Thursday, December 13, 2007

cuti melawat org sakit..

kebetulan aku off smlm.. dpt tau plak mmah msk spital.. memandangkan aku xde bende nak buat so aku trn seromban.. cess.. silap bc msg punye pasal.. aku terdtg waktu last2 org melawat.. 2.30 ptg.. aku sempat jumpe nisa ngan atuk n nenet rantau dia.. dan lambai2 mmah jer.. tau2 kena halau dek aunty jaga yg menjalankan tugas untuk negara.. "nanti dtg pukul 4.30" ujar mesra aunty jaga tuh.. sempat gak aku kaco nisa.. pehh.. satu wad dgr dia meraung!! cess.. wakaka.. so.. pada menunggu waktu melawat kol 4.30 ptg.. aku decide pg mengukur jalan sekitar seremban!!
dipendekan cite.. aku dtg balik.. 4.30.. mak ngan abah mmah dr kl ada ngan kak cik n abg cik dia.. aku melepak2 sampai kol 8 ml sblm kena halau ngan aunty yg sama.. hikhik.. yg bestnye.. mmah ni x mcm sakit pun.. buleh gelak2 melampau2.. ishh.. dh la pankreas tu sakit.. hahaha.. dn mmah telah menjd mutan.. ape bila doc dh tanam sebuah alat yang aku rasa hos pili bomba.. hikhik.. ko dh leh join geng transformer nih..


tu jubah ke baju kelawar?


ni la hos bomba yg mampu menyembur 1 juta galen air seminit..


cita2 ku menjadi hero masyarakat semakin terlaksana!!


papa nisa, "miss x"(haku lupe la nama). husin, rep.. ~ kami terpaksa berpura2 melayan mmah yg mengaku ada kuasa luar biasa.. sbbnya dia tgh lalok disuntuk ubat penahan sakit.. cess.. ngaku transformer konon!!


semoga kehadiran kami sedikit sebanyak mengurangkan rasa sakit serta mengurangkan beban nurse yg banyak lagi keja lain yg kena buat dari melayan mmah.. juga dpt memberikan perangsang kepada mmah agar cepat sembuh.. cian kat papa nisa.. dua2 org wanita dlm hidupnya kena sakit bertimpa2.. papa nisa.. have a good rest!!


3 comments:

mama ranggie said...

kesian ma'mah kan...eira decide nak tgk die sabtu ni...

hOtMaMa said...

mrasa kawan mak jagi transfomer jap..!
tp kesian arr kat dia... we ols x berkesempatan lg nak dtg melawat... semoga mmah cpt sembuh!

ghimau said...

miss x tu nama dia alia bro :)