Wednesday, January 30, 2008

Interview..

akibat menerima panggilan telepon last week dr Malaysia Airport Bhd untuk dtg interbiu..hari rabu.. 30hb.. rai nie la.. aku tetiba time tu rasa gementar semacam.. sepanjang minggu aku x keruan.. kahkahkah.. cm besa la.. kalo org nak g interview.. mcm2 la info yg kena korek.. masuk website company tu.. ntah ape2 lagi aku kena baca pasal ICOA.. annexe 14 la.. airport mgmt system.. tu masuk lagi sejarah2 KLIA.. MAHB.. tdo pun x nyenyak.. hempes!!
td pun aku saja kuar awal.. dr uma kol 7.. interview kol 10 pg.. kl-klia.. dlm sejam perjalanan.. 2 jam tu aku dok asik training ape yg aku kena cakap.. ulang2.. ngan nak mengatasi kegugupan yg teramat sangat..
masa aku report.. candidate ada 16 org.. yg dtg 12 jer.. huhuhu.. ada la sorg yg aku kenal.. dak uum.. hikhik.. kira ada gak la teman nak bersembang.. aku nyer turn ke 10.. ermm.. tiap kali aku diorg panggil candidate aku dh rasa lain mcm.. makin2 hampir ngan turn aku.. lagi la rasa resah yg amat sgt.. tapi yg bestnyer.. aku tgk tiap candidate yg kuar.. muka semua sengih2.. lagi masa purata diorg kat dlm room tu dlm 10-15 min jer.. (aku sempat set masa.. nak tau bp lama diorg kat kena interview..)
tup2.. turn haku.. hikhik.. ada 3 org interviewer.. diorg x intro pun pasal diorg.. trus soh aku intro pasal aku.. tgh2 aku intro.. trus kena cantas.. diorg tnya soklan lain.. akibatnya pastu diorg asik tanya yg merepet2 yg langsung yg x de kena mengena ngan KLIA, benda2 yg aku baca.. nak kata speaking.. tak gak.. rojak.. hikhik.. bnyak buat lawak dlm tuh.. gelak2 gak la.. aku rasa x sampai 10 min aku dlm tu.. hikhik.. ermm..
kuar2.. aku sengih2.. hampes tul.. x ku duga interview cm ni jdnyer.. kahkahkah.. byk merepet2.. ermm.. mudah2 aku berjaya.. sbb aku nak naik kapal terbang FREEE!!!!

6 comments:

mama ranggie said...

semoga dapt kojo tu k!

suzie apai said...

hahhahaaaaaaaaa..........patutnyer ko torjun dlm sungai gombak dulu tu ha..kasik ilang gomuroh ekou tu...takper2 aku doakan ko...

ija said...

biasala tu rep..i/view..kalo tkde ketar2 tu tk best la..

ija said...

okq..bila ko nak wat blog ni..aku tk tgk lg gambo kawen ko..

ghimau said...

kalau dapat tiket free jangan lupakan gua :)

viruspadu said...

rep,
insyaAllah, kalu tertulis rezeki ko, ttp rezeki ko kan,

always pray for u