Tuesday, April 22, 2008

the end of a season wif kino..


faces in early episodes

episod pertama bermula pada tanggal 18 Ogos 2003..jam 9.30 pagi.. akhirnya telah menamatkan episod terakhirnya selepas 4 tahun 8 bulan pada jam 10.15 mlm 22hb April 2008.. satu musim kehidupan yg penuh keriangan, suka, duka, tragedi dan cinta penuh berliku..

da heroes

episod yg bermula dengan mendatar.. dengan sifat ingin tahu serta sikap malu2 cipan bila berdepan dgn org ramai... diselang seli dengan aksi2 membungkus buku serta penyeksaan mental dan fizikal atas alasan untuk memahami kehidupan disebuah toko buku...

salah satu episod yg mengenyangkan

berlatar belakangkan di satu sudut sebuah toko buku yg penuh dengan disiplin serta protokol japanese way... sudut itu dinamakan unit 2... sudut pun byk bermain2 dengan buku2 yg bermotifkan pemikiran yg berat, serius, pembelajaran dan kefahaman sosial... namun dengan tekad dan sikap yg memain2nya sekurang2nya berjaya mengurangkan ketegangan akibat mengikut disiplin ala jepun itu seterusnya menjadikannya satu team yg harmoni... seterusnya hingga ke akhir episode, unit 2 menjadi pemangkin kejayaan serta contoh kerja terbaik di toko buku itu..

dinner 2006

~suka duka.. melayan kerenah pelbagai lapis customer sbg watak2 tambahan.. diherdik.. dipuji..
juga konflik dalaman di antara staff.. melihat datang dan perginya watak2 yg byk mewarnai setiap plot dalam hari-hari dikino.. lai waH, yati, hanim, dihah, kak ashila, zah, nai dan zairul.. sekadar menyebut beberapa nama.. watak2 antagonis spt unit2 chief yg gile kuasa, manager yg licik serta kaki2 pembawa cerita dan juga perginya MD yg sengal yg diganti ngan MD baru yg suam2 kaku.. turut memberi penambah perisa dlm setiap episod harian ialah kisah2 sampingan kehidupan geng2 operation@cashier@recep, logistik dan securiti yg bersama para pelakon import.. dr nepal..

one of main character
~episod2 bumper issue.. tiap kali masa yearly stock take dan 2 kali launching harry potter.. dan pertama dan terakhir.. family day di cherating..

one episode from bumper issue~ stock take 2007

detik2 episod terakhir... thanks zaini sbb dia yg melayan aku hingga aku melangkah keluar dr kino... art. n nu staff nilla.. aku agak terkilan bila geng2 happening x de masa aku last day.. saidi,pytt,eena, ekram.. semua unit 2 staff.. thanx emmu :P, fariza.. others.. n more.. aku x nampak jennifer for 2 weeks.. hope she's fine!! hidangan capati dr akak charan.. yg aku main2 request rupe2 nya betul2 dia buatkan kat keda,i capati tu untuk aku..

episode: the kinokunian invade jogoya

last 30 min smlm aku btul2 bz mendisplaykan buku aku wat kali terakhir, repack carton u return dan bersih2kan counter wat kali terakhir.. dn ptg sblm tu aku wat order buat kali terakhir.. order map.. hikhik.. dan wat penutup mlm td.. EBD yg ada mlm td wat aksi sengal yg mmg x dpt aku lupe kan..


last episode: F.R.I.E.N.D.S

p/s: yat.. dendam ko kat aku dh terbalas kan??
~ aku mula suke kaler pink ngan kuceng!!

7 comments:

ghimau said...

huhuhu.. lama gua tak comment blog lu.. skang ni apa cerita? how's life?

ija said...

rep..kau benti keje jua akhirnya..semoga berjaya dgn apa jua bidang yg kau akan ceburi pas ni..moga bertambah sukses, kaya dan BAHAGIA....

Mama Dihah said...

huhu...

sedeynyer baca... :(
xper cikly amek spirits le run..
run 4 ur life!
ehheehe...

*teringt lak zmn dolu2 time resign...
huhu...

ichigo said...

muehehe..doakan aku lps ni ye..anyhow, friendship forever..aku kawen jgn lupe dtg ye!

suzie apai said...

ko nk keje maner lepas ni dolllll???? bgtau ler...

When my mind started to generate said...

Sedey la.. bila aku tengok episod-episod kat kino. Terkenang suka duka kat sana selama lebih 2 tahun. Sungguh! Aku rindukan Kino yang dulu. Isskk..iskkk...

viruspadu said...

rep, jom kita bukak kelab pink jom hahahaha