Tuesday, June 10, 2008

siap ko!! balik naik bas dr JB!!

selepas aku menformat pic dlm digicm nai.. aku amat2 bersalah hingga mengoffer diri untuk dihantar ke stesen bas.. nai kelihatan amat marah hinggakan apebila memperkenalkan dirinya sbg incredible hulk dlm dialek english-tamil..(tlg la bayangkan!!) dlm perjalanan balik ke kl tu nai x abes2 membebel aku plak rasa macam makin mengecil.. rasa kurus sekejap pun ada.. hikhik.. actually sblm gerak balik ke kl.. ktorg singgah kat uma parent yaya kt tmn johor jaya.. time2 kena sindir ngan nai aku tertiba teringat peristiwa soal jawab aku ngan mus mlm sebelum tu pasal masalah pengkomputeran.. Mus ni amat handal dalam aktiviti pengkomputeran..

"err..mus.. kalo hdd rosak ke hape2 bleh x direcover balik?"

" boleh la.. tp kena guna special software aaa"

"walaupun data tu dh kena format then dh kena replace/overwrite?"

"haah.. aku penah wat kat sorang cust. aku.. lama gak la kalo nak recover2 data2 yg lama2.. act.. data yg diformat tu x dihilangkan.. hdd akan create satu lagi layer untuk data yg baru.. so untuk dptkan data lama kena la gali-gali cm cik mah gali " (smbil tu mus nyanyi lagu gali2 lubang~salih yaacob)

"pehh.. dh cam csi nih!!"


tangkap lentok sbb gwa berjaya recover lu nyer digicam!!

dan2 tu aku trus call mus kat tpt keja dia di Yes Support Services Sdn Bhd Giant Taman Suria JB (sila sebut nama aku dpn mus nih.. sure dia akan bg best service ngan korang).. sib baik dia ada kat situ.. trus aku bg SD card.. dlm masa yg singkat data tu leh recover balik dengan menggunakan software GetDataBack!.. hikhik.. aku yg rasa kurus td pun tetiba leh berlagak dpn nai balik.. sbb data yg ilang tu leh recover!! yes!!

so.. semua pic yg dlm entry seterusnya adalah pic yg berjaya direcover balik dr digicam nai.. malangnya.. pas itu nai lgsg x bg aku pegang digicam nia.. fobia katanya!!

2 comments:

PerantauSepi1306 said...

nasib baik kan ader software cenggitu.. ur frem mus tu leh ganti gill grisson.... caiyok, caiyok!

pak ngah rep said...

dia leh keja kat jd lab tachnician jer.. hikhik