Sunday, April 20, 2008

seronok@keja

kerja.. tiapkali bila pikirkan keja jer.. mesti ada rasa malas.. aku jamin punye.. mesti semua orang ada rasa cmtu.. lagi rasa MALAS TAHAP CIPAN BERENDAM.. bila keja yg diceburi tu membosankan ataupun jadi x best disebabkan beberapa alasan yg telah dikaji amat munasabah untuk dikongsi bersama..
1. x suka buat keja tu
2.x suka org kat situ@org situ x suka korang
3.bos yg mentel sgt rasa cm nak tembak ngan bregun berkali2 dikepala dia.
4.gaji x bape best.. so keja ala kadar jer.
5.kita mmg malas!! x dapek den nak tolong!!


ni bukan contoh cipan yg malas.. kitorg rehat sbb perut dh sebu.. lunch overdose!!

ape2 pun.. bg aku.. walau ape saja kerja yg mmg rasa buat kita bosan dan memenatkan.. kita patut pikirkan ini.. KALO KITA X KERJA, KITA X AKAN RASA SERONOK DAN KALO KITA ADA KERJA, KITA AKAN RASA SERONOK.. senang cakap.. kalo kita x kerja.. mana nk dtg gaji@duit yg kita nk guna beli pempes anak bini.. susu anak.. bayar itu ini.. biarpun keja kita x best.. sbb bila ada kerja la keseronokan itu akan dtg.. lebih2 lagi time akhir bulan.. time dpt gaji.. sbb time tu la kdg mcm2 impian yg kita terpikir leh kita leh makbulkan.. terigt la plak zaman aku kecik2.. kdg2 time ayah aku dpt gaji.. time tu la leh makan KFC ke McD.. tgk wayang pun akhir bulan.. pendek kata waktu akhir bulan ngan awal bulan la byk berbelanja.. bukan selalu cm sekarang nih.. every week tgk movie.. lagi2 time break time kat kino.. nak sedapkan perut.. KFC untuk ari nie.. esok plak makan kat McD.. lusa Burger King..sekali sekala g fine dining restaurant.. maka itu juga seronok gak la tokei2 bank org byr utang, tokei supermarket bila duta2 dtg melawat dn membeli belah..
patutnya.. panjatkan rasa syukur bila kita ada kerja.. kerja itu.. untuk puaskan diri sendiri dan keperluan keluarga.. itu slah satu caranya tuhan salurkan rezekinya yg melimpah ruah kepada kita... Alhamdulillah.. berseronok la..

1 comment:

ija said...

rep..ko tak citer paper pun kt aku psl ko resign keje..ko nak keje kt mana tu?citer la..