Wednesday, December 12, 2007

A new day...

1st ly... congrats to Fariza n Ekram.. for being promoted to Asst. Unit Chief.. bertambah lagi suara gol. marhaen dlm meeting unit2 chief..
ermm.. bg aku.. rezeki diorg.. fariza.. she deserves to get it.. dia dh rasa pahit manis dan sepak terajang kat unit 3.. bro. ek.. sepanjang tahun ni.. dia dh byk attend interview.. kebanyakkan dpt.. cuma x suit dengan ape yg dia nak.. bro.. ni la dinamakan rezeki anak.. ko pindah uma baru.. midah dpt keja yg bagus.. syukur alhamdulillah kepada Nya.. aku sedar.. rezeki x dtg bergolek.. kita kena menanti pada suatu masa yg kita sendiri tak tau bila waktu itu.. kdg2 kita leh rasa fed-up..
aku.. mmg x di nafikan ada sedikit pengharapan.. begitu juga kwn seperjuang aku sorg lagi.. errmm.. cuma aku mulai ilang rasa harapan itu bila tugasan harian aku sendiri telah dikecikan seterusnya dipndahkan sub-unit.. gara2 aku mengabaikan tugasan sekecil kuman yg aku ambil ringan jer.. mmg aku mengaku aku buat itu.. cuma itulah pertama dn terakhir aku soh org buatkan keja u aku.. sbbnye aku dh berhempas pulas kat sub unit tu selama lebih 3 tahun buat itu dan ini supaya org lain mmg nampak.. aku cuma nak rest u sekali jer.. itu pun aku pantau ape yg budak tu buat.. ermm.. mulai itu.. aku dikecilkan kepada sub sub unit.. dr keseluruhan sub unit Business Mgmt(BM) aku kena jg economics ngn acct.. kecik sgt2.. aku leh settle keja kat tpt ni sejam dua jer dan aku x leh interrupt sub-unit BM yg lain.. dr situ aku nampak keje free sgt.. melopong n melangut.. nak buat keja org lain x leh.. tu la salah satu point aku kena pindah ke sub unit KF, KG n SC.. mmm..
mulai saat itu.. harapan itu tampak samar2.. biarpun aku usaha.. cuma ape yg aku boleh buat sekarang.. KF, KG dn SC itu dlm genggaman aku, takkan aku lepaskan.. aku menantikan saat melangkah keluar dgn notis 24 jam.. itu yg plg membanggakan aku.. emm.. sape la sanggup bayorkan gji sebulan dptkan aku dr kino.. kalo tak kena tggu sbln la.. err.. rezeki.. bukan mudah mencarimu..

1 comment:

viruspadu said...

sedihnya rep

insyaAllah ada rezeki ko lepas ni...
aku doakan ko ok...
sedihnyaaaaa...

aku tahu ko rajin
aku kenal ko
ko mmg sangat2 rajin...