Tuesday, June 24, 2008

Penantian itu terjawab...

hadoii aaa.. cm tajuk drama swasta aaa plak.. agak2 korang apesal aku merepet tajuk yg leh dijadikan tajuk drama untuk tayangan hari raya puasa nanti??

arakian maka kisah penantian ini bermula akan bila seorg bdk yg sedang membuka kedainya(ops.. kedai org lain.. dia nie kuli jer) akan terasa nak tgk hpnya.. bukan pe.. jam mamat ni ilang masa smyg kat masjid ari tu.. so nak tgk jam aaa.. agak2 dh cukup masa ke nak bukak kedai kol 11 pg.. maka akan screen hpnya itu ada tertera 2 miss call dr ibunyaaa... adus.. ditepuk dahinya yg berminyak itu lantas beberapa titis peluh terpelanting terkena pada director ahmad nisfu yg kebetulan ada kat tepi tii.. opss..tak.. tak kena.. kena ketis... sipiiiiii jer.. miahahahaa.. weiii!! merepet dh nie.. sori.. diselit satu cite sedey.. hp mamat ni.. penah jd hp paling canggih dizaman kegemilangan nya... akan disebabkan perubahan teknologi begitu pantas.. ianya trus jd xpired.. ntah bp kali jatuh kebawah.. (ada ke jatuh keatas?) merajuk kononya.. trusss x leh vibrate.. x leh rasa geter-geter tiap kali ada mesej atau call... tambahan lagi mamat ni mmg suka silent modekan hpnya... (kalo ada kisian.. kasi aaa luit beli tepon baru)... juga jd kutukan dr kawan2nya juga IBUNYA... punya la susah nak jwb call.. adus.. balik mmg telinga kepanasan sbb pe tak bunyikan hp.. lg tensen.. time hp tu ntah kat mana2.. time nak cari tu.. harussss ada aktiviti mengemas diadakan!! ops... STOP!! continue..
err.. kat mana ek kita sekarang.. gombak ek.. td dh jln lurus.. pastu dpn ada simpang... masuk ikut kiri.. nampak satu kedai tomyam belah kanan tu.. pas kedai tu.. IKUT SUKA ATII koranggg aaaa!!! miahahaha...
ishh... merepet betul2 nih.. ades... jap2 aku nak bc balik kat mana aku stop pasalhp tu.. jap ekk... jom tgk sesama kat mana?
...
...
...
aha.. maka sepantas cipan melintas garisan zebra mamat ni yg tetiba berduka nestapa call ibunya dirumah tanya.. ibu.. ibu tepon sbb batuk x elok2 lg ke?? miahahaha.. maka ibunya bebalas jawapan.. ko nak kena lempang.. aku sihat walafiat ni... tak laa.. ni hah.. ada surat.. er.. ko ada utang ngan sape2 ke?? duit bulan2 yg aku sponser soh baya ptptn tu ko ada byr tak? erk... tergagap dibuatnya akan mamat itu.. aiseyyy men... kantoiii!! er.. erkk.. maa... syahadan itu terdgr ibunya itu gelak terkekeh2 kerna berjaya mengelentong anaknya yg comel itu.. hikhik.. tak aaa.. ni hah.. ada posmen.. (mmg aaa posmen yg anto surat kan.. takkan inspektor nyamuk plak) anto pos laju.. ibu tgk.. surat ni dr MAHB... huh? MAHB?? menatang ape alah MAHB tu.. mere mehebob mere sanem ke? aaiidooooyaiii.. (aku pinjam dr mmah yg pinjam dr nabil).. tetiba mamat tu teringat mgg lepas dia ada anto serume.. err resume ke MAHB mintak keja.. aiii.. copeknye dia balas.. ke dia pulangkan balik resume mamat tu... huh.. dlm tgh dia serabut itu... dia teringat ada ke dia penah apply keja kat MAHB?? ermm.. so.. igt.. punya igt.. huh.. bulan januari ari tu.. dia pun terigat pasal entry pasal interview kat MAHB (sila klik pd yg rajin)yg dia merepet dulu tu.. OPSS... jap2.. nak abis kan sembang ngan ibunya jap...
...?
mlm ni balik uma kl aa..
....
err.. okeh2..
babai..
as'kum..
salam...
huh.. maka.. sepanjang hari mamat itu memikiokan pe aaa MAHB ni anto surat sampai kena guna pos buai laju2 nih.. tak tenteram dibuatnya... tiap masa berdetik dirasakan macam slow giler cm sloth.. ermm.. itu pun dh wat mamat itu ternanti2...

to be continued

7 comments:

viruspadu said...

saspen nihhhh

SUZIE APAI said...

alah.....mamat sengal tu ko la kan rep.....dapat keje baru lagik ker...????

elyn said...

tak yah jaga kedai dah...huhuhu mesti gaji tinggi..

cayala..bleh banje2..murah rezeki klu gaji pertama habis tuk kawan kan..hahhaha harus...

PerantauSepi1306 said...

perh... leh tumpang rep naik kapal terbang free.. klia tu sekangkang kera je ngan umah akak.. wakakakaka...

the plane, the plane.. cayalah rep.. congratess... abish apa citer kerjaya muzium tempoh hari dah jadik bahan koleksi je ke?

nanonano said...

so???
soooooo??
apekah??

ija said...

ko dpt keje la tu rep..ym aku skg!!!!!

pak ngah rep said...

sepriseee... next blog plz... miahaha