek.. mulut kuat menceceh.. dehebab lagi.. miahaha.. masa tgh2 chatting.. dia tanya something..


perhatian.. eika yg sebenar ialah berwarna biru..

"pk ngah.. nk tnya something"~ dia panggil aku pk ngah..
"pedia??"
"pk ngah keja skrg dh stabil lom?"
"ermm.. alhamdulillah.. boleh la.. nak kata 100% tak gak la, cuma dh stabil la kalo compare yg dulu"
"ok.. pk ngah igt x janji pk ngan kat eika dlu"
"huh.. janji yg mana satu nih" ~ time nih aku dok pikir pe la yg aku dulu gatai2 janji kat minah dehebab nih..
"kan pk ngah penah ckp dlu.. kalo pk ngah dh stabil pk ngah akan......" ~dia stop kat situ... ermm..

aku agak dh dia mesti tanya bila nak kawin.. ops tp bkn ngan dia ek, nih adik yg comel nih.. dan2 tu aku teringat balik.. janji2 aku tu.. la nih aku dh stabil, keja dh ok.. so bile lagi kan??ntah la.. dulu bila dh ada yg nk aku plak yg ada prob dan buat prob.. cite lama yg amat complicated~ abaikan sbb benda dh lepas..

mmg ada niat sejak aku kuar dr kino dlu.. cuma aku takut pada penolakan lagi.. bila dh ada calon itu la prob aku.. sbb aku dh rsa sakitnya penolakan.. wpun itu mybe balasan pada aku dulu.. aku x tau cmne nk mulakan.. adakah main terjah ajer, atau bg hint2 atau cuba2 ajak kuar then say the truth.. cmne yg ppuan nak yer??

korang paham x ape aku merepek kali nih??

7 comments:

ija said...

ha rep..bila lai..anyway..aku sentiasa ada utk ko luahkan pape k..

ichigo said...

aku suke btul gambo ikha yg nih!

ada jodoh tak kan kemana dude!

elyn said...

ntah confius..macam fius rosak..
cepat2 tempah munga telur..

pak pung pak pung..

pk ngah 0o0o0 pak ngah..takkan nak tggu sampai tua kot..kaih ler..

PerantauSepi1306 said...

hmmm... pompuans.... kalo ada yang dah berkenan.. direct je tanya.. kalo tak sudi... maknanya tak de jodoh.. carik je lain... kalo yg baru-baru kenal kena hints dulu.. takut tekuzats nanti...

yg pasti hati kita yang kena open to consequences of our question.. rejection does not mean failure coz it's actually another step to success... jodoh dan rezki ketentuan ilahi... yg pasti kita berusaha mencari...

Lu_Riaz said...

ntah aku xpaham...hahhahaha

Lu_Riaz said...

ntah aku xpaham...hahhahaha

pak ngah rep said...

thanks k.sid..