Wednesday, May 28, 2008

menanti saat november...

alhamdulillah.. kelmarin.. aku berjaya membooking ticket airasia untuk 7 org sempena trip melawat keluarga Nai iaitu di Sepilok dan Samir di Proboscis monkey Santuary.. di daerah Sandakan.. timur laut negeri Sabah di Bawah Bayu..
Masya-Allah.. punya la susah nak dptkan tiket pada rega yg amat promosi.. dh la ketinggalan zaman promosi rega tiket murah MAS ari tu.. sib baik la Airasia pun turut sama menjoinkan diri buat promosi gile2.. hah.. dua gergasi bersaing.. sape dlt untg?? kitaaaa gak!!
Mulanya nak amik trip pergi balik KL LCCT-KKT2.. tp memandangkan Sandakan tu merupakan tempat utama yg perlu dituju x dpt la nak book tiket pergi balik.. kena dua kali kerja.. 1st booked KL-Sandakan dan KK-KL.. total expenses untuk tiket rm1400++ pergi balik.. err.. ok la kan.. sbb aku dpt rege seat RM5 untuk trip g sandakan tu.. dan balik ke kl.. aku kena RM39.. takk termasuk segala caj2 tambahan.. so.. sorang kuar RM206 just untuk tambang pergi balik naik Airbus AirAsia..
erm.. cmne idea ni ni terpacul.. mmm.. mek nai kot yg memula melobi..wat trip utk geng2 kino yg suka merayau2 cr ketenangan diri setelah penat ditekan dan bekerja di Kino.. aku plak rasa cm dh stabilizer untuk g trip jejauh nih.. lagipun diaorg nak g trip ala2 backpakcers.. tu la wat aku lagi suke.. satu jimat.. satu lagi kta boleh byk bergaul ngan org tempatan.. kita byk masa x terkejar2 trip.. tapi tang tdo tu aku cr B&B atau deluxe room la.. selesa sket.. kalo amik pakej.. makkk aiihhh.. mahal satu hal.. satu lg ko kena ikut schedule..
so.. memulanya ktorg just contact trough sms dan YM jer.. tp memandangkan masa semakin hampir dan nak grab airfare pada rage yg murah.. ktorg wat EGM kat foodcourt KLCC.. aku.. nai dan samir.. sebelum2 tu ramai gak yg nak itut.. tp selepas dishortlisted dan dikompemkan kehadiran.. maka 7 org akhirnya yg amat2 kompem utk menghadirkan diri.. aku, mek nai, shareena dan samir bersama2 3 lagi opismate dia... siap g kino lagi u source info pasal sabah dan sandakan.. dlm2 EGM tu.. byk bebenor la merepet tiga org budak nih!! miahahaha..
maka.. kata putus suda dibuat.. trip 4h3m.. 30/10-2/11 (khamis - ahad)
plan A..
1st day kl-sandakan.. g sepilok dan proboscis monkey santuary.. bermalam di sepilok..
2nd day.. amik bas ke ranau.. lawat ladang tea sabah dan ke poring hotspring.. bermalam di poring hotspring
3rd day.. bas ke kk.. sampai di kk ktorg akan ke monsopiad cultural centre.. mybe ke tjg aru dn bermalam di kk city dan makan seafood sampai pecah perut!!..
4th day.. antara yg ditunggu2.. sunday market kat area kk.. pastu pusing2 bdr kk.. mlm balik ke KL..

plan B.. erm.. x dipikirkan lagi.. kena wat nih kan... kot la ape2 terjadikan.. erm.. agak2 ape aa tpt yg best leh g dlm sehari kat KK aa??

3 comments:

PerantauSepi1306 said...

waaaahhh. syioknye dia nak g jengjalan ke Sabah gitu... hehehe tumpang bley, tumpang bayang2 jer ;p Apa2 hal pun misti mau enjoyyyy

Ayu said...

Salam ziarah..
ooo awak UUM jugak eh hehehehe.. junior kite org la nih eh :P
saje jen jalan sekalik tuh sampai sini :)

ija said...

rep..thanks sebab sudi dtg umah aku..