Tuesday, June 10, 2008

Wak Ijhar -Neng Norul

makan-makan session



imej di atas sudah memastikan adanya kenduri kahwin kan.. siap ada teh tarikk tu.. ops.. kenduri kali nih aku x sentuh nasi lgsg.. (ada org soh aku berpantang mkn ~ diet.. ikut aje la.. ) hikhik.. sbbnye.. main dish dia..jeng3x..!!


ayam panggang!! murtabak...

memula sampai aku igt org kat taman perumahan tu ada wat hari kantin kat balai raya.. siap ada gerai2 jual makan.. ada karaoke.. igtkan salah tempat.. rupe2nya mmg x salah.. konsep kenduri kahwin ni mmg best.. bkn nasi minyak jd menu utama.. mmg ada nasi.. cuma org bila dh byk sgt kenduri kendara agaknya muak dh ngan nasi2 nih..

mcik bj biru ~" cik bedah ooit..ko tgk bdk dua org belakang ni.. amik ayam ngan murtabak menggunung tinggi.. pas jln blkg aku.. nk cover dr camera aa tu.."

antara menu2 ari tu ialah.. ayam panggang, murtabak, nasi himpit, nasi minyak, beryani kambing, rojak singapore dan sagu bersantan. Air.. air sirap kot (sbb aku x minum air sejuk..)yg best skali.. air teh tarik halia.. pehh favorite aku.. lastkali aiskrem cup.. yg ni yaya ngan nai amat2 gemari..

kaki2 makan.. di kanan aku.. zah n mui.. di kiri aku.. nai n yaya..

ceshh.. patut kenduri kawin org citer pasal org kawin kan.. ni tunjuk pic pasal makan.. hikhik.. nasib aaa ko izhar-norul.. kitorg ni kaki makan.. kena plak tempat yg byk makanan.. maka betul la.. ada pepatah.. makan2 sampai pengantin lalu pun x sedar... miahaha...



nih aaa izhar - norul.. (wei xcited nampak main tarik2 tgn.. sabo2 aaa)



sori.. i ckp tersembur td.. meh i lap kan!!

serba sedikit pasal izhar dan norul nih.. ok.. izhar dulu ek.. mamat nih bdk outdoor.. tanya je mana gunung dia x penah daki?dia jwb.." x semua lagi la aku sempat daki laa.. hishh!!" dia ni keja kat kinokuniya (tpt keja lama aku) sebagai Marketing Exec. pembantu kepada Mr Mohan.. kerja dia deal ngan direct marketing customer serta syarikat2 korporat yang ada account ngan kino. sebelum ni dia cm kitorg gak.. penah keja kat sales floor kino as retail exec.. alhamdulillah rejeki dia murah so dia di"up" kan ke position marketing. dia gak kaki tembak2 gambar.. byk pic2 kawin member2 kiotg dia tembak.. norul ni plak budak ganu.. baru keja kat kino.. rasa2 dh nk dekat setaun gak aaa.. aku x bp igt aa.. keja kat acct dept.. satu opis ngan izhar.. nak jdikan cerita.. mana x jatuh kuah kalo x ke nasi.. kalo mr mohan ngan wife dia.. izhar plak turut jejak langkah bos dia tu.. ape2 pun moga perkahwinan kalian kekal hingga ke akhir hayat... aminnn!!


nampak x sape yg terselit kat tgh2 tu.. kak ashila aris!! yey!!


layan ajer laa..

p/s : kenduri kat johor ni.. yg dtg geng2 yg dh x kino.. BTW.. ekram.. rugi aa ko.. ada kambing briyani tuu... pehhhhh!!

7 comments:

elyn said...

menu dia lain dari yg lain arr..sedapnya..mak..nak kawen gak...(gedik2 panggil mak)

wah bahagia nya..kenduri ada ayam panggang yg besar...teringat plak pak lang ku(en.amirul) dgn tempat pembakar BBQ nya...ahaks...

ala tomey2...seb baik tak bawa tempat BBQ dia g kat kenduri kawen nurol..klu tak abis ayam panggang tu...

PerantauSepi1306 said...

mahapkan aku rep... kerna anak buah ku menggediks plak kat blog ko neh. chess, elynnn!!! balik cepat ke blog ko... shoh.. shoh... wakakakakaka...

btw menu memang menarik gilers.. mmg tak syak lagi kalo ko bawa en amirul misti dia tamo balik sebab ada kambing golek, ayam panggang.. perhhhhh sedap siuttt!

Baju pengantin pun cantekkk aaahh.. lain dari yang lain... sempoii style, i likeeeee

so soalanm bonus seterusnye, tuan blog ni bila lagiks... muehehehehehehe

viruspadu said...

rep, ko igt tak kenduri kawen ija, ada pakcik tu amik air ko hahahaha

tetiba keluar topik daaaa

mama ranggie said...

cantik pengantin tu rep!

merah!

Faizah_Haris said...

wahhhhh
cedap2 semuanyaaa....huhhh....baguss laa wat stail camnehh byk pilihann kan kan...opss sudahh diett ekk? teruskan..gud luck k...

When my mind started to generate said...

Uit, ni la first time aku tgk kat kenduri kawin ada ayam panggang golek punya... perghh... kecur air liur! Syiok gak kan dpt pegi. Aku ada je kat Pagoh. Sedara suami aku kawin aritu. Jadi tak dapek la aku nak menyampaikan diri ke sana. Memang aku ada cakap kat ijahar nak pi. Kononnya nak lari sat. Tapi disebabkan kadar kejauhan tu (walaupun Pagoh tu memang kat Johor), aku tak mampu nak berlari ke rumah Ijahar. Apapun.. ko dah selamat kan? Kawin gak ko akhirnya.... hikhik...

ichigo said...

wah best nye ader ayam panggang...best best!

weh ko tak blog pon pasal kenduri kawen aku..mst kenduri aku tak best sbb tak de karoke ek?

sorilah mmg aku tak suke bingit2 karoke...sbb tu aku tak mo..lgpun kawasan umah aku mmg tak leh bising2..slalu nye org kawasan umah aku tu wat kenduri kat hotel..tp tak sanggup lak aku asal selamat kawen dah cukup bagus..

weh cpt kawen weh, aku nak ayam panggang gak niiih...muahahhahaha..lps kawen jadik makin bulat plaaak aku niiih!