Sunday, November 18, 2007

kayuh.. kayuh.. kayuhh!!

mmm.. arine aku terbgn awal.. hikhik.. pas subuh aku try tdo balik.. cess.. x leh nak lelap.. jenuh la.. paksa nk ngantuk.. last2.. aku kuar g cycling.. nk recce route baru.. keta x byk ngan kurang bukit.. hikhik.. nanti2 la nak panjat2 bukit ni.. kaki x kuat lagi.. so.. aku kuar uma kol 9.15 td.. aku cross ke titiwangsa.. stop jap untuk warm-up.. then cr geng2 cycling kot2 ada.. ramai yg jogging daa.. pas tu.. aku cycle ikut susur jalan tun razak.. masuk ke keramat.. dpn menara celcom tu.. then lalu wisma felda.. pasar keramat.. pastu aku cross ke taman keramat.. lalu dpn opis transnasional.. errmm.. tetiba aku nampak satu signage.. TEXAS.. pehh.. dh jauh tersasar tu.. rupe2nya kilang TEXAS Ins. laa.. kahkahkah.. ok.. kayuh dari situ smpi la giant taman permata.. aku stop jap kat caltex taman melawati.. isi minyak.. kahkah.. beli air la.. 5 min aku break.. huhu..
kayuh sampai bukit tabur.. pehh.. sakit beb.. panjat2 bukit.. pastu aku kluar dr melawati trus ke kem wardiburn.. ke lrt tman melati.. dari situ aku pintas ke ong tai kim.. bila aku lintas trafic light ong tai kim.. ekram call.. hikhik.. dia nampak aku rupenye.. tp time tu aku dh lajak dpn nasi ayam mencenkam dh.. dia ckp dia aku cross dpn dia.. sori ler.. aku x sedar.. jalan situ bumpi..byk lubang.. hikhik.. sampai kat simpang yg byk kedai jual sport rim.. aku masuk ke jln ke karak highway.. dah nak dekat sampai dh uma aku rupenye.. aku masuk taman dato senu.. cess.. kat situ dh setat hujan rintik2.. aiiseyy.. ape lagi.. aku laju sket kayuhan.. dlm kol 11.30 aku sampai uma.. huhuhu.. hadoii la.. ape2 pun dgn average kelajuan 15-20 km/j aku agak2 aku dh gerak dalam 40-50 km ari ni.. bg aku.. ok la tuh..

6 comments:

viruspadu said...

aku baca pun dah letih rep ooiii... ko kayuh x penat ke

angah said...

huhu.. nak kurus nyer pasal!! hikhik..

ija said...

aku nak momen gakkkkk

ija said...

eh..eh..lepas plak hehe..dah lupo dah aku apa menda nak tulih..hihi

angah said...

ceh.. ko ni pening la ja.. aii.. dh tanda2 dh nih.. yahoo.. aku jd pacik lagiii!!!

suzie apai said...

huh ko ni, pusing 1 m'sia pun lum tentu kurus cam aku ni ha