Thursday, November 29, 2007

mgg bowling aku..

ermm.. lama dh aku x menghayun geguli besar nih.. ni ena punye pasal la.. kan aku dh addict..
hikhik.. kisah bermula.. awal minggu nie.. time aku cuti ari selasa baru2 nie.. aku ngan ena.. yg kebetulan cuti.. plan nak tgk wayang je.. cite mr mogorium wonder emporium kat tgv.. x best la. cite bebudak weh.. patut aku tgk cite the kingdom awal2.. ces!! dgn gangguan empat eko monyet yg duduk kat barisan belakang.. ~bebudak ppuan.. br lepas dr kandang.. ( cuti skola dh mulakan??) gelitis tol.. kejap duduk kerusi belakang haku.. then gurau2 sampai bergegar seat aku.. nak marah.. aku memikirkan aku tgh tgk cite bebudak.. mmg patutnya situasinya cm tu.. dgn ayat2 jakun yg kuar dr mulut diorg.. " fuyoo.. ensem nya mamat nih" (refer pada hero dlm cite tu) ishh.. aku x consentret lgsg laa.. hadooii.. kesimpulannya.. wyg ari tu bosan!! so hari masih muda lagi.. ena ajak g main bowling kat times square.. main 2 gme sampai patah2 kuku gak la.. hikhik.. dh aku dh pat hari mengalami lengan kanan yg lenguh2.. ishh.. ape la nasib aku xde org lagi yg leh urut2kan tgn aku ni.. :P


ena posse gediks yg patah kuku!!

maka sejak ari tu la aku dh addict nak main bowling je.. so ari smlm.. aku ajak ekram ngan rizal berentap kat ampang point.. hikhik.. sebenarnya suka2 jer.. seronot main bowling ni.. wlpn asik masuk longkang.. yg pasti td.. wpun aku kena belanja diorang ni makan(sbb aku kalah!!) aku tetap bangga sbb ada tanda X kat score board aku.. compare ngan si ekram.. x de lgsg!!weii.. malu la.. pakcik yg kat sebelah join anak2 dia main bowling stakat tolak bola pun leh dpt strike!! hahaha!!


score aku x la nak bangga sgt pun.. sekadar suka2 jek!!

nak dipendekkan kisah main bowling ni.. aku setat berkenal2 ngan bowling ni masa matrik uum dulu.. ngan geng2 bilik aku dulu kolej misc bilik 9a 301, 302, 303.. pojie, anas, cikang, arwah azman, kepet.. tp popular.. kat city square alor setar.. aku bkn pandai pun.. penah sekali.. aku terlantun bola kebelakang!! hahaha.. malu laa..


aku korek2 gamba dlm hdd aku.. ni hah geng2 kolej MISC dlu..

naik ke degree aku join ngan bebudak kolej aku plak.. tp time awal2 nih aku lebih join kepada geng2 kenu.. a.chon, a.sham, a.lee.. termasuk la jijah, mmah, yada, zilah ngan modek(time nih diorg cm geng2 power puff girl) last2 sem baru aku byk berentap ngan geng2 kolej aku..
bila dh grad.. aku pun gantung bola.. sbb x de geng dh.. tp skali skala.. geng2 kenu lama wat reunion ada gak la diselitkan aktiviti membowling nih.. ada la sekali dua.. sbb pe.. aku kan keja shif.. org keja aku cuti.. time aku cuti org keja.. jarang la.. so skrg dh jumpe kaki2 bowling.. best!!
rasanya aku nak ke putrajaya lak.. hikhik ajak cousin aku plak main bowling!! harharharunnn!!
tapi kalo igt2 balik.. yg klakar nye.. bile time baru2 main.. ntah kemana2 la bola tu pg.. ke depan.. yg pasti masuk longkang.. yg x reti membaling.. lorong kan je bola dr menghayunkan bola.. yg lagi haru.. konon2 pro menghayun bola tu.. bokk.. jatuh kebelakang!! wakakakak!!!


p/s: ena.. kt try plak main archery kat maju junction!!

1 comment:

viruspadu said...

wah nostalgia lah kita main boling dulu kan...

aku kalu balik bola tu sopan jer kan.. hahahaha