Sunday, June 08, 2008

satu malam di mlm jumaat..

act.. aku dh bercuti dr ari rabu.. 4 ari.. membawa ke ari sabtu..
dlm agenda aku..
ari rabu aku g BanknPosOpis@klcc untuk settlekan segala-mala utang dan bil2 yg tertunggak(bil syabas sewaktungannye).. so mission accomplished!!
khamisnya plak.. ari ni yg plan dh huha(huru-hara) citenye cenggini.. konon2 nk tgk mov ngan ena n saidi..tgk cite indiana jones mybe pastu g main bowling pastu melantak ngan duo nih then mlm baru balik.... skali ena yg dh MC sehari sblm tu x recover lagi.. maka petang khamis tu aku decide kuar cyling.. sentul-jalan ipoh-taman batu muda-gombak setia-greenwood-uptown danau kota-care4 wangsa maju-taman permata-taman melawati-kem wardiburn-setapak-sentul.. nampak cm jauh je kan.. sebnrnye.. dlm 35km jer.. x luas mana pun kl nih.. penat weh.. nak slim punya pasal!! miahahaha..
nak dibestkan citer.. agak2 kol 10.30 mlm.. pas aku cek2 keja kosong kat jobstreet aku terigat plak kat mus.. jr aku masa kat uum.. sbb aku plan nak g jb ari jumaat tgh ari.. mlm tu menumpang kat uma dia.. msa tgh2 sembang tuh.. dia tnya.. "wei.. ko x g kenduri adi ke esok??" huhu.. aku "hang" selama 5 saat.. tetiba terpacul.. "mus.. ko bg aku lima minit pikir.. kalo jdi aku msg ko.." jeng3.. agak2 ape terjadi?? err.. aku jwb sendiri ek.. hikhik.. dlm masa 5 min tu aku berjaya mengpack2 persalinan aku untuk 2 ari ke JB.. pastu mintak ijin dr parent aku yg aku nk g JB mlm tu gak.. blur gak diorg tgk aku yg ntah ape2 nih.. tetiba suka2 ati nak g jb mlm2 buta nih.. bkn pe.. diorg takut tiket bas abis... krg sia2 je aku ke pudu.. sbb aku ni jenis gamble nyer org.. just cross finger aaa.. harap2 tiket ada.. ermm.. dipendekan cite.. aku antara org pertama kena tempias kenaikan minyak.. tiket bas yg aku beli tu.. makkk aihh.. mahall!! nak wat cmno.. sape soh gamble2.. padan muko.. so.. mlm jumaat.. tepat jam kol 12.. err dlm tiket tulis kol 11 mlm.. besa aa jam melayu mmg cmtu.. time org sdp2 tido melunjur kat uma.. aku tdo mengrekot dlm bas yg sejuk... tau2 kol 4 pg smpi jb.. !!err.. semekom org JB!!

2 comments:

PerantauSepi1306 said...

apa kata wat skrip paih tu anto kat afdlin shauki soh dia wat pelem... muehehehehe

aiman memang kalo mention rep misti sebut,ala abang yang macam afdlin sahuki tu..

suzie apai said...

hiks..ko ni mcm2 hal da rep...gamble tahap cipan...syok la tgh bujang ni...dh kawen nti angkut ler ank bini plaksss....hakkkaasss