Friday, January 18, 2008

ngehngehngeh!!

weihh.. sori lama x merepet2.. masak taun baru ni agak bz juga la ye.. sampai x sempat nk tulis blog.. so far.. dh 18 hari masuk taun baru.. byk gak benda patut aku nukilankan.. tp ada aje aral yg melintang.. hikhik.. yg paling aku rasa scary bila.. org tanya aku.. ko bile nak kawin rep.. chaitt!! tetiba plak aku merasakan aku cam anak dara.. yg slalu duduk simpuh kemalu2-maluan.. tika itu jugak la bila aku bersembang.. terbuat tgn patah.. auwwww... ishh... selisih!!
ermm.. nak ke aku jwb.. hehehe.. nanti2 la.. aha.. ni aku nak review cite melayu yg aku tgk baru2 nie kat TGV..
cite dikala malam bulan mengambang.. arahan mamat khalid.. pelakon dia.. tak kurang hebat.. rosyam noor, umi aida..
aku tergerak nak tgk cite ni sbb aku tgk iklan kat tv.. kebetulan aku cuti.. zrasss trus aku setat motor g klcc..
act. sblm aku masuk dlm panggung wayang aku dh setkan minda aku.. mmmmmmmmmm... aummmmm... mmmmmmm... hikhik.. kalo nak tgk cite mamat khalid mmg kena pikir menonton untuk santai.. rehatkan minda layan lawak yg merepet2 dia.. bukan untuk kritik.. mesti korang penah tgk cite2 sblm2 nie.. Rock (cite ni mmg lentokk!!), lang buana (perang dia agak2 cm LOTR sket2) n man laksa ( aku suka part m.daud kilau floating~cam super hero plak sambil menyanyi.. ooohoiiiii!!!)
cite DKBM ni.. seringkasnya cite ni nak mengungkaikan kejadian disebalik kehilangan org2 di sebuah kawasan pekan kecil.. ada elemen2 hantu.. thriller.. slapstik.. yg pasti lawak yg merepet!! syhh!! cite ni untuk tontonan santai je!! helo!! harap maklum..
tp buat kali nie.. aku agak keciwa sket.. walaupun intro dn isi tgh cerita ni sgt menarik disertakan ngan prop2 yg pelik.. tapi tang ending.. ckup mengecewakan.. hadoiii la.. ntah cmna.. penulis cite ni cm ilang pedoman@ilang akal nak mencari ending yg betul2 yg boleh membuatkan org ckp cite ni sejibik cm cerita2 lawak zaman dahulu kala.. cm de arah tuju.. agaknya hilang kompas kot.. so kalo kalian x nak tgk.. jgn salahkan aku.. ni pendapat aku jer.. cuma aku ada tips kalo nak tgk cite nih.. tgg raya puasa taun nie.. insyaAllah kuar TV.. kalo nak beli vcd@dvd.. sila beli yg ori..
so.. aku gagal memberikan rating terbaik untuk cite ni kalo nak comparekan ngan cite2 dia yg dulu.. BTW.. dia berani untuk buat cite2 genre sedemikian ditambah ngan cite ala2 hitam putih..
ces.. mybe kali ni betul2 aku cedih!! nanti la.. kalo mamat khalid dtg Kino aku nak mintak dia pulangkan duit tiket wayang haku..
err.. agak2 merepet2 x ulasan filem aku??

sila bg rating tahap aku merepet ek!! hahahah!!

4 comments:

ghimau said...

sama la.. gua pun lama tak update blog ni :)

mama ranggie said...

kalo mamat khalid tau ni mesti die cari rep ni...

hehehe...

viruspadu said...

seb baik aku x tgk lg cite ni

hahaha

aku nak tgk filem CUCI

nanti ko dah tgk, tolong stori mori kat sini

someone said...

salam bro..
add aku kat frenster

shamieyz@gmail.com
-sham nordin-